Календар


Дестинации

Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур – Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи Хотели 5*, закуски и вечери

София - Делхи- - Агра - Джайпур - Делхи - София

Екскурзия Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур 
– Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи
Хотели 5*, закуски и вечери - Самолетна програма  - 7 дни/ 5 нощувки
Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур 
– Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи
Хотели 5*, закуски и вечери
Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур 
– Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи
Хотели 5*, закуски и вечери
Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур 
– Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи
Хотели 5*, закуски и вечери
Екскурзия в Индия – Златният триъгълник - Делхи – Джайпур 
– Абханери – Фатехпур – Агра – Делхи
Хотели 5*, закуски и вечери

Самолетна програма - 7 дни/ 5 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
08.11.2024 1456.00 € /2848 лв.  Резервирай за 08.11.2024 »

цена: от 1465.00 € / 2865 лв.
1 ДЕН / СОФИЯ - ДЕЛХИ

Полет София – Истанбул в 15.55 ч. Пристигане в Истанбул в 18.25 ч. Отпътуване за Делхи в 20.15 ч.

2 ДЕН / ДЕЛХИ (ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

Пристигане рано сутринта на международното летище в Ню Делхи. Среща с представител на нашата компания, топло посрещане с гирлянди от свежи цветя . Закуска. Туристическа програма в Делхи: Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия.Разположена в столицата на Моголите Шахджаханабад (днес Стария Делхи), тя е служила като императорска джамия на императорите на Моголите до края на империята през 1857. Построена от Шах Джахан, строителството е започнало през 1644 г. ; Червената крепост – паметник на ЮНЕСКО, която също е построена от Шах Джехан. Тази масивна крепост е построена от 1638 до 1648 г.; Chandni Chowk и Rajghat - мястото за кремация на Махатма Ганди. Вижте Портата на Индия – Тази внушителна каменна мемориална арка с височина 42 метра е проектирана от Lutyens през 1921 г. Тя отдава почит на около 90 000 войници от индийската армия, загинали през Първата световна война, операциите на Северозападната граница и Англо-афганистанската война от 1919 г. Президентската къща и Парламента, Кутаб Минар – ЮНЕСКО . Минар (кулата) е построена през 1212 г. сл. Хр. и е висока 73 метра в двора на джамията Quwwat-ul-Islam. Това е най-старият исторически паметник в Делхи и е задължителен за всеки посетител на този град. Трансфер до хотел 5*. Вечеря. Нощувка в Делхи.

3 ДЕН / ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ) ,250 КМ – около 4 часа

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур, настаняване в хотел 5 *. Следобедно посещение на храма на Лотос, посветен на бог Вишну и неговата съпруга Лакшми, с уникалното послание за религиозна толерантност, построен от Бирла, които са родени и починали осем десетилетия по-късно, през същия месец и същата година. Насладете се на традиционните Раджастански културни танци и музика на живо с вечеря в Джайпур. Нощувка в Джайпур.

4 ДЕН / ДЖАЙПУР ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

След закуска целодневно разглеждане на забележителностите на Джайпур, включително крепостта Амбър с разходка с джип или разходка със слон . Джайпур - Розовия град е важна дестинация в Златния триъгълник на индийския туризъм. Основан през 1727 г. сл. н. е. от един от най-великите владетели на клана Качаваха, астрономът крал Савай Джай Сингх. Розовият цвят е използван по време на направата, за да създаде впечатление за сгради от червен пясък на моголски градове .Пребоядисан през 1876 г., по време на посещението на принца на Уел до Форт Амбър. Езда на слон от подножието на Аравалис до входа на крепостта . Форт Амбър: На разстояние от 11 км от Джайпур, Амбър е бил древната столица на щата Джайпур. Изграждането на крепостта започва през 1592 г. от Раджа Ман Сингх, раджпутския командир на армията на Акбар и е превъзходен пример за раджпутската архитектура. Ще видите още : Градски дворец, Джантар Мантар, Хава Махал. (По желание – демонстрация на приготвяне на храна, йога, завързване на тюрбан - 38 евро Нощувка в хотел.

