Календар


Дестинации

Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени вълшебства

Мексико Сити, Теотихуакан, Вилаермоса, Национален Парк ЮЛа Вента", Паленке, Мерида, Чичен Итца, Тулум, Канкун, Хавана, Варадеро

Екскурзия Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени 
вълшебства - Самолетна програма 14 дни/ 12 нощувки
Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени 
вълшебства
Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени 
вълшебства
Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени 
вълшебства
Екскурзия до Мексико и Куба - Съновидение от тайнствени 
вълшебства

Самолетна програма 14 дни/ 12 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 3440.00 € / 6728 лв.
1 ДЕН / София – Мексико Сити

Среща на летище София за полет през транзитно летище. Пристигане в Мексико сити . Трансфер до хотел и настаняване. Среща с буйната шеметна и пулсираща космополитна столица,която ще ви предложи невероятни изживявания и незабравими мигове на наслада и щастие... ¡Viva México! Очакват ви баровете „кантинас“,в които сервират стотици разновидности алкохол, произвеждан от кактусовидното растение агаве, в това число текила, мескал и пулке. На всяка крачка се продава отлична улична храна – такос, тортиляс, кесадиляс и други изделия от царевично тесто, които вероятно не са били чужди на ацтеките, наред с буритос (завити питки) и тортас (топли или студени сандвичи).Нощувка в Мексико Сити.

2 ДЕН / Мексико Сити /ЮНЕСКО/ /закуска/

Закуска. Когато през 1519 г. малката армия испански конкистадори, водени от Ернан Кортес, пристига в Теночтитлан, ацтекския град, на чието място сега се издига Мексико Сити, те са поразени от магическата му красота. Спътникът на Кортес пише: „Онова което лежеше пред нас, бе като вълшебствата, описвани в древните митове. Някои от войниците дори казват, че нещата, които виждаме, не са релност, а съновидение“.Отправяме се към сърцето на града,площад Сокало за да видим две от най-импозантните сгради – Градската катедрала,една от най-старите и свещени сгради в Западното полукълбо и Националният дворец,сега седалище на президента, построени върху развалините на Теночтитлан. В историческия център на Мексико сити / ЮНЕСКО / ще добием представа за колониалния облик на града през трите столетия, последвали завладяването на Мексико от испанците,ще се разходим по една от най-чаровните пешеходни улици Calea de Condesa със стари колониални сгради – истински произведения на изкуството, фон на пъстрия и многолик поток от хора, които заливат от сутрин до късна доба улицата, наситена с многобройни ресторанти, кафенета, бутици на световни марки. Ще преминем и по „Реформа” – най-елегантният мексикански булевард с небостъргачи,най-високата сграда в града – Торе Майор,посолства и престижни хотели,за да стигнем до парка Чапултепек, в превод Хълма на щурците, едно от най-привлекателните места за отдих в мексиканската столица, „белият дроб” на Мексико сити,където ще посетим Националния Антропологичен музей с ацтекския календарен слънчев камък.Това е уникален музей, който в 12 експозиционни зали е събрал стотици находки от многовековното наследство на древните цивилизации и култури, съществували в Мексико преди експанзията на испанските конкистадори. А сега нека да се позабавляваме. Ще отидем в Сочимилко, Мексиканската Венеция, където се намират Плаващите градини / ЮНЕСКО /, там ще се повозим на традиционната лодка „трахинера”, ще опитаме от мексиканската кухня и ще чуем изпълнения на прочутите мексикански музиканти – мариачите. Нощувка в Мексико Сити.

3 ДЕН / Теотихуакан – Градът