Календар


Дестинации

Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор

Париж, замъците Шамбор и Блоа, Тур, Мон Сен Мишел, Сан Мало, Шербур, Портсмут, Стоунхенд, Лондон

Екскурзия Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, 
Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор  - Самолетна екскурзия 9 дни/ 8 нощувки с включени летищни такси
Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, 
Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, 
Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, 
Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Париж, замъците по Лоара, Мон Сен Мишел, 
Лондон, Стоунхендж в хотели 3* или 4* по избор

Самолетна екскурзия 9 дни/ 8 нощувки с включени летищни такси
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 920.00 € / 1799 лв.
1 ДЕН / София – Лондон

Излитане от летище София в 06:00. Кацане в Лонодн в 07:25.Туристическа програма в Лондон, градът, в който разбираш понятието “столица на света”. Посещение на Бритиш музеум –съкровищницата на света,която успява да побере 2 милиона история на света на едно място. Разходка с корабче по Темза до Кралската обсерватория Грийнуич /11паунда/, входна такса за обсерваторията: /9.50 паунда/. Следва нашето предложение за изумително удоволствие от върха на London Eye /30 GBP/. Свободно време. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Лондон. Нощувка.

2 ДЕН / Лондон – замъкът Уиндзор (по желание)

Закуска. Свободно време или по желание - посещение на замъка „Уиндзор“ (15 евро при минимум 25 души). „Уиндзор“ е най-старият и най-големият замък във Великобритания, представляващ средновековна крепост, която и до ден днешен е символ на кралската власт в страната. Тук самата английска кралица Елизабет II е прекарала голяма част от своето детство. Връщане в избрания хотел.Нощувка.

3 ДЕН / Лондон

Закуска. Туристическа програма в Лондон, който с многобройните си архитектурни, исторически и културни забележителности привлича и пленява. Ще спрем пред Бъкингамския дворец, официалната резиденция на кралицата, ще видим сградата на Парламента, знаменития часовник “Биг Бен”; “Уестминстърското абатство” /20 GBP/, “Уайтхол”; Даунинг стрийт с резиденцията на британския министър-председател; катедралата „Сейнт Пол”; Лондонското сити, Крепостта Тауър /25 GBP/, моста Тауър бридж. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

4 ДЕН / Лондон – Стоунхендж – ферибот Шербур/ Портсмут – Сен Мало

Закуска. Отпътуване за Стоунхендж – най-известният мегалитен паметник в света, вписан в списъка на световното наследство на Юнеско. Англо-норманът Васе обявил, че името му се превежда като “висящите камъни”, а Хенри Хантиндонгски добавил, че това наименование е напълно заслужено, тъй като “камъните, все едно висят във въздуха”. “Стоунхендж – където камъни с учудващи размери били поставени, образувайки група врати, така че една врата се издига до друга и за никого не е ясно как били повдигнати на такава височина и по каква причина.” Съоръжението наподобява Египетския символ на мъдростта – змия, пресичаща слънчевия диск. Туристическа обиколка на Стоунхендж (16,50 паунда/продължителност около 2 часа). Отправяме се към Портсмут (219 км.), откъдето ще хванем ферибот за Шербур (продължителност: близо 3 часа). Отпътуване за Сен Мало. Настаняване в хотел 3* в Сен Мало.Нощувка.

5 ДЕН / Сен Мало – Мон Сен Мишел – Сен Мало

Закуска. Туристическа програма в Сен Мало - крепостта, която пази Франция на запад, където интерес представлява най-вече Старият град – Intra Muros, който е обкръжен от мощна крепостна стена .Всяка кокетна уличка, всяка част от брега напомнят за миналото на пиратското градче и са пълни със сурово достойнство. Къщата, в която се е родил писателят романтик Шатобриан прилича на старинна палуба.Тя е обградена от три страни, така че и след смъртта си писателят да може да разговаря с океана. Ще видим площад „Фрер Ламен”, катедралата „Сен Венсан”, замъкът Шато Гайяр (Chateau Gaillard), построен от херцогиня Ана Бретонска, чиято малка крепостна кула е най-старата постройка в града. Отпътуване за Мон Сен Мишел - готическо чудо посред галопиращи приливи. "Пирамида в океана" го нарекъл някога Виктор Юго. Нареждан сред чудесата на западния свят, укрепеният остров-град Мон Сен Мишел, кацнал върху гигантска гранитна оголена скала, издигаща се от морското дъно, е най-посещаваното място във Франция и е под егидата на Юнеско.Колкото повече време прекарваш тук, толкова повеше осъзнаваш, че Мон Сен Мишел не споделя тайните си с всеки. Този манастир никога не е бил покорен, макар че в историята му има дори 30-годишна обсада.Днес той се е предал... на туристите. Въпросът е дали са открили неговата тайна – тайната на дълголетието, великолепието и притегателната му сила. Отпътуване за Тур. Настаняване в хотел 3* в района на Тур/ Блоа. Нощувка.

