Календар


Дестинации

Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски и вечери

Бари, Алберобело, Матера, Соренто, Капри (по желание), Позитано и Амалфи (по желание), Помпей и Везувий (по желание), Неапол и замъка „Казерта“ (по желание)

Екскурзия Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски 
и вечери  - Автобусна програма 8 дни / 7 нощувки
Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски 
и вечери
Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски 
и вечери
Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски 
и вечери
Екскурзия Неапол и Соренто – Кулинарен тур със закуски 
и вечери

Автобусна програма 8 дни / 7 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
29.04.2024 769.00 € /1504 лв.  Резервирай за 29.04.2024 »
14.10.2024 769.00 € /1504 лв.  Резервирай за 14.10.2024 »

цена: от 769.00 € / 1504 лв.
1 ДЕН / София – Дурес – нощен ферибот

Отпътуване от София в 11.00 ч. от Национален стадион „Васил Левски” по маршрут София – Дурес. Пристигане в Дурес вечерта. Настаняване на ферибота. Нощно пътуване с ферибот от Дурес за Бари/ Бриндизи (около 22:00 вечерта).

2 ДЕН / Бари – Алберобело - Матера

Пристигане в Бари сутринта (около 08:00). Пешеходна разходка в центъра на града: старият град; катедралата „Св. Савин“; базиликата „Св. Никола“, където се пазят мощи на св. Николай. Свободно време. Отпътуване за Алберобело – малко градче, за което бихте казали, че е излязло от приказките с уникалните си постройки, които са известни под името трули (Trulli). Те са обявени за национален паметник на Италия. Продължаваме към Матера – малък италиански град разположен на 401м. надморска височина. Настаняване в хотел 3* в района на Матера. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Матера - Соренто

Закуска. Туристическа програма в Матера – древният каменен град, който представлява една от най-красивите и пленителни дестинации на Южна Италия. Градът впечатлява със своите изсечени в скалите къщи. Според Холивуд мястото изключително много прилича на древна Палестина и именно по тази причина е използван за заснемането на филма „Страстите Христови“. Продължаваме за Соренто – градът на лимона. След обяд туристическа програма в града: централният площад „Пиаца Тасо“; Катедралата, датираща от 14 век; манастирът Сан Франциско; римските руини, както и двете пристанища – „Марина Гранде“ и „Марина Пикола“. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро. Настаняване в хотел 3* в района на Соренто. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Соренто – о. Капри (по желание) – Позитано и Амалфи (по желание) - Соренто

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до о. Капри (48 евро) – истински разкош сред скалите, островът на природните чудеса и легендите, екзотиката и древните руини. Престоят на о-в Капри със сигурност е незабравим и изпълнен с безброй вълнуващи и спиращи дъха гледки, които могат да ви накарат да се чувствате като в рая. Връщане в Соренто. След обяд свободно време в Соренто или по желание екскурзия до Позитано и Амалфи (40 евро). Първа спирка за форотпауза над Позитано, който очарова с каскадата от къщи потънали в цветя и лимонови градини. Продължаваме за Амалфи. Най-голямата забележителност в Амалфи е катедралата Сан Андреа, чиито врати са донесени от Константинопол в началото на XI в. и са спомен от времето, когато местния жител Флавио Джоя изобретява компаса. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Соренто - Помпей и Везувий (по желание) - Соренто

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Помпей и Везувий ( 25 евро). Днес Помпей е музей под открито небе, който през 1997 г. е внесен в Списъка за културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на античния Помпей: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, Къщите на любовта. Екскурзията продължава с изкачване с автобуса до подножието на кратера на вулкана Везувий. Оттам се продължава пеш по дъгата на кратера, откъдето се разкриват изключително красиви гледки към залива на Неапол и града. Везувий е единственият действащ вулкан в континентална Европа и вторият по големина от трите действащи вулкана на Италия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Ден 6: Соренто – Неапол и Замъка „Казерта“

Закуска. Отпътуване за Неапол. Туристическа програма в града, за който мнозина казват, че човек или се влюбва в него завинаги, или го намразва. Панорамна обиколка на Неапол, която включва: Пиаца Муничипио, Пиаца дел Плебисчито, Кралският театър “Сан Карло”, Галерията “Умберто I”, Анжуинската крепост, Кралският дворец. Неапол е известен и със своите замъци – древния “Castel Nuovo”, “Castel dell'Ovo” и “Sant'Elmo”. Днес Неапол е синоним на музика, изкуство,култура, добра храна и забавление. Продължаваме към кралския дворец Казерта – един от най-внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел 3* в Неапол. Вечеря. Нощувка в Неапол.

7 ДЕН / Ден 7: Соренто – Бари– нощен ферибот

Закуска. Отпътуване за Бари. Дегустация на вино в района на Бари. Това е така известния винарски район Пулия. Пулия е регион на Италия като никой друг, регионът, намиращ се на "токчето на ботуша“, известен със своите хилядолетни маслинови гори, искрящо белите си пясъчни плажове, третата най-дълга плажна ивица в Италия и не на последно място - изключителните червени вина и незабравимата кухня. Възможност за дегустация на типичните за този район вина (30 евро). Свободно време. Настаняване на ферибота за Дурес. Нощен преход с ферибота (качване на ферибота в 22:00).

8 ДЕН / Ден 8: Дурес– София

Пристигане сутринта в 08:00 в Дурес. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.




Маршрут:




ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Град: София
  • Час: 11:00
  • Място: стадион „Васил Левски”
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 7 нощувки: 1 в Матера, 3 нощувки в района на Соренто и 1 в Неапол в хотeли 3*
  • 2 нощувки на ферибот с настаняване на седалки тип deck на нощния ферибот Бари / Бриндизи – Дурес - Бари / Бриндизи;
  • 5 закуски в ресторанта към съответния хотел;
  • 5 вечери в ресторанта към съответния хотел;
  • Туристическа програма в Бари, Алберобело, Матера;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 150 евро / 294 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 17 лв;
  • Сити такси (задължителни за заплащане) - 13 евро;
  • Доплащане за каюта в двете посоки за ферибота Дурес - Бари/Бриндизи – Дурес: в зависимост от желаната каюта, доплащане от 40 до 98 евро;
  • Доплащане за индивидуален фериботен билет, в случай че групата е по-малка от 16 души: човек настанен на седалка – 20 евро; в зависимост от желаната каюта от 77 до 135 евро;
  • *Цените на каютите са ориентировъчни и подлежат на потвърждение за всяка дата
  • Екскурзия до о. Капри при минимум 25 туристи– 48 евро (цената включва: двупосочен фериботен билет за острова + двупосочен билет за фуникуляр);
  • Екскурзия до Позитано и Амалфи с организиран туристически транспорт при минимум 25 туристи – 40 евро;
  • Екскурзия до Помпей и Везувий при минимум 25 туристи - 25 евро (транспорт);
  • Входна такса за Помпей с местен екскурзовод – 25 евро;
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.


Оферта № Е573

« назад

Powered by webdesign