Календар


Дестинации

Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус

Лидо ди Йезоло, Верона и Падуа (по желание), Венеция, Сан Ремо, Монако, Ментон и Ница (по желание), Коста Брава, Барселона

Екскурзия Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус  - Автобусно-самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки с включени летищни такси
Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус
Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус
Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус
Екскурзия Барселона, Прованс и Ривиерата - култура и вино - самолет и автобус

Автобусно-самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки с включени летищни такси
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 540.00 € / 1056 лв.
1 ДЕН / София – Венеция – Лидо ди Йезоло

Отпътуване в 06:00 часа от София, Национален стадион „Васил Левски“ за италианския курортен град Лидо ди Йезоло. Пристигане в курорта вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2 ДЕН / Лидо ди Йезоло - Венеция – Лидо ди Йезоло

Закуска. Отправяме се към Венеция с корабче от Пунта Сабиони (20 евро). Туристическа програма във Венеция – площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на светеца; Двореца на Дожите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията, Часовниковата кула, моста Риалто и Канале Гранде. Възможност да обядвате в кокетните малки ресторантчета около каналите – опитайте чаша Просеко с вкусната венецианска кухня и завършете удоволствието с оригинално Тирамису. Следобед по желание посещение на винарната „Ле Местеге“ в района на Тревизо (30?) www.lemesteghe.it с обяд и дегустация на вина, сред които Prosecco Frizzante (шампанизирано свежо бяло вино с нежен плодов вкус. Препоръчват го с печени рибни специалитети или леки антипасти), Riki 84 (Каберне с цвят на гранит и наситен аромат на червени плодове и ванилия, върви превъзходно с червени меса), Raboso Passito (червено вино с плътно тяло и хиляди аромати, между които ванилия, подправки и диви плодове, подходящо е да се поднася с широка гама плата, но най вече със сладкиши. Вечеря и нощувка в Лидо ди Йезоло. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Еднодневна екскурзия до Падуа и Верона (по желание)

Закуска. Свободно време в Лидо ди Йезоло или по желание екскурзия до Верона и Падуа. Вечерта връщане в хотела. Вечеря и нощувка. Екскурзия до Верона и Падуа- 25 ? : Падуа е живописно градче с гъста мрежа от аркадни улички и много мостове, пресичащи различни разклонения на р. Бакилионе. Ще имате възможност да видите основните забележителности на града: параклисът „Скровени“ (Cappella degli Scrovegni), в който се помещават фрески, изобразяващи живота на Дева Мария, които са завършени през 1305 г. от Джото; Palazzo della Ragione, притежаващ най–големия в Европа покрив, който не е укрепен с колони; най–известната падуанска църква базиликата Свети Антонио от Падуа (Basilica di Sant'Antonio da Padova), където се намират мощите на Св. Антонио; конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. За обяд и дегустация на местните вина (30 ?) ще посетим Вила Москони Бертани www.mosconibertani.it, в района на Верона, където ще се запознаем с вековните традиции на фамилия Бертани в енологията. Вината произвеждани тук са елегантни, хармонични и с наситен завършек. Сред престижните вина в тази историческа изба са : Amarone Classico (наситен вкус на грозде и стафиди с нотки на смокини), Valpolicella Ripasso (рубинено червено вино с меки танини и вкус на горски плодове, тютюн и ванилия), Decima Aurea (Великолепно вино с цвят гранат и вкус на леки подправки, хавански пури и зрели сливи) и Pragal (купаж от Мерло и Сира с интригуващ вкус на червени плодове,конфитюр, подправки и черен пипер). Следобедът ще бъде посветен на гр. Верона, известен с историята за Ромео и Жулиета. Там ще видите: балконът и къщата на Жулиета, в чийто двор има бронзова статуя на Жулиета. Традицията повелява всеки посетител да потърка ръката си в дясната гърда на Жулиета, за да е щастлив в любовта. Ще видите също Амфитеатър „Арена ди Верона“ – най-запазената антична постройка във Верона; площад „Ербе“ – раят за шопинг маниаците, който в миналото е бил Римски форум.

4 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Генуа - Сан Ремо

Закуска. Отправяме се към Сан Ремо – един от най-известните фестивални градове на Италия. Попътно посещение на Генуа – най-значимият град на Италианската Ривиера и вероятно най-добрата отправна точка в изследването на спиращото дъха крайбрежие в района. Туристическа програма в града: площада Ферари, на който се намират операта и двореца на доджите. На този площад се намира и къщата, в която се предполага, че е роден Христофор Колумб. Други забележителности са катедралата „Сан Лоренцо“, старото пристанище (Porto Antico), древния фар и огромния аквариум (разположен до старото пристанище). Продължаваме към курорта Сан Ремо. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / Екскурзия до Монако, Монте Карло и Ница (по желание)

Закуска. Свободно време в Сан Ремо или по желание екскурзия до Монако, Монте Карло и Ница. Вечеря. Нощувка. Допълнителна екскурзия: Монако, Монте Карло и Ница – 25 ? : Монако (Monaco) е синоним на лукс, красота, развлечения и красиви емоции. Разположен е на красивия Лазурен бряг на Средиземно море и отстои само на 18 км източно от Ница и на около 100 км от Сен Тропе. Този същински рай се намира на френската Ривиера, между Средиземно море и Франция и разполага с най-доброто от Лазурния бряг. Той е втората най-малка държава в Европа веднага след Ватикана. Монте Карло е квартал на Монако, един от най - богатите. Някога хората са го смятали за столица на Монако. Монте Карло е един от най-посещаваните курорти в Европа и е известен с блясъка, лукса и хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1.Тук се намира най-известната писта на Формула 1. Ница е град разположен по бреговете на Залива на ангелите, заобиколен от приморските Алпи, защитаващи града от хладни ветрове. Столицата на Лазурния бряг е петият по големина град във Франция  и най-големият на френската Ривиера. Ница е един от най-хубавите и най-важните курортни комплекси на Средиземно море. Ница притежава особена красота и очарование, които я правят една от най-предпочитаните курортни дестинации във Франция

