Календар


Дестинации

Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 3* и 4*

Загреб, Регенсбург, Франкфурт, Хамбург, Стокхолм, Хелзинки, Копенхаген

Екскурзия Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 
3* и 4*  - Автобусно - самолетна програма 12 дни / 11 нощувки
Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 
3* и 4*
Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 
3* и 4*
Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 
3* и 4*
Екскурзия ГЕРМАНИЯ И СКАНДИНАВИЯ - настаняване в хотели 
3* и 4*

Автобусно - самолетна програма 12 дни / 11 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 1022.00 € / 1999 лв.
1 ДЕН / София - Загреб

Тръгване от Пловдив в 05:00 часа от бензиностанция ОМВ до хотел Санкт Петербург (заявява се и се заплаща предварително); 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Продължаваме към Загреб. Вечерта пристигане в Загреб. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ДЕН / Загреб - Регенсбург

Закуска. Туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, което е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Отпътуване за Регенсбург. Настаняване в хотел 3* в района на Регенсбург. Нощувка.

3 ДЕН / Регенсбург – Хайделберг - Франкфурт

Закуска. Туристическа програма в Регенсбург - средновековен град с фантастична картина на една 2000-годишна история. Ще разгледаме старинните сгради, „вълшебни“ по своята красота, украсени с кули и приличащи на италиански замъци на площад „Бисмарк”,катедралата „Свети Петър” с величествени кули, живописната готическа сграда на старото кметство, Златната и най-висока средновековна обитаема кула северно от Алпите. Ще видим най-стария средновековен каменен мост,построен с помощта на дявола,който като отплата иска душата на първото преминало по него създание, а хитрите граждани на Регенсбург пускат по моста магаре. Продължаваме към Хайделберг. Туристическа програма в града. Обиколката на Хайделберг започва от Марктплац пред сградата на Кметството. Разглеждане на града, спасил се от въздушните атаки по време на Втората световна война и запазил непокътнати сгради от Средновековието и ранния Ренесанс. Посещение на замъка Хайделберг - една от най – красивите готическо – ренесансови сгради в Германия. Продължаваме към Франкфурт. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

4 ДЕН / Франкфурт – Хановер – Хамбург

Закуска. Туристическа програма във Франкфурт: Стария град, къщата на Гьоте, площад Рьомер, където немските крале са короновани в Средновековието, небостъргачите и банковите кули, които дават на Франкфурт прозвището "Манхатън в Европа". Свободно време. Отпътуване за Хановер – столицата на Долна Саксония. Туристическа програма: Новото Кметство с неговото езерце Маштайх, Лайнешлос – днешната областна управа, Операта, Старото кметство, запазените стари къщи на търговци и занаятчии. Свободно време. Продължаваме към Хамбург. Настаняване в хотел 3* в района на Хамбург. Нощувка.

5 ДЕН / Хамбург – Копенхаген

Закуска. Хамбург е омайно привлекателен през деня, Хамбург е романтично – меланхоличен през нощта, в Хамбург се чувства вкусът на свободата и се улавя ритъмът на прогреса. А най-славното пристанище на Германия - Хамбург е вратата на страната към света. Туристическа програма в Хамбург - владетеля на Северно море: Стария град, Кметството, на чиято фасада е изписано на латински мотото на Хамбург „Нека свободата, която са извоювали предците, да се запази за следващите поколения”, фонтана на древногръцката богиня на здравето Хигия, езерото Биненалстер, църквата Свети Михаил, от чиято камбанария се открива разкошна гледка към най-голямото пристанище на Германия. Отпътуване за Копенхаген. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

6 ДЕН / Копенхаген – пътуване с кораб до Осло

Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще разгледате Розенборг - изящният палат на розите, ренесансовата резиденция на краля - строител Кристиан IV, която приютява кралските колекции, бижута и датската корона. В 16:30 ч. отпътуване с круизен кораб за Осло, столицата на Норвегия. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.

7 ДЕН / Осло

Закуска на кораба. В 09:45 ч. пристигане в Осло – гордостта на Норвегия. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „РаII“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

8 ДЕН / Осло – екскурзия до Зогнефиорд и Фломската железница (по желание) - Осло

Ранна закуска. По желание екскурзия до най-дългия фиорд – Зогнефиорд и Фломската железница /UNESCO/ (45 евро за транспорт). Ранно отпътуване за Берген и Зогнефиорд с попътна спирка за разходка с Фломската железница. Преминаване през най-дългия тунел в Европа /24,5км/ - Лаердал. Кратка фотопауза до една от най-старите норвежки дървени църкви в Боргунд. По желание и срещу допълнително заплащане пътуване с Фломската железница (63 евро). Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 865 м разлика във височината! Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница,която минава през Лунден , Хорейна , Далсботи, Береквам за да спре в последната станция Мирдал, Фломската железница е третата по посещаемост забележителност в Норвегия. Продължаваме на север към най-дългия фиорд – Зогнефиорд /UNESCO/ Да видите Зогнефиорд на живо е щастие и сбъднат блян, вие ще стъпите на най-големия фиорд в Норвегия и втория по големина в света и ще се влюбите от пръв поглед. С панорамен кораб „Фиорд“ (продължителност: 2ч.15 мин. / 53 евро) предприемаме вълнуващо и незабравимо плаване с впечатляващи и очарователни гледки. Ще имаме възможност да се докоснем и до красотата на Нероуфиорд - най-тясното разклонение на Зогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие. През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове. Връщане в хотела. Нощувка.

