Календар


Дестинации

Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* или 4* по избор!

София-Загреб-Римини/Ричоне-Сан Марино-Рим-Ватикана-Сиена- Монтекатини Терме-Флоренция-Лидо Ди Йезело-Венеция- Любляна-София

Екскурзия Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* 
или 4* по избор! - Автобусна програма 9 дни/ 8 нощувки
Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* 
или 4* по избор!
Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* 
или 4* по избор!
Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* 
или 4* по избор!
Екскурзия Италия - Класически тур с автобус в хотели 3* 
или 4* по избор!

Автобусна програма 9 дни/ 8 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
02.09.2021 493.00 € /964 лв.  Резервирай за 02.09.2021 »
02.09.2021 546.00 € /1068 лв.  Резервирай за 02.09.2021 »
14.10.2021 546.00 € /1068 лв.  Резервирай за 14.10.2021 »
14.10.2021 493.00 € /964 лв.  Резервирай за 14.10.2021 »

цена: от 493.00 € / 964 лв.
1 ДЕН / София – Загреб

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Отпътуване за Загреб. Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

2 ДЕН / Загреб – Римини /Ричоне

Закуска. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, коесто е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Туристическа програма в Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб, Парламента. Отпътуване за Италия. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в района на Римини/ Ричоне. Вечеря . Нощувка.

3 ДЕН / Римини / Ричоне – Сан Марино – Асизи – Рим

Закуска. Отпътуване за Сан Марино. Сан Марино е третата най-малка държава в Европа след Ватикана и Монако. Сан Марино е държава в държавата, подобно на Ватикана. Това е малък на площ град-държава в рамките на Италия, близо до курорта Римини. Туристическа програма в Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата “Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Продължаваме към Асизи – един от светите градове. Туристическа програма в Асизи: папската базилика „Св.Франциск“ с шедьоврите на великия Джото от ранния Ренесанс, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена – Свети Франциск от Асизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевард на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Отпъуване за Рим . Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в града. Нощувка.

4 ДЕН / Рим

Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

5 ДЕН / Рим

Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков площад в Рим - Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

6 ДЕН / Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме

Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /35 EUR с включена такса за местен екскурзовод/. Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена.   Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка

7 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло

Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено. Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Любляна

Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Продължаваме към Словения. Вечерна разходка в Любляна, където ще видим Старото кметство, Тримостието над река Любляна, Францисканския църква, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн и Змейския мост. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

9 ДЕН / Любляна - София

Закуска, Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка).ХОТЕЛИ:

 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

(без хотелите в Загреб и Любляна)

 

493 евро / 964 лв.

546 евро / 1068 лв.

 
Маршрут:ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
 • Пловдив - 05:00 от бензиностанция ОМВ
 • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
 • се и се заплаща предварително)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 8 нощувки: по една в Загреб и района на Любляна в хотели 3*, по една в района на Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло и 3 в района на Рим в хотели 3* или 4* (по избор);
 • 8 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 3 вечери: в Римини/ Ричоне, Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло;
 • Туристическа програма в следните градове: Загреб, Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция, Любляна;
 • Местен екскурзовод във Флоренция;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за единична стая – 140 евро за варианта с хотели 3*;
 • Доплащане за единична стая – 160 евро за варианта с хотели 4*;
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 18 лв;
 • Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*) – заплаща се предварително в офиса;
 • Сити такси: 27 евро (за настаняване в хотели 4*) - заплаща се предварително в офиса;
 • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
 • Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
 • Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е366

« назад

Powered by webdesign