Календар


Дестинации

Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход

Постойна, Триест, Бурано, Мурано, Венеция, Пиран, Копер

Екскурзия Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход - Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки
Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход
Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход
Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход
Екскурзия за карнавала във Венеция 2018 с нощен преход

Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 204.00 € / 399 лв.
1 ДЕН / София - Постойна

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Нощувка в района на Постойна.

2 ДЕН / Постойна – Триест – Лидо ди Йезоло

Закуска. Следва пътешествие в Пещера Постойна с първата пещерна жп система в света – електрическо вкалкче, което ще ви отведе в дълбините на пещерата. Постойна яма е дълга 20 км, отворена е за туристи от 180 години. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Отпътуване за Триест. Пешеходна разходка и свободно време на площад Унита Д’Италия. Посещение на двореца Castello di Miramare (8 евро) с уникалните си градини, където са живели херцог Максимилиян и съпругата му Шарлота. С многовековната си и разнолика история, Триест се слави като град с легендарен произход, богато културно наследство и толерантност между различните народи, които живеят на територията му. Пътуването ни продължава към живописното Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Бурано – Мурано - Венеция

Закуска. С корабче ще акостираме на шарения и пъстър Бурано. Пешеходна разходка из цветните улички на о-в Бурано: базиликата „Сан Мартино“ известна с наклонената си кула; Музея на дантелите. Отплаваме за Мурано, където ще узнаем дълбоко пазената тайна на венецианското стъкло. Пешеходна разходка: базиликата „Св. Петър Мъченик“; дворецът „Мула“, базиликата „Санта Мария и Донато“ – блестящ пример за романска архитектура; Музеят на стъклото. Възможност за посещение на фабрика за стъкло. Продължаваме за  Венеция с корабче през Венецианската лагуна. Туристическа програма във Венеция : площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Ще присъстваме на карнавала във Венеция. Карнавалът във Венеция е сред най-забележителните световни прояви. Площад Сан Марко става център на пищните церемонии, в които участва целият град. Венеция изпраща зимата, преди началото на големите великденски пости, с двуседмичен маскарад, представляващ невероятна феерия на въображението и изкуството. В 12.00 ч. ще може да станете част от най–популярното събитие на карнавала във Венеция – "Полета на Ангела". Това е традиция от Средновековието, при която от върха на камбанарията на базиликата Сан Марко бавно се издигна и спуска фееричната бяла фигура на акробат, представляваща ангела. Връщане в курорта Лидо ди Йезоло. Нощувка.

4 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Пиран – Копер - София

Закуска. Отпътуване за Словения и Пиран – град запазил своя ненадминат чар и издигнат над сините води на Адриатика. Разходка из старата част, едно от най – великолепните места на крайбрежието на Истрия. Градът е запазил средновековната си атмосфера с тесни улички и автентични къщи, типични за епохата. Продължаваме за Копер.Ще видим изумителния площад Тито,преторианския дворец-символ на града,изящество от венецианска готика и ренесанс,Катедралата „Успение Богородично „ с високата 36 метра камбанария, най-колоритната улица Kidričeva Ulica, колоната на Св Юстина , площад Карпачо, кръстен на името на венецианския художник, роден в Копер. Накрая ще спрем в магазин за сувенири и вино,за да опитаме типични местни вина и сирена. Отпътуване за България. Нощен преход.

5 ДЕН / София

Пристигане в София и Пловдив (по заявка) около обяд.


         Карнавалът във Венеция е едно от най-очакваните събития в Италия. Безумно шумен и претъпкан, той е наистина едно уникално преживяване, което се случва в града на любовта всяка година, 40 дни преди Великден. С този карнавал Венеция изпраща зимата и посреща пролетта, като тази година темата на 
тържествата е "Невероятната природа". Маските са символ на венецианския карнавал и са тясно свързани с историята на Венеция. Много от тях съдържат традиционни елементи, като например лице с клюнообразен нос на лекар от чумната епидемия или популярната маска Баута с издадена напред челюст. Традиционните маски се правят от папие маше, т.е. пластове хартия с примес от гипс и лепило.



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • София - 08:00 от Национален стадион
  • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
  • "Сердика" (само с предварителна
  • заявка)
  • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
  • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
  • се и се заплаща предварително)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 3 нощувки в хотели 2*: 1 в района на Постойна, 2 в Лидо ди Йезоло;
  • 3 закуски в ресторантите на хотелите;
  • Туристическа програма в следните градове: Триест, Бурано, Мурано, Венеция, Пиран, Копер;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Транспорт с комфортен автобус.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая – 45 евро/ 88 лева
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;
  • Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи (заплаща се предварително) – 40 лв;
  • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е771

« назад

Powered by webdesign