Календар


Дестинации

Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера -автобус-ПОТВЪРДЕНА!

С това вълнуващо пътуване ще станете част от пленителната атмосфера на: Любляна, Сан Ремо, Монако, Монте Карло, Барселона, Сарагоса, Фигерас, Коста Брава, Портофино,Рапало, Милано, Загреб

Екскурзия Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера 
-автобус-ПОТВЪРДЕНА! - Автобусна програма 12 дни / 11 нощувки
Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера 
-автобус-ПОТВЪРДЕНА!
Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера 
-автобус-ПОТВЪРДЕНА!
Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера 
-автобус-ПОТВЪРДЕНА!
Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера 
-автобус-ПОТВЪРДЕНА!

Автобусна програма 12 дни / 11 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 762.00 € / 1490 лв.
1 ДЕН / София – Любляна

Начало на програмата - Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера. Отпътуване от София от Националния стадион „Васил Левски”– 06:00ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия.Настаняване в хотел. Нощувка в Любляна.

2 ДЕН / Любляна – Сан Ремо

Закуска. Чуйте легендата за Дракона-символ на Любляна, който е изобразен върху герба на града символизирайки сила, смелост и величие. Насладете се на забележителностите – уникалното архитектурно творение Тройният мост, францисканската църква БлаговещениеQ централния площад с монумента на Франц Прешерн, Катедралата “Свети Николай”.,старото бароково кметство с фонтана “Роба”,с фигури,символизиращи трите главни реки на Хърватска и Змейския мост.Местните легенди разказват, че ако девствено момиче прекоси моста, то драконите ще поклатят опашките си. Поради страховитата си природа, жителите на града ги наричат “мащехи”.Отпътуване за Италия и града на италианската песен Сан Ремо.Настаняване в хотел.Нощувка.

3 ДЕН / САН РЕМО – МОНАКО,МОНТЕ КАРЛО - БАРСЕЛОНА/КОСТА БРАВА/

Монако и Монте Карло – Добре дошли в Оазиса на Щастието! Закуска. Екскурзия в Монако и Монте Карло, разкриваща блясъка,лукса и екстравагантността на изумителната Френска Ривиера. Туристическа обиколка на стария град на Монако:“Скалата“ ,с романтичния и колоритен стар град , Катедралата - Пантеон ,Съдебната палата,Двореца на фамилия Грималди,панорамните тереси с великолепни гледки. Посещение на завладяващото Монте Карло – синоним на разкош,изтънченост и хазарт. Човек не може и не иска да се сбогува с Монако, така както не може и не иска да се раздели с любовта. Казвате „довиждане“, пожелавате си „до скоро“ и колкото повече се отдалечавате, толкова по-бързо искате да се върнете в райската градина, там където всеки чувства какво означава „живот като на Бог“.Отпътуване за Испания.Настаняване в хотел.Вечеря.Нощувка в курорт на крайбрежието Коста Брава.

4 ДЕН / БАРСЕЛОНА – ПЕРЛАТА НА КАТАЛУНЯ – КОСТА БРАВА

Закуска. Вълшебен ден,посветен на Барселона - слънчевият лъч на Испания. През 1987 г. Фреди Меркюри и оперната прима Монсерат Кабайе, създадоха сингъла „Барселона“ по случай Олимпийските игри през 1992 г., на които испанският град бе домакин. И до днес, името Барселона звучи някак величествено, и тържествено – подобно на емоциите, които песента навява и подобно на имената на двамата си велики изпълнители.Туристическа програма в удивителната Барселона-Старото пристанище,паметника на Колумб,хълма на евреите Монтжуик,Олимпийския стадион,най-елегантната улица на Барселона Пасео де Грасиас с фантастичните къщи на Гауди,стадиона „Камп Ноу”. Барселона оставя невероятно очарование у всеки, който я посети и копнеж да се върне там отново. Барселона е уникалността на шедьоврите на Гауди, Барселона е красотата на крайбрежието, Барселона е уханието на жасмин...Барселона е един от градовете, за които не може просто да се разкаже. Той трябва да се види, да се почувства. Разглеждане на спиращите дъха фасади на великолепната сюреалистична Катедрала ”Саграда Фамилия”,проектирана от гениалния луд каталунец Антонио Гауди. В света няма друга такава църква- нейния проект е комбинация между пещера на змей и замък,направен от бита сметана.Кулите на Катедралата са в различен архитектурен стил, като преобладава идеята на Гауди за елементи взети от най-добрия, според него, архитект:майката Природа-стълбите са във формата на гигантски каменен охлюв,външните колони са носени от костенурки, колоните във вътрешността на храма наподобяват гора от дървета, които се разклоняват в покрива. Разходка в ексцентричния парк Гуель /9 EUR/ – много пъстра мозайка,богато въображение и преклонение пред шедьоврите на природата.Връщане в хотела.Вечеря. Прием-спектакъл с вълнуващ рицарски турнир,пламенно фламенко и фестивал на испанските танци в средновековния замък Castell Medieval Comte де Valltordera от 21.00-24-00 часа.Графовете лично посрещат своите гости на входа на замъка,след това те преминават в големия салон за турнири,придружени от кралските вестоносци./30 EUR/.Нощувка.

