Календар


Дестинации

Екскурзия Андалусия и Португалия в хотели 3* или 4* по избор

Мадрид, Порто, Фатима, Назаре, Алкобаса, Лисабон, Кашкаиш, Кабо да Рока, Ещориал и Синтра, Кадис, Гибралтар, Севиля, Торемолинос, Гранада, Кордоба

Екскурзия Екскурзия Андалусия и Португалия 
в хотели 3* или 4* по избор  - Самолетна програма 10 дни/ 9 нощувки
Екскурзия Андалусия и Португалия 
в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Андалусия и Португалия 
в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Андалусия и Португалия 
в хотели 3* или 4* по избор
Екскурзия Андалусия и Португалия 
в хотели 3* или 4* по избор

Самолетна програма 10 дни/ 9 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 878.00 € / 1717 лв.
1 ДЕН / 1 ден – София – Мадрид

Сутрешен полет София – Мадрид. Туристическа програма в Мадрид - най-адмирирания площад на Мадрид, красивата сграда на Кметството,портата Алкала на италианския скулптор Сабатини, булевард Прадо, фонтана на Нептун. Посещение на двореца Виляероса. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Мадрид. Нощувка.

2 ДЕН / 2 ден – Мадрид – Порто

Закуска. Отправяне се към Порто - смятан за икономически и културен център на регион Норте. Туристическа програма във вторият по големина град в Португалия: историческия център – градската катедрала; готическата църква „Св. Франциск”; останките от крепостни стени; Епископалният дворец; Кулата и църквата на клириците; Площадът на Свободата. Настаняване в хотел в района на Порто.

3 ДЕН / 3 ден – Порто – Фатима, Назаре и Алкобаса - Лисабон

Закуска. Отпътуване за Фатима - вълшебно място в Португалия с най-голямата португалска катедрала, посветена на Света Богородица. Посещение на Назаре - най-известното рибарско селище в Португалия. Свободно време за обяд в Назаре. Денят продължава с посещение на един от най-впечатляващите и оригинални със своята готическа архитектура манастири - Санта Мария да Виктория, една църковна прелест. Отпътуване за манастира „Света Богородица от Алкобаса“, чиято красота трябва да се види, защото думите просто не стигат, за да се опише. Продължаваме към Лисабон. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в района на Лисабон / Сесимбра. Нощувка.

4 ДЕН / 4 Ден: Лисабон

Закуска. Туристическа програма в Лисабон. Разглеждане на забележителностите-Кулата Белен-символ на Лисабон, Манастира Жерунимуш, паметника на покорителите на моретата и първооткривателите на Новия свят, легендарната сладкарница от 1837 година „Пащел де Белем“, най-високият и най-голям мост в Европа ”Понте 25-ти абрил”над река Тежу, Булеварда на Свободата-лисабонското „Шанз Елизе”, Триумфалната арка, най-оживената улица Аугуста, Площад Россио-сърцето на града, паметника на Маркиз Де Помбал, най-живописния квартал Алфама, Катедралата, Площада на търговците. Връщане в избрания хотел в района на Лисабон/ Сесимбра. Вечеря и нощувка.

5 ДЕН / 5 Ден: Лисабон - Кашкаиш, Кабо да Рока, Ещориал и Синтра (по желание) – Лисабон

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кашкаиш, Ещориал и Синтра. Следва запознаване с португалското наследство с една незабравима културна, романтична и не на последно място духовна разходка из Синтра /ЮНЕСКО/. Ще посетим Националният дворец, построен през Средновековието като лятна резиденция на маврите. Продължаваме към Кабо да Рока - „Тук свършва земята и започва морето“. Време за кафе в емблематичния курорт Кашкаиш-парченце португалска магия, на брега на Атлантическия океан. Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил, романтично градче на Португалската Ривиера. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.

6 ДЕН / 6 Ден: Лисабон – Кадис - Гибралтар – Севиля

Закуска.Отпътуване за Кадис - най-старият западноевропейски град и символ на Андалусия. Туристическа програма в града: Катедралата, наблюдателната кула, датираща от 18 век, римският театър, руините от крепостни стени. Отпътуване за Гибралтар, разположен в най-южната част на Пиренейския полуостров, на брега на едноимения проток, представляващ връзката между Средиземно море и Атлантика. Следва панорамна обиколка на града и изкачване до прочутата Гибралтарска скала, известна още като Скалата на маймунките (тук е единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида Маготи). Отпътуване за Севиля. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Севиля. Нощувка.

7 ДЕН / 7 Ден: Севиля – Торемолинос

Закуска. Туристическа обиколка на Севиля – столицата на Андалусия. Посещение на третата по големина катедрала в света, шедьовър на готическото изкуство и камбанарията Хиралда, където е гроба на Христофор Колумб. Ще видим също Кралския палат Алкасар-блестящ пример на стила Мудехар, паметника на Колумб, Златната Кула на брега на Гуадалкивир. Продължававаме с великолепния Площад Испания и разходка в романтичния квартал Санта Крус. Отпътуване за Торемолинос. Настаняване в хотел 3* или 4* (по избор) в Торемолинос. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / 8 Ден: Торемолинос – Гранада (по желание) - Алхамбра – Торемолинос

Закуска. Свободно време в Торемолинос или по желание екскурзия до Гранада (30 евро) –арабската приказка на Испания. Най-прочутатата забележителност тук е уникалният дворец Алхамбра - ислямската перлата на испанския град Гранада, която ние ще посетим. Несравним образец на арабското изкуство - високи крепостни стени обграждат един от най-изящните мавърски дворци, очарователни са прекрасните градини Хенералифе, фонтаните изкуствени езера и пъстротата от цветя. Разглеждане на внушителната градска Катедрала, арабския пазар, Кметството, паметника на кралица Изабела и Колумб и разходка в стария бял мавритански квартал Албайсин. Връщане в избрания хотел. Вечеря и нощувка.

9 ДЕН / 9 Ден: Торемолинос – Кордоба (по желание) – Торемолинос

Закуска. Свободно време в Торемолинос или по желание екскурзия до Кордоба (30 евро). Третия по големина град на Андалусия е разположен в подножието на Сиера Морена, по бреговете на “Голямата река”. Кордоба е впечатляваща и привлекателна – особено нейната историческа част, която ЮНЕСКО обяви за паметник на общочовешкото наследство. Ще разгледаме световно известната Джамия - катедрала - най-грандиозната мюсюлманска постройка в западния свят, която със своя размер е третата по големина джамия в света, ще видим най-старата Синагога в Европа, паметника на Сенека, Иконата на Богородица-Циганка и еврейския квартал, незабравим със своето очарование. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

10 ДЕН / 10 ден : Торемолинос / Малага – София

Закуска. Трансфер до летището за обеден полет Малага – София.




ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 9 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): 3 нощувки в Торемолинос, 3 в Лисабон, по една в Севиля, Порто и Мадрид;
  • 9 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • 3 вечери в ресторанта към съответния хотел в Торемолинос;
  • Самолетен билет София – Мадрид и Малага – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Настаняване в единична стая - 198 eвро / 387 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 10 дена за лица на възраст до 70г. – 9 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 23 лв;
  • Допълнителни екскурзии:
  • Екскурзия до Кордоба (при минимум 25 души) – 30 евро;
  • Екскурзия до Гранада (при минимум 25 души) – 30 евро;
  • Екскурзия до Кашкаиш, Кабо да Рока, Ещориал и Синтра (при минимум 25 души) – 30 евро;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
  • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".


Оферта № Е392

« назад

Powered by webdesign