Календар


Дестинации

Екскурзия Виена и Будапеща

София – Будапеща – Виена –София

Екскурзия Екскурзия Виена и Будапеща  - Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
Екскурзия Виена и Будапеща
Екскурзия Виена и Будапеща
Екскурзия Виена и Будапеща
Екскурзия Виена и Будапеща

Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.05.2024 454.00 € /888 лв.  Резервирай за 23.05.2024 »
05.09.2024 454.00 € /888 лв.  Резервирай за 05.09.2024 »
17.10.2024 454.00 € /888 лв.  Резервирай за 17.10.2024 »
19.12.2024 454.00 € /888 лв.  Резервирай за 19.12.2024 »

цена: от 454.00 € / 888 лв.
1 ДЕН / София – Будапеща

Отпътуване от София за Унгария в 08:00 ч., от Националния стадион „Васил Левски” и в 08:30 ч. от автогара „Сердика” (заявява се предварително). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Будапеща.

2 ДЕН / Будапеща – Братислава - Виена

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Площадът на героите, Градския парк, Операта, Великолепният, празничен булевард Андраши, Будайската крепост – вълнуващият стар град, Кралският дворец, Рибарските кули, църквата “Св.Матиаш”, площадът Света Троица, старото Кмстство със статуята на Атина Палада. Свободно време или по желание – незабравима разходка разходка с корбаче по река Дунав /15 евро/. Продължаваме към Братислава. Кратка туристическа програма в Братислава: катедралата "Свети Мартин", средновековната крепост, където днес е седалището на правителството на Република Словакия, Старото кметство, Двореца на архиепископите. Отпътуване за Австрия. Пристигане във Виена. Великолепна и непроменима през годините, Виена е истинската Спяща красавица. Безсилно пред красотата й, времето не е оставило унищожителни следи. Напротив, допълвало я е и усъвършенствало, разширявало и обогатявало, без да променя стила й. Фина и артистична във всеки детайл, Виена буди респект, спира дъха и провокира въображението. Покровителка и меценат на най-талантливите архитекти, скулптори и музиканти – Виена е невероятен коктейл от история, изкуство и музика. Тя е „тайната” столица на изкуствата още от XIX век. В нея са създавали най-прекрасните си опуси и намерили покой за душата и тялото Моцарт, Бетховен, Хайдн, Щраус, Шуберт, Брамс, така че по право й се пада и короната - „Люлка на класическата музика”. Освен всичко друго нейна запазена марка са: Виенският валс, Виенската филхармония, Виенската Опера, виенското кафе, виенската кифличка и ябълковият щрудел, виенският шницел и виенското колело. Настаняване в хтел 3* във Виена. Нощувка.

3 ДЕН / Виена

Закуска. Както пише Имре Калман - „Виена винаги си е Виена". Всеки който веднъж се докосне до императорското величие на Дунавската столица, остава очарован за цял живот. Виена е величествена и неповторима, тя е уникална палитра от исторически забележителности, имперски блясък и модернизъм. Градът на валса , висшето общество и сладкарското изкуство е очарователно романтично място,където живее музиката на Бетовен, Моцарт, Франц Шуберт и Йохан Щраус. Панорамна обиколка на Виена: Рингщрасе, Виенската опера, паметника на Моцарт,Хофбург, Музея на Изкуствата и Природо-научния музей, импозантния монумент на Мария-Терезия, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, кафенето на хората на изкуството Ландман, Вотивкирхе. Разходка в стария град, където ще видим внушителната готическа катедрала Свети Стефан - един от символите на Австрийската столица и покровителка на града. Посещение на изумителния дворец „Шьонбрун” – лятна резиденция на Хабсбургите.  Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН / Виена - Абатството в Мелк /ЮНЕСКО / - Залцбург (по желание) – Виена

Закуска. По желание екскурзия до Мелк (25 евро за транспорт) или екскурзия до Мелк и Залцбург (45 евро за транспорт) - в този ден се провежда само една от двете екскурзии (според броя на желаещите). Отпътуване за Бенедектинтското Абатство в Мелк, апогей на бароковата архитектура в цяла Австрия,обезсмъртено в романа „В името на Розата“, на Умберто Еко. Паметник от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, изсечен на юбилейната евромонета от 2007 година, най-добрата туристическа дестинация на National Geographic Traveler magazin за 2018 година, магия от Средновековието… Манастирски съкровища, ценни ръкописи, църковни реликви, парченце от Светия кръст, златна утвар със скъпоценни камъни, икони, произведения на изкуството–една истинска Роза, в чието име си заслужава…Продължаваме към Залцбург, перла в короната на Европа, за да се насладим на бароковия му разкош и завладяваща коледна атмосфера... С наближаването на зимните празници Залцбург се превръща в истинска коледна приказка. Историческата атмосфера на сгушения в сняг град е очарователен фон за коледните пазари, традиционните пасторални сцени и тържествена музика. Преди близо две столетия край Залцбург е създадена и за първи път изпълнена песента „Тиха нощ, свята нощ”. В сърцето на Европа, между Бавария и Тирол, сгушен в пазвата на Алпите, се намира Залцбург, разположен на двата бряга на река Залцах. Когато го видиш за първи път, оставаш удивен от неговата грандиозна физиономия, очертана от магическите силуети на куполи и кули, над които се издига величествената крепост Хоензалцбург. Старият град е перфектно съхранен със своите барокови сгради и живописни улички, в които на всяка крачка се сблъскваш с многобройни забележителности и те обзема опиянение и удивление от този приказен град,сякаш вълшебна книжка с картинки... Връщане в хотела.

5 ДЕН / Виена – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Маршрут:






ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Национален стадион "Васил Левски"
  • 08:00
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 4 нощувки в хотели 3*: 3 нощувки във Виена и 1 в Будапеща;
  • 4 закуски в ресторанта на съответния хотел;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
  • Туристическа обиколка на Будапеща, Братислава и Виена.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая – 130 евро / 254 лв.;
  • Медицинска застраховка за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г - 5 лв, за лица на възраст от 70 г до 85 г - 12 лв;
  • Екскурзия до Мелк при минимум 25 туристи – 25 евро (за транспорт);
  • Екскурзия до Мелк и Залцбург при минимум 25 туристи - 45 евро(за транспорт)
  • Посещение на двореца „Шьонбрун” – 17.50 евро вход;
  • Входна такса за бенедиктското абатство в Мелк:
  • 12,50 евро на човек (при група над 20 души);
  • При група по-малка от 20 души – 16,50 евро на човек/заявява се предварително, но може да се заплати на място – изисква се предварителна резервация);
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти.
  • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.


Оферта № Е1134

« назад

Powered by webdesign