Календар


Дестинации

ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, Фатехпур

София - Делхи- - Агра - Джайпур - Делхи - София

Екскурзия ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, 
Фатехпур - Самолетна програма - 8 дни/ 6 нощувки

Индия е страна с богата култура и традиции. С 
екскурзията „Златният триъгълник“ ще видите различните 
аспекти на Индия, включително великолепни сгради и 
национални забележителности, както и топлото 
гостоприемство на индийците. От столицата Делхи ще се 
отправите към царския град Джайпур и след това към град 
Тадж - Агра. Ще се удивите от Червената крепост и 
Индийската порта в Делхи, Хава Махал и Сити Палас в 
Джайпур, Фатехпур Сикри и Тадж Махал в Агра!
ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, 
Фатехпур
ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, 
Фатехпур
ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, 
Фатехпур
ИНДИЯ – Златният триъгълник - Делхи , Агра , Джайпур, 
Фатехпур

Самолетна програма - 8 дни/ 6 нощувки

Индия е страна с богата култура и традиции. С
екскурзията „Златният триъгълник“ ще видите различните
аспекти на Индия, включително великолепни сгради и
национални забележителности, както и топлото
гостоприемство на индийците. От столицата Делхи ще се
отправите към царския град Джайпур и след това към град
Тадж - Агра. Ще се удивите от Червената крепост и
Индийската порта в Делхи, Хава Махал и Сити Палас в
Джайпур, Фатехпур Сикри и Тадж Махал в Агра!
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
17.11.2021 1099.00 € /2149 лв.  Резервирай за 17.11.2021 »

цена: от 1099.00 € / 2149 лв.
1 ДЕН / СОФИЯ - ДЕЛХИ

Полет София – Истанбул в 16.00 ч. Пристигане в Истанбул в 18.20 ч. Отпътуване за Делхи в 20.55 ч.

2 ДЕН / ДЕЛХИ /закуска и вечеря /

Пристигане в Делхи в в 05.15 ч. Традиционн посрещне на летището с цветни гирлянди. Трансфер до хотел 5*. Закуска и кратка почивка. Следва туристическа обиколка на Стария Делхи - Червената крепост , която днес се счита за една от светините на Индия, разположен на брега на свещенната река Ямуна. Цялата сграда е построена от червен камък, от където идва и името и. Ще посетите джамията Джама Масджид - най- голямата джамия в Индия и една от най-притегателните религиозни сгради в света. Радж Гхат - е мемориал посветен на Махатма Ганди, в близост до брега на река Ямуна в Делхи. Храма Акшардам ,наричан още осмото чудо на света - храм на изкуството, ценостите и вярата., където чужденците, като нас могат да усетят индийския дух, гордеещ се с миналото си, вярващ в настоящето и благословящ бъдещето. Храмът на Лотуса - разкошният храм е дом на Бахайското философско движение. Този шедьовър е сред най-известните и блестящи постижения на съвременната архитектура. Храмът, който прилича на истински лотос, се посещава от над 70 милиона души на година, което го прави един от най-посещаваните храмове в света. Великолепното светилище е отворено за посетители от всякакви религии. Вечеря и нощувка в Делхи в хотел 5*.

3 ДЕН / ДЕЛХИ / закуска и вечеря /

След закуска ще продължим с посещение на останалите забележителности в Ню Делхи : Вратата на Индия - прекрасната порта е известен още като военният паметник посветен на индийските войници загинали по време на Първата световна война и се намира в сърцето на Ню Делхи, проектирана от сър Едуин Лутиенс през 1931 година. Президентството, продължаваме към гробницата на Хумаюн – мавзолей ,построен през далечната 1565 г. за Хумаюн - император на Индия. През 1993 г. е добавена в списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме към Бангла Сахиб Гурудвара - най-известният сикхски храм в Делхи. Представлявае цял комплекс, където, освен самия манастир, има язовир Саровара, безплатна трапезария и кладенецът с вода в храма се счита, че има лечебни свойства поради благословиите на Guru Sahib Ji. Кутаб Минар - най – високата кула в Индия и пазар Марпат. Вечеря и нощувка в Делхи в хотел 5 *.