5 ДЕН / ДЖАЙПУР– АБХАНЕРИ - ФАТЕХПУР – АГРА ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ)

Закуска. Отпътуване за Агра . Попътно посещение на Абханери - известен по-рано като Абха Нагри, което означава "град на яркостта". Абханери е бил столица на краля на Гурджар Михир Бходж. В момента село Абханери се намира в област Дауса в Раджастан. Абханери е известен с красотата на архитектурата си и на местната система за събиране и съхранение на вода, наречена Чанд Баори. Кладенецат е построен пред храма на богинята Мата и се счита ,че един от най-дълбоките и най – красиви в Индия. (По желание - Обяд в местен ресторант 15 евро ). Следваща спирка във Фатихпур – построен от император Акбар през 1569 г. Бил е старата столица на Монголите, която е изоставена след 15 години поради недостига на вода. Наклонените нива на града са свързани в тераси, които са били използвани за различни комплекси като Джами Масджид, Буланд-Дарваза ,гробницата на Шейх Салим Чишти и други. Ефективната система за дренаж и водоснабдяване, приета тук, предполага изключително интелигентно градоустройство от императора на Монголите. Продължаваме към Агра. Настаняване в хотел. (По желание – Вечерен музикално – танцувален спектакъл Мохабат и Тадж шоу – 36 евро Mohabbat E Taj е пиеса, която описва сагата за любовта. Драмата се развива през 16-ти век и описва пищността и величието на ерата на Моголите. Той също така описва истинската и безсмъртна любов на Шах Джахан и красивата му съпруга Мумтаз. 80-минутното шоу на Mohabbat the Taj ще бъде завладяващо преживяване за публиката. Забележителните изпълнения на различните артисти ще ви накарат да се почувствате много близо до епохата.) Вечеря , нощувка в Агра.

6 ДЕН / ДЕЛХИ ( ЗАКУСКА и ВЕЧЕРЯ) , 203 КМ – 4,5 часа

Сутринта посещение на Тадж Махал , който е построен от Шах Джахан в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Описан от бенгалския поет Рабиндранат Тагор като „сълза върху лицето на вечността“, Тадж Махал несъмнено е зенитът на монголската архитектура. Посещение на Червената крепост, която е построена от император Акбар през 1565 г.; Акбар е третият моголски император и несъмнено най-великият. Той е коронясан за моголски владетел през 1556 г. на крехката възраст от 14 години, когато баща му Хумаюн умира внезапно. След като Акбар консолидира управлението си, той започна да строи крепостта Агра. Отпътуване за Делхи, настаняване в хотел 5*. Вечеря . Нощувка в Делхи.

7 ДЕН / ДЕЛХИ - СОФИЯ

Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул в 06.1- ч. Кацане в Истанбул в 10.45 ч. Излитане от Истанбул за София в 14.45 ч. Пристигане на летище София в 15.05 ч.


Маршрут:




ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет София- Истанбул – Делхи – Истанбул – София
  • Летищни такси
  • Чекиран багаж 23 кг , ръчен багаж 7 кг
  • Традиционно посрещане при пристигане с гирлянди от свежи цветя
  • Ранно настаняване при пристигане
  • 5 нощувки в хотели 5 * – 2 нощувки в Делхи, 1 нощувка в Агра, 2 нощувки Джайпур
  • 5 закуски
  • 4 нормални вечери
  • 1 традиционна вечеря с традиционна музика на живо и танцово шоу в Джайпур
  • Трансфери за всички турове описани в програмата
  • Всички турове описани в програмата с включени входове
  • Изкачване на Форт Амбър със слон и слизане с джип
  • Медицинска застраховка с покритие за съответната държава
  • Местни екскурзовод
  • Еккурзовод на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Цената не включва:
  • индийска туристическа виза – 45 щатски долара и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
  • бакшиши за екскурзовод и шофьори  /задължителен минимален бакшиш /– 35 EUR на човек за цялата програма, които се заплащат на място.
  • бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга (около 2 евро) - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги;
  • разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“, която се сключва по желание на клиента. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1,т.14 от Закона за туризма със ЗД Лев Инс, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва най-късно до 5 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия ориентировъчно е около 3% от застрахованата сума. Повече информация в офиса на фирмата.


Оферта № Е261

« назад

Powered by webdesign