Календар


Дестинации

Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур

Делхи-Агра-Джайпур-Мумбай-Бентота-Канди-Сигирия-Коломбо

Екскурзия Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур - Самолетна програма 14 дни/12 нощувки
Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур
Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур
Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур
Екскурзия в Индия и Шри Ланка - лукс и красота - обиколен тур

Самолетна програма 14 дни/12 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 2960.00 € / 5789 лв.
1 ДЕН / 8 март

Полет София-Делхи през транзитно летище.

2 ДЕН / 9 март

Пристигане в Делхи. Трансфер до хотела и настаняване. Вечерта - посещение на Гарудвара Бангла Сахиб - храм за преклонение на Сикхите. По желание можете да се присъедините към другите поклонници, като се включите в сервирането на храна на богомолците. Връщане в хотела и нощувка.

3 ДЕН / 10 март

Закуска в хотела. Сутрешна обиколка на Стария град в Делхи - посещение в Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия. Разположена на могила в сърцето на някогашната столица на Мугалите, тази впечатляваща структура от червен камък красиво се прелива в очертанията на Стария Делхи с двор, който може да събере 25 000 поклонници. На туристките ще бъдат дадени рокли, както е по протокола за посещение на джамията. Разходка с едно от най-характерните транспортни средства за Индия - велосипедната рикша. Безброй цветове, организиран хаос, тълпи, лабиринт от тесни улички, успокояващи аромати, опияняващи миризми, бездомни кучета и свещената крава – ще видите всичко това и много повече, докато велосипедната ви рикша умело криволичи през крайните улички на оградения град Шахжаханабад и преминете покрай Червената Крепост. Запознаване с изкуството да бъдеш гълъбар получило кралско покровителство в средновековна Индия. На един от градските покриви Кабутарбаз (любител на гълъбите) ще демонстрира изкуството да контролира 50 гълъба, използвайки свирка, пръчка и торба със семена. Посещение на Радж Гат - мястото на кремация на Махатма Ганди.Обиколката продължава в новата част на града - Ню Делхи. Посещение на мавзолея на император Хумаюн - предшественик на архитектурния стил на Мугалите. Посещение на кулата Китаб Минар от 12-ти век, грациозно ръчно издълбана по цялата си височина от около 73 метра. Преминаване покрай Индийската Порта (паметник на загиналите индийски войници), президентската резиденция - някога дворецът на вицекраля, сградата на Парламента и сградите на секретариата - интересна смесица от викторианска архитектура и архитектурата от 20-ти век. Връщане в хотела и нощувка.

4 ДЕН / 11 март

Отпътуване с бус за Агра. Пристигане в Агра и настаняване в хотела. Следобедна обиколка на забележителностите в Агра - Крепостта Агра - построена от император Акбар на западния бряг на река Ямуна и украсена с палати и градини от Джахангир. Посещение на Диван-и-Аам (зала за публична ауденция) и Диван-и-Кхас (зала за частна аудиенция) и други дворци в комплекса. Късно следобед посетете Мехтаб Багх от задната страна на Тадж Махал от другата страна на река Ямуна за снимки по залез слънце. Връщане в хотела и нощувка.

5 ДЕН / 12 март

Посещение на Тадж Махал: придвижване с тонга (каруца с коне) до Тадж Махал Гейт по изгрев слънце. Разположен на брега на река Ямуна, Тадж Махал е въплъщение на любовта, създаден от император Шахджахан. Този великолепен паметник е разположен около Чарбагх или планът за "четири градини", които са разделени от водни течения - отражение на персийския стил. Връщане в хотела за закуска. Напуксане на Агра с бус и заминаване за Джайпур По пътя посещение на Фатехпур Сикри. Построен от император Акбар между 1570 и 1585 г. и внезапно изоставен 15 години по-късно поради сериозен недостиг на вода. Известен с грациозните сгради, включително джамията Джама Масджид, Гробницата на Салим Чисщи, Панч Махал и другите дворци. Пристигане и настаняване в хотела в Джайпур. Свободна вечер и нощувка.

6 ДЕН / 13 март

Закуска. Сутрешна екскурзия до комплекса Кехлибарената крепост, известен със своите укрепления, отразяващи се в тихите води на езерото Маота. Оригиналният дворец е построен от Раджа Ман Сингх, а допълнения са направени по-късно от Саваи Джаи Сингх. Възможност за изкачване на хълма на гърба на слон. Следобедна туристическа обиколка на град Джайпур включваща посещения на градският дворец, дворецът Хава Махал и обсерваторията Джантар Мантар. Градският дворец сега е превърнат в музей, с изключение на една малка част, която все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Една от основните атракции в музея е частта, посветена на оръжията и боеприпасите, използвани от кралското семейство в миналото. Други важни забележителности са Музеят на Текстила и Костюмите, Художествената галерия, дворците Чандра Махал и Мубарак Махал и залата за частни аудиенции Диван- и-Кхас.Преминаване покрай Хава Махал - най-известната забележителност в Джайпур, Този розов дворец е конструиран така, че дамите да могат да наблюдават кралските шествия, без да са видими за външни хора.Посещение на най-голямата каменна обсерватория в света, която разполага с 18 големи инструмента, много от които все още са в работно състояние. Връщане в хотела и нощувка.