6 ДЕН / Тур/ Блоа – замъците Шамбор и Блоа - Париж

Закуска. Туристическа програма в Тур - един изключително красив град, който е основен туристически център в долината на р. Лоара. Отпътуване за Долината на р. Лоара – тук още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Посещение на Шамбор (13 EUR) – определян като екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура. Тръгнете по спираловидната стълба, която ни отвежда до кралските апартаменти на Франсоа I и Луи XIV, интерес представляват огромните гоблени с ловни сцени и автентичните мебели. Разглеждане на Блоа /10,50 EUR/ - сцена на кралския живот във Франция от Средновековието до 17 век; резиденция на Франсоа I и Хенри III, на Катерина Медичи и Кралица Марго. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Париж. Нощувка.

7 ДЕН / Париж

Закуска. Денят е посветен на Париж - градът на любовта, на хилядите светлини, на вековната история, на модата! Град, в който всяка улица, всяка сграда е съхранила толкова интересна история, забележителности и красота. Туристическа програма: Големите булеварди, Опера Гарние, Мадлената, Площад Конкорд, градините Тюйлери, Шанз Елизе, Триумфалната Арка, Площад Трокадеро, Ансамбъла Инвалиди, Латинския Квартал и Пантеона, остров Сите и Нотр Дам. Разглеждане на Лувъра-съкровищница от шедьоври на изкуството (17 евро). Изкачване на Айфеловата кула (17 евро), безспорен символ на Париж, а след това под звуците на популярни френски шансони вълнуваща разходка с корабче по Сена , наричана “люлката на Париж” (16 евро). Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Нощувка.

8 ДЕН / Париж – Версай (по желание)

Закуска. Свободно време или екскурзия до Двореца Версай. Дворец, сбъднал мечтите на Краля Слънце Луи XIV за пищност и елегантност (15 евро на турист за транспорт до Версай + входни такси 18 евро). Ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош, с абсолютната власт на Краля-Слънце и с безбройно многото отпечатъци и символи на човешкото изкуство.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция... В центъра е историята на млад и прозорлив крал, съчетал умело политическа воля и изтънчен вкус за изкуствата и наел в двора си най-великите творци на онова време – Льо Во, Льо Брюн, Льо Нотр и Мансар. Нищо не можело да го разколебае – нито войни, нито финансови проблеми, нито драмите в личния му живот – от това да сбъдне мечтата си сам да сътвори собствения си дворец. Трите велики периода в историята на Версай са свързани с трите жени, които е обичал: двореца на младежките удоволствия – заедно с мадмоазел Луиза дьо Ла Валиер; двореца на политиката – заедно с мадам Дьо Монтеспан; и накрая двореца на славата и отказа от привилегии – с мадам Дьо Ментнон.Следобедна разходка сред артистократичното сърце на Париж – Монмартър, където са рисували гениалните си картини – Пабло Пикасо, Ван Гог , Салвадор Дали. Кафетата на Монмартър са като колаж от цветни картини - всяко със свой колорит, със свой дъх, със своя съдба. Свободно време и нощувка.

9 ДЕН / Париж – София

Закуска. Трансфер до летището в Париж. Полет Париж – София.


Маршрут: 1400 км.

Цена за настаняване

в  хотели 3*

Цена за настаняване в

хотели 4*  в

Париж и Лондон

920 евро / 1799 лв.

998 евро / 1952 лв.



Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

           SOFIA  -
LONDON /LUTON

06.00

07.25

София

BULGARIA AIR

PARIS/CHARLES DE GAULLES    -  SOFIA

10.00

13.50

Лондон Лутън

 

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Град: София
  • Място: Летище София:
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 8 нощувки: по 1 в района на Тур / Блоа и 1 в района на Сен Мало в хотели 3* и по 3 в Париж и Лондон в хотел 3* или 4* (по избор);
  • 8 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • Самолетен билет София – Лондин и Париж – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Туристическа програма в Париж, Мон Сен Мишел, Сен Мало, Лондон,
  • Tранспорт с модерен автобус Мерцедес;
  • Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за настаняване в единична стая – 251 евро / 491 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД„Армеец“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 9 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 21 лв;
  • Доплащане за фериботен билет Шербур – Портсмут – 45 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Допълнителни екскурзии:
  • Екскурзия до Двореца „Версай“ – 15 евро за транспорт + 18 евро за входна такса (предплащат се в офиса на агенцията);
  • Посещение на замъка „Уиндзор“ - 15 евро при минимум 25 туриста;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“.


Оферта № Е355

« назад

Powered by webdesign