Календар


Дестинации

Екскурзия Италиански Езера с автобус

Постойна – Лаго ди Гарда – Сирмионе – Бардолино - Лаго Исео – Лаго ди Комо – Лаго Маджоре – Боромеови острови – Стреза - Верона – Любляна

Екскурзия Екскурзия Италиански Езера с автобус - Автобусна екскурзия 6 дни/5 нощувки със закуски и 
вечери
Екскурзия Италиански Езера с автобус
Екскурзия Италиански Езера с автобус
Екскурзия Италиански Езера с автобус
Екскурзия Италиански Езера с автобус

Автобусна екскурзия 6 дни/5 нощувки със закуски и
вечери
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
15.08.2021 367.00 € /718 лв.  Резервирай за 15.08.2021 »
19.09.2021 367.00 € /718 лв.  Резервирай за 19.09.2021 »
10.10.2021 367.00 € /718 лв.  Резервирай за 10.10.2021 »

цена: от 367.00 € / 718 лв.
1 ДЕН / София – Постойна

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел 3* в района на Постойна. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Постойна – езерото Гарда– Сирмионе – Бардолино

Закуска. Следва пътешествие в Пещера Постойна с първата пещерна жп система в света,за която Хенри Мур казва, че е най-забележителното природно скулптурно произведение в света. Постойнска яма е дълга 20 км, отворена е за туристи от 180 години и досега през нея са минали 28 милиона посетители. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Този Юнеско обект на Словения е нещо величествено и неочаквано като гледка и усещане,той е природно чудо,достойно за възхита и благоговение за това природно чудо. Разходката започва с електрическо влакче, което ще ви отведе в дълбините на пещерата. Пешеходната обиколка е възможност да потренирате въобръжението си сред причудливите форми, които сталактити, сталагмити и сталактони са оформили през вековете. Отпътуване за Италия и брега на емблематичното най-голямо езеро Гарда, една от перлите на Италия – сапфирено синьо езеро, брегове, осеяни със замъци и пъстроцветни фасади, а за фон – високи планини, сякаш изскачащи от водите на езерото. Разходка в Сирмионе,бисера на омагьосаното езеро , старинно селище, живописно разположено на врязан в езерото нос,с пъстроцветни къщички,отрупани с цветя и очарование.Ще се разходим в живописния стар град,ще видим величествения замък Рока Скалиджери - пазителят на езерото Гарда, ще се насладим на ароматното италианско кафе. Отпътуване за селището Бардолино, което се слави с местното си вино, а за вас това ще бъде истинско винено удоволствие. Насладете се на езерната красота с чаша ароматно вино в ръка. Настаняване в хотел 3* в района на Лаго ди Гарда. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Езерото Исео – Езерото Комо

Закуска. Отпътуване за най-широкото езеро Исео- езерото на лебедите, сред което се намира най-големия и най-висок езерен остров в Европа с 1700 жители и площ 12.80 кв.метра. Ако един остров може да бъде представен с определението езерна красавица, то това несъмнено е Монте Изола – божествено живописен, окъпан в зеленина и потънал в тишина. Възможност за мини круиз до острова (круиз Исео – Пескерия и обратно – 5.00 EUR). Отпътуване към Лаго ди Комо,за което известният композитор Ференц Лист е казал по време на престоя си: „приказно място, несравнимо на земята в своята красота” и"Когато пишете историята на двама влюбени и щастливи, поставете ги на брега на езерото Комо." Езерото неслучайно е бижуто на областта, един своеобразен оазис на спокойствието, едно вълшебно съчетание между буйната зеленина на Средиземно море и заснежените върхове на Алпите. Малко известен е и фактът, че покрай бреговете му изживява последните си години и Пенчо Славейков. Той умира в градчето Брунате, разположено на южния край на езерото. По желание посещение на „Вила Мелци“ ,построена в неокласически стил като лятна резиденция на Франциско Мелци – вицепрезидент на Наполеон. (Вила Мелци – Беладжо – вход за градините - 6.50 EUR/. Тук можете да се потопите в магията на редки екзотични растения, пищни дървета, живи плетове от камелии, цели поляни с азалии и гигантски рододендрони, много цветя и извисяващи се в небето кедри...разнообразието е изумително, един истински ботанически рай. Отпътуване за град Комо. Туристическа обиколка, включваща: Площада „Пиаца дел Дуомо“, Катедралата „Санта Мария Маджоре“, Кметството. Настаняване в хотел 3* в района на Лаго ди Комо. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Езерото Маджоре – Боромеови острови