7 ДЕН / 14 март

Закуска и трансфер до летището. Полет до Мумбай. Пристигане, трансфер до хотела и настаняване. Следобяд - полудневна туристическа обиколка на града включваща комбинация от местна култура, цветове и ярко контрастиращия космополитен Мумбай. Ярки улици и организиран хаос, в които се крият жилища, храмове, приюти за крави и дузина специализирани мини пазари - предоставящи гледка като никоя друга. Район Лалбаг е сърцето на текстилната индустрия, която процъфтява в Мумбай от средата на 19-ти до края на 20-ти век. По-късно се превръща в пазара за подправки и зеленчуци. Булешвар е квартал в Мумбай, известен с това, че е дом на над 100 храма, включително Мумба Деви. Районът е известен и с пазара за плодове и зеленчуци Булешвар. Прибиране в хотела инощувка.

8 ДЕН / 15 март

След закуска отпътуване за екскурзия с лодка до пещерите Елефанта. Основната пещера е с множество големи скулптурни панели, всички сврзани с Шива, както и отделно светилище. Най-интересното от панелите включва Тримурти, или триглавия Шива . В другите панели Шива се появява като Ардханаришвара, който обединява и двата пола в едно тяло. Следобяд преминаване през кварталът - обществена пералня Доби Гот. Наблюдаване на местния влак, на който пътуващите се возят и отвън и отгоре – подходящо за снимки. Връщане в хотела. Следобед тур на историческата част от града. Посещение на сградата на Общинския корпус, която се намира срещу гарата Виктория, проектирана в ранноготически стил и смесена с индийски мотиви. Куполът, основната архитектурна особеност, е на 71,5 метра от земята. Върховният съд е построен през 1878 г. в ранно английски готически стил. Кулите Раджабай, построени през 19 век в готически стил в университетския кампус, имат часовникова кула, висока 79 метра. Преминаване покрай Виктория Терминус, една от най-големите сгради в готически стил. По-късно посещение на Портата на Индия, 26- метрова каменна арка, построена да отбележи предложеното посещение на крал Джордж Пети в Индия през 1911 г. След края на програмата трансфер до летището. 17.45-20.25 ч. – Полет до Коломбо. Пристигане и трансфер до хотел на плажа.

9 ДЕН / 16-17 март

Свободно време за почивка на плажа.

10 ДЕН / 18 март

Отпътуване за Канди. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 г., за да приема слонове, останали без родители и слонове пострадали от бракониери. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения– най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Пристигане в Канди - културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Вечеря и нощувка в хотел в Канди.

11 ДЕН / 19 март

Напускане на хотела и отпътуване за Сигирия. Посещение на градина за подправки в Матале и фабрика за батик. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, известен и като "Лъвската скала", който е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век, крал Касапа е построил дворец, входът към който е "охраняван" от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни. Вечеря и нощувка в хотел в Дамбула.

12 ДЕН / 20 март

Закуска и отпътуване към Коломбо. Разглеждане на пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години). Пристигане в Коломбо и настаняване в хотела. Свободно време за разходка в централната част на града.

13 ДЕН / 21 март

Полет Коломбо-София през транзитно летище. Пристигане в София на 21 март.


 

Пакетна цена на човек в двойна стая:

в хотел 4* - 2960 Евро в хотел 5* - 3360 Евро

 

 

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

 

    • Делхи: The Hans 4*/ Le Meridien 5* или подобни

    • Агра: Howard Plaza The Fern 4* / The Trident 5* или подобни

    • Джайпур: Golden Tulip Jaipur 4*/ The Trident 5* или подобни

    • Мумбай: Mirage 4*/ Trident BKC 5* или подобни

    • Бентонта: The Palms Hotel Beruwela 4* / Eden Resort & Spa 5* или подобни

    • Канди: Royal Kandyan 4* / Mahaweli reach 5* или подобни

    • Дамбула: Sungreen Resort 4* / Jetwing Lake или подобни

    • Коломбо: The Fairway 4*/ The Kingsbury 5* или подобни

 



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетни билети за полети в икономична класа с включен багаж и летищни такси София-транзитно летище-Делхи, Коломбо-транзитно летище-София;
  • Самолетни билети за полети в икономична класа с включен багаж и летищни такси Джайпур-Мумбай-Коломбо;
  • 2 нощувки в Ню Делхи в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
  • 1 нощувка в Агра в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
  • 2 нощувки в Джайпур в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
  • 1 нощувка в Мумбай в двойна стая с включени закуски в избрания хотел;
  • 3 нощувки в Бентота в хотел на плажа в двойна стая с включени закуски и вечери в избрания хотел;
  • 1 нощувка в Канди в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
  • 1 нощувка в Дамбула в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
  • 1 нощувка в Коломбо в двойна стая с включена закуска и вечеря в избрания хотел;
  • транспорт с автобус, специално нает за групата, по време на цялата програма;
  • 12-дневна туристическа програма по време на цялата екскурзия по маршрута Делхи- Агра-Джайпур-Мумбай-Бентонта-Канди-Сигирия-Коломбо;
  • виза за Индия;
  • виза за Шри Ланка
  • медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 Евро;
  • водач на групата от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • обедите и вечерите, които не са описани в пакета услуги.
  • В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая, която е в размерна:
  • 602 Евро при настаняване в хотели 4*.
  • 756 Евро при настаняване в хотели 5*.
  • Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването".


Оферта № Е803

« назад

Powered by webdesign