4 ДЕН / Делхи - Агра (204 км / 3-4 часа) / закуска и вечеря /

След закуска пътуване до Агра. Пристигане и настаняване в хотела. Посещение на световно известния паметник на любовта Тадж Махал. Нищо не може да ви подготви подобаващо за мига, в който за първи път ще зърнете Тадж Махал. Той може и да е визуално клише, въплъщение на изящество и романтика, на равновесие и симетрия, архитектурна икона, почитана от три века и половина като най-красивата постройка на света. Великият моголски император Шах Джахан построява беломраморния Тадж като гробница в почит на любимата си съпруга Мумтаз Махал. Един от синовете им в крайна сметка ще свали императора и ще го затвори в близкия форт Агра. От своите килии той може да вижда Тадж Махал, оплаквайки загубата на своята съпруга и на империята си. Следва посещение на крепостта Агра. Изграден от червен камък и простиращ се на 380 000 кв. м. Agra Fort удивява със своята архитектура. Съдържа в себе си смес от персийски, европейски и индийски орнаменти. Крепостта има неправилна форма и е опасана от две стени, правещи множество извивки – външната е висока 40 метра, а вътрешната - 70 метра. На определени разстояния са издигнати мощни бойници с малки отвори за стрелба, които затруднявали противника и предпазвали защитниците на Agra. За допълнителна сигурност около форта бил прокопан дълбок ров.Вечеря и нощувка в хотел 5 * в Агра.

5 ДЕН / АГРА – ДЖАЙПУР ( 238 км / 3-4 ч ) / закуска и вечеря /

Закуска. Продължаваме към Джайпур и по пътя ще посетим град Фатехпур Сикри. Легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ в. и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Фатехпур Сикри е построен от най-добрите архитекти на Индия и Персия в продължение на 14 години в периода 1571 и 1585 г. По време на управлението на Акбар, Северна Индия достигнала незапомнен разцвет. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотел 5* в Джайпур.

6 ДЕН / ДЖАЙПУР / закуска и вечеря /

След закуска отпътуваме за селището Амер където се намира укрепената резиденция на Раджа Ман Сингх I в северното предградие на Джайпур, на гребена на скалист хълм зад езерото Маота. Ман Сингх, един от първите военни ръководители на император Акбар, започва изграждането на Амбър - крепост-дворец от червен и бял пясъчник през 1592 година. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Двореца на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Ще се повозите на рикши и ще имате свободно време за пазаруване на местния пазар. Вечерта ще посетим храмът Birla Mandir. Намира в южната част на Джайпур, в непосредствена близост до крепостта Moti Dungri. Джайпур Бирла Мандир (или храмът Лакшми Нараян) е построен през 1985 г. от известен индустриалец. Той е известен със своята архитектура, защото символизира мира между всички религии. Вечеря. Нощувка в хотел 5* в Джайпур.

7 ДЕН / ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ (265 км / 5-6 часа) / закуска и вечеря /

След закуска отпътуване за Делхи. Пристигане и настаняване в хотел 5 *. Остатъкът от деня е свободен за самостоятелни дейности. Вечеря и нощувка в хотел 5* в Делхи.

8 ДЕН / ДЕЛХИ - СОФИЯ

Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.30 ч. Излитане от Истанбул за София в 14.45 ч. Пристигане на летище София в 15.05 ч.


Маршрут:
ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • Летище София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет София – Делхи – София
 • летищни такси
 • чекиран багаж 30 кг и 7 кг ръчен багаж
 • трансфери
 • 3нощувки в Делхи със закуски и вечери в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен
 • 1 нощувка в Агра със закуска и вечеря в хотел Crystal Sarovar 5* или подобен
 • 2 нощувки в Джайпур със закуски и вечери в хотел Hilton Jaipur 5* или подобен
 • посещение на туристическите обекти описани в програмата
 • входни такси и билети за туристическите обекти описани в програмата
 • езда на слон до крепостта Амбър в Джайпур
 • екскурзовод на български език
 • медицинска застраховка за покритие 10000 евро
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • виза за Индия /заплаща се предварително/ – 82 евро
 • доплащане за единична стая – 250 евро
 • застраховка „Отказ от пътуване“
 • бакшиши
 • лични разходи


Оферта № Е261

« назад

Powered by webdesign