9 ДЕН / Осло - Стокхолм

Закуска. Отпътуване за Стокхолм - кралицата на езерото Меларен, град на пасторалното спокойствие, Нобеловите лауреати и чистия въздух. Туристическа програма в Стокхолм: Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм; ренесансовия Кунглига Слотет - Кралски дворец, надвиснал над водите на Меларен, който има една стая повече от Бъкингамския Дворец. Дворецът, построен в бароков стил и конструиран  като римски дворец, разполага с над 600 стаи, разпределени на седем етажа. Ще посетим още и красивата сграда на шведския Парламент, остров Дюргорден, на който се намират музея Васа, Нордическия музей и музея на открито Скансен, както и ще посетим малък хълм на Южния остров, откъдето се открива красива панорама към част от островите на Стокхолм. По желание двучасова, незабравима разходка с корабче „По каналите и под мостовете на Стокхолм“. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

10 ДЕН / Стокхолм – пътуване с кораб за Хелзинки

Закуска. При възможност (срешу предварителна резервация) посещение на Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история.   Посещение на Корабът - музей Васа, построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм!  По желание посещение на музея на АББА /или на музея Скансен – първият в света етнографски музей на открито, който пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности. В 16:00 ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в четворна каюта на круизен кораб.

11 ДЕН / Хелзинки

Закуска на кораба. Пристигане в Хелзинки в 09:45 ч. Туристическа програма в Хелзинки-Сенатският площад, президентският дворец, Парламента, зала "Финландия" и Операта. Катедралата Успенски (кръстена на Успение Богородично) е типичната руска църква, с иконите и цветовете- най-големият храм от този род в скандинавските страни; Църквата в скалите (Темпелиаукио) – разположена под земята и Лютеранската църква - в центъра на града, която с паметника на цар Александър II, е може би една от най-популярните гледки на Хелзинки, Пристанището, фонтана Хавис Аманда. Свободно време в Хелзинки или по желание посещение на морската крепост Суомелина – един от обектитите на ЮНЕСКО в Хелзинки / кратко пътуване с ферибот - 3.80 Евро/. За любителите на гастрономията финландски фаворити са месото от елен и шунка от свински бут. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

12 ДЕН / Хелзинки – Варна - София

Закуска. Трансфер до летището за полет Хелзинки – Варна. Полет Варна – София (срещу допълнително заплащане).


Маршрут:




ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • 08:00 ч. от Национален стадион "Васил
  • Левски"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 11 нощувки: по една в Загреб, района на Регенсбург, Франкфурт и Хамбург в хотели 3*, по една в района на Стокхолм, Хелзинки и Копенхаген в хотели 4*, две нощувки в района на Осло в хотел 4* и две на нощен круизен кораб:
  • Нощен круизен кораб Копенхаген (Дания) – Осло (Норвегия) с настаняване в четворна вътрешна каюта;
  • Нощен круизен кораб Стокхолм (Швеция) – Хелзинки (Финландия)с настаняване в четворна вътрешна каюта;;
  • 9 закуски в ресторантите към съответните хотели + 2 закуски на круизен кораб;
  • Самолетен билет Хелзинки – Варна с включени летищни такси и чекиран багаж 10кг. + 8 кг. ръчен;
  • Туристическа програма в: Загреб, Регенсбург, Хайделберг, Франкфурт, Хановер, Хамбург, Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус Мерцедес,осигурен от Интеркарс.БГ (www.intercars.bg);
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 280 евро / 548 лв.
  • Доплащане за полет Варна - София – 60 евро с включени летищни такси и чекиран багаж 20кг. (цената подлежи на препотвърждение към момента на закупуване на билета);
  • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване;
  • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 12 дена за лица на възраст до 70г. – 11 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 28 лв;
  • Допълнителни екскурзии:
  • Екскурзия до Зогнефиорд и Фломската железница при минимум 20 души - 45 евро (за транспорт);
  • Билет за панорамен кораб по Зогнефиорд – 535 NOK / 53 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Билет за Фломската железнива – 630 NOK / 63 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Доплащане за настаняване в различни каюти на кораба Копенхаген – Осло (плаща се в офиса на агенцията предварително);
  • -Доплащане за настаняване в тройна вътрешна каюта – 20 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в четворна външна каюта – 30 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта – 40 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в тройна външна каюта – 60 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в различни каюти на кораба Стокхолм – Хелзинки (плаща се в офиса на агенцията предварително);
  • -Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта – 40 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в двойна външна каюта – 80 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в тройна вътрешна каюта – 30 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в тройна външна каюта – 43 евро на човек;
  • -Доплащане за настаняване в четворна външна каюта – 25 евро на човек;
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“;


Оферта № Е1248

« назад

Powered by webdesign