5 ДЕН / КОСТА БРАВА – МАДРИД

Закуска. Отправяме се към Мадрид – най-големия и най-туристически град в Испания. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Вия” - най-известният в града. Ще разгледате световно известната галерия Прадо, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица - Мечето; на Пласа Майор ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо - студена доматена супа; тортила, Октопод ала Гайега, паеля и сангрия. Настаняване в хотел в Мадрид. Нощувка.

6 ДЕН / МАДРИД - Екскурзия до Ескорил (по желание)

Закуска. По желание екскурзия до Ескорил (15 евро за транспорт) - монументален архитектурен комплекс, обединяващ в себе си кралски дворец, манастир и библиотека, който се намира в градчето Сан Лоренсо де Ел Ескориал. Кралският манастир Ел Ескорил е бил най-голямата сграда по време на Ренесанса. Комплексът е една от най-популярните забележителности в околностите на Мадрид. Връщане в хотел в Мадрид. Нощувка.

7 ДЕН / МАДРИД- ТОЛЕДО -МАДРИД

Закуска. Отпътуване за Толедо - хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции. Сервантес дава ключа към символиката на този изключителен град - “Скалист кошер, слава за Испания и блясък за нейните градове” са думите му. Толедо е влючен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство. Туристическа програма в Толедо: готическата катедрала от 13 век и църквата "Санто Томе" с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“. Връщане в Мадрид. Нощувка.

8 ДЕН / МАДРИД - САРАГОСА – КОСТА БРАВА

Закуска. Отпътуване за Сарагоса, разположена по поречието на река Ебро, в долина с разнообразни пейзажи: централния площад, Кметството, Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар - базилика, построена в бароков стил и изрисувана от испанския художник Гоя, която се слави като първия храм, посветен на Дева Мария. Легендите разказват, че на мястото на базиликата се явила Дева Мария още докато била жива и живеела в Йерусалим и по тази причина от древни времена там винаги е имало храм. Продължаваме към Коста Брава. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ДЕН / ФИГЕРАС – САН РЕМО

Закуска. Отпътуване за Фигерас и разглеждане на втората най-посещавана забележителност на Испания:театъра-музей на Салвадор Дали/14 EUR/,който казва – „Сюрреализмът – това съм аз”. „ ...аз искам моят музей да бъде истински лабиринт, огромен сюрреалистичен обект. Това ще бъде истински театрален музей и идващите тук ще си отиват, стреснати, сякаш събудени от театрален сън... Този творец е рядкото съчетание на огромен талант, мания за величие, доза параноя и едновременно с това – абсолютно успешно превърнал живота и творчеството си в купища пари, които на края просто не е знаел как най – шантаво да изхарчи.Нашият вълшебен ден продължава към най-голямата жилищна марина в света ,която напомня за Маями Бийч.В тази уникална испанска Венеция ще направим невероятна разходка с корабче по живописните й канали,за да се насладим на луксозните яхти,спиращи дъха пейзажи и великолепната средиземноморска архитектура,която ще остане в сърцето сред незабравимите спомени... Продължаваме към Сан Ремо. Настаняване в хотел.Нощувка.