Закуска. Отпътуване за най-дългото езеро „Лаго Маджоре“,място от приказките,по чийто брегове е отмарял Цезар и Дикенс,вдъхновени от неземната красота.Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата и посети Лаго Маджоре”. В зaпaднaтa чacт нa eзepoтo Лaгo Мaджope, зaoбикoлeни oт чиcти cини вoди, ce нaмиpaт живописните Бopoмeoви ocтpoви, кpъcтeни нa зaмoжнaтa аристократична фaмилия Бopoмeo, кoятo ги e кyпилa пpeз XVI в. и вce oщe пpитeжaвa двa oт тях – Изoлa Бeлa и Изoлa Мaдpe. Изола Бела - Красивият остров,перлата на архипелага,за който ще отплаваме е като късче от рая, паднало на Земята,пресъздаващ една приказна картина, омагьосва своите посетители с великолепния летен дворец на Боромео ,красиви висящи градини с изящни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Изола Бела,наричан "Острова на камелиите" е сбор от спокойствие, очарование и атмосфера с ненатрапчив цветен разкош, място където свършва времето,пропито с дъх на жасмин и евкалипт.Извecтeн c нeвepoятнoтo paзнooбpaзиe oт peдки pacтeния и eкзoтични цвeтя, Изoлa Мaдpe cъщo тaкa e дом на пayни, фaзaни и пaпaгaли. Рaзхoдкaтa из тoзи пpиpoдeн paй, изпълнeн c eкзoтични птици и кpacиви цвeтя, aзaлии, кaмeлии и poдoдeндpoн, e нaиcтинa yникaлнo пpeживявaнe.А живописното рибарско селище Изола дей Пескатори впечатлява с неповторима романтика и очарование- елегантни къщи и тecни кaлдapъмeни yлички, вoдeщи дo мaлкo пpиcтaнищe. Много чар и благодат в едно необикновенно селце.Придвижването до островите се осъщестява с помощта на моторни лодки срещу допълнително заплащане. Следва разходка в магнетичната Стреза,където Фредерик Хенри, героят на Ърнест Хемингуей от „Сбогом на оръжията”, среща своята любима Катрин Баркли във впечатляващия Grand Hotel Des Iles Borromees, разположен на брега на езерото. Сред най-известните гости на града са Джордж Бърнард Шоу, Рокфелер, Хемунгуей, Кларк Гейбъл, Чарли Чаплин и принцеса Маргарита. Настаняване в хотел 3* в района на Лаго Маджоре/ Варезе. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Верона

Закуска. Отпътуване за Верона – градът на най-прочутата любовна история – тази на Ромео и Жулиета. Верона се слави още със своето вино, от което най-известно е правеното от монаси „Бардолино“. Туристическа програма, включваща площад „Бра” – със сградата на кметството, древноримският амфитеатър „Арена ди Верона“, който днес е сцена на оперното изкуство, площад „Ербе” - с фонтана на Мадона ди Верона, къщата на Шекспировата Жулиета. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел 3* в района на Любляна. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Любляна – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.


Маршрут:ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • София - 08:00 от Национален стадион
 • "Васил Левски" и в 08:30 от
 • автогара
 • "Сердика" (само с предварителна
 • заявка)
 • Пловдив - 05:00 от бензиностанция
 • ОМВ
 • до хотел "Санкт Петербург" (заявява
 • се и се заплаща предварително)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 5 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Постойна, 1 в района на Верона/ Лаго ди Гарда, 1 в района на Лаго ди Комо, 1 в района на Лаго Маджоре, 1 в района на Любляна;
 • 5 закуски в ресторантите на хотелите;
 • 5 вечери в ресторантите на хотелите;
 • Туристическа програма в Постойна, Сирмионе, Бардолино, Боромеовите острови, Верона;
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Настаняване в единична стая – 120 евро / 235 лв.;
 • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв;
 • Сити такси (за целия период) – 5 евро при минимум 25 души (задължителна за заплащане в офиса);
 • Круиз Исео – Пескерия и обратно – 6.50 EUR (при минимум 25 души) (предварително се заявява в офиса);
 • Комбиниран билет Изола Белла - Изола Мадре – Изола Пескатори с моторни лодки в двете посоки – 40.00 EUR; 
 • Посещение на „Вила Мелци“, Беладжо (вход за градините) – 6,50  евро за индивидуални туристи;
 • Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата и корабчета;
 • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;


Оферта № Е441

« назад

Powered by webdesign