6 ДЕН / Сан Ремо – Авиньон - Коста Брава

Закуска. Отправяме се към Барселона. Попътно посещение на Авиньон - градът на папите. Известен е с това си прозвище, защото през 14в. е бил едно от големите католически църковни средища. Авиньон е разположен на река Рона, обграден от масивни крепостни стени и крие в себе си великолепни съкровища на изкуството и архитектурата. Туристическа програма в града: Папският дворец – включен в списъка на ЮНЕСКО и една от най-големите и важни средновековни готически сгради в Европа; Катедралата „Notre Dame des Doms“, в която се намира мавзолея на папа Йоан XXII; църквата „Св. Пиер“ - с красива фасада и резбовани врати; мостът „Сен Бенезе“ - разположен на двата канала на река Рона и острова по между им. Кратка спирка във винарната „Авитус“ www.avituslacave.it за дегустация на местните сирена и на някои напитки от широката гама, която винарната предлага (над 700 етикета!). Интерес представляват вината: Telegramme Chateauneuf de papes (червено вино от долената на Рона, купаж от сортовете Гренаж и Мурведр, с аромат на свежи червени плодове и дренки, с минерални и анасонови нотки); Ad Fines Domitilla (този купаж от Сира и Каберне Совиньон предлага максимално удоволствие, виното е с рубинено-пурпурен цвят с вкус на черни боровинки, касис и нотки на лавандула). Заслужава си да опитате и някое от ускитата „сингъл малц“, например Springbank (с аромат на екзотични плодове и лека соленоватост, с плътен вкус на сладкиши, опушени ядки, кафява захар и дъб). Продължаваме към Барселона. Настаняване в хотел в района на Коста Брава / курорта Лорет де Мар. Вечеря и нощувка.

7 ДЕН / Коста Брава – Барселона – Коста Брава

Закуска. Следва туристическа програма в красивия град Барселона, в който ще видите: спиращите дъха фасади на великолепната сюреалистична Катедрала „Саграда Фамилия” – шедьовър на гениалния архитект Гауди; паркът „Гюел” (8 ? ), най-посещаваният парк в града; площад „Испания” с „танцуващите” фонтани; Триумфалната арка, издигната в чест на Световното изложение през 1888 г.; Площад „Колумб” с паметника на великия откривател, „Рамбла” – най-оживената улица на града, изобилстваща от музеи, необичайни магазинчета и живи статуи. Свободно време в Барселона. По желание посещение на винарна „Марфил Алелла“ www.alellavinicola.com с дегустация на местните вина: Marfil Negre (купаж от сортовете Гренаж, Каберне Совиньон и Сира, като всеки един от сортовете поотделно е отлежавал в дъбови бъчви, виното е сцвят на шери и наситен аромат на плодове и боровинки с леки нотки на подправки и цветя, с послевкус на билки и опушени нюанси); Vallmora (с интензивен аромат на червени плодове и билки с нотки на джинджифил, поднася се с типичните специалитети от Каталунската кухня, като телешки стек със сос от трюфели или пикантни охлюви с царевично пюре); Alella Marfil Rosat ( свежо и хармонично Розе от сортовете Панса Бланка и Сира, с вкус на сладки червени плодове, идеално върви като аперитив или с печени охлюви или леки ястия с ориз). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Коста Брава – Барселона – София

Закуска. Свободно време в Коста Брава за плаж и развлечения. По обяд трансфер до летището за полет Барселона – София.


Маршрут: 2500 км.


Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

Барселона-София

16:30-Барселона, Летище Ел Прат

20:20- София

Летище София

*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Град: София
  • Час: 06:00
  • Място: стадион "Васил Левски"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 7 нощувки в хотели 3*: 3 в Лидо ди Йезоло, 2 в Сан Ремо и 2 в района на Коста Брава / Лорет де Мар;
  • 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • 7 вечери в ресторантите към съответните хотели;
  • Самолетен билет Барселона – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Настаняване в единична стая - 167 евро / 327 лв.;
  • Медицинска застраховка към "Булстрад Живот" с покритие 5000 евро за 8 дни за лица на възраст до 65 г. -10 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 14 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 29 лв;
  • Екскурзия до Верона и Падуа (при минимум 25 туристи) - 25 €
  • Екскурзия до Монако, Ментон и Ница (при минимум 25 туристи) – 25 €
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти
  • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".
  • Посещение на винарна „Вила Москони Бертани“ в района на Верона www.mosconibertani.it . с обяд и дегустация на местните вина (30 €)
  • Посещение на винарна „Ле Местеге“ в района на Тревизо www.lemesteghe.it . с обяд и дегустация на местните вина (30 €)
  • Посещение на винарна „Авитус“ в Авиньон www.avituslacave.com . с плато сирена и дегустация на 2 местни вина (25 €)
  • Посещение на винарна „Марфил Алелла“ в района на Барселона www.alellavinicola.com. с обяд и дегустация на местните вина (30 €)
  • **(Посещенията на винарните се осъществява при минимум 20 души, цените подлежат на препотвърждение).


Оферта № Е950

« назад

Powered by webdesign