10 ДЕН / САН РЕМО – РАПАЛО - ПОРТОФИНО - МИЛАНО

Закуска. Отпътуване за Рапало,с уникална атмосфера и специално очарование,дължащо се на прекрасната архитектура в стил Бел Епок с морски щрих. ”Перлата на Тигулски залив” достига разцвета си още през Средновековието, когато аристократични и знатни фамилии от Генуа започват да строят тук своите красиви вили,за да се превърне днес в световноизвестен ,популярен курорт с елегантни хотели с цветни средизимноморски фасади и крайбрежна алея с изумрудени палми. Отплаване с корабче за Портофино/15 EUR/ ,красивия цветен гоблен на провинцията Лигурия. Магическо место с неподправена красота, естествено пресечена от скалите крайбрежна ивица, къщи с пастелни цветове, които драматично се отразяват в синьо-зелените води на Лигурско море, пищна и ефектна природна картина със Средиземноморски почерк...Тук трите елемента земя, вода и въздух,съжителстват в идеална хармония, създавайки един уникален поглед към света и едни от най-очарователните пейзажи на Италия. Скрито в тесния залив, невидимо и почти недостъпно, е сгушено древно рибарско селище, станало международно известен символ.Първоначалното му наименование е било „Portus Delphini”, което в превод означава „Пристанището на делфините”. Връщане с корабчето в Рапало.Отпътуване за Милано -градът, който пленява сърцето завинаги.

11 ДЕН / МИЛАНО - ЗАГРЕБ

Закуска. Космополитен и богат, град със собствен ритъм и стил на живот,родно място на гении и шедьоври, финансово сърце на Италия, столица на модата, световна оперна сцена. Емблемата на Милано и негово вечно туптящо сърце е площад „Piazza del Duomo“. На обширната му правоъгълна площ среща си дават религията, изкуството, историята и новото време, представени от грандиозни сгради и неспирен поток от посетители. Именно тук се намира четвъртата по големина катедрала в света – Duomo di Milano, където за крал на Италия е коронясан Наполеон Бонапарт. Изумителното чудо на архитектурата е изваяно от бял мрамор и обединява различните стилове в строителството, наложили се през годините. В катедралата са „вградени“ 3400 статуи, а на върха на най-високата й кула, като пазителка на града, бди позлатена статуя на Дева Мария. Именно тази катедрала режисьорът Федерико Фелини избира за централен „образ“ във филма си „Чудото в Милано“ и така я увековечава във времето.Следва разглеждане на най-известните забележителности и символи на града: покритата търговска галерия „Виктор Емануил“, която свързва площада с театъра „Ла Скала“ и приютява безброй бутици, ресторанти, кафенета, книжарници и антикварни магазини,оперната светая светих Ла Скала, на чиято сцена глас са извисявали най-бележитите ни оперни артисти -Райна Кабаиванска, Гена Димитрова, Борис Христов, паметника на Леонардо да Винчи,елегантната улица Данте-бащата на италианския език,величествения паметник на Гарибалди и замъка-крепост Кастело Сфорцеско –чудо на архитектурата...Милано ще ви завладее мигновено и безвъзвратно!Чакай ме Милано, отново, защото сърцето ми остана на площад "Дуомо".Отпътуване за Хърватия.Настаняване в хотел.Нощувка в Загреб.

12 ДЕН / ЗАГРЕБ – СОФИЯ

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. Край на Екскурзия до Испания през Френска и Лигурска ривиера





ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Национален стадион "Васил Левски" -
  • 06:00 ч.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 11 нощувки със закуски: три в хотел на крайбрежието Коста Брава, две в района на Сан Ремо, три в Мадрид, по една в Любляна, Милано и Загреб
  • 3 вечери в ресторанта на хотела на крайбрежието Коста Брава
  • Туристическа програма в градовете: Монако, Монте Карло, Барселона, Мадрид, Толедо, Сарагоса, Фигерас, Портофино, Милано
  • Транспорт с комфортен автобус
  • Екскурзовод на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за настаняване в единична стая - 185 евро / 362 лв.
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. - 12 лв. за лица от 65-70г. - 15 лв
  • Екскурзия до Ескорил - 15 евро за транспорт;
  • По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”
  • Входните билети за посещаваните забележителности


Оферта № Е778

« назад

Powered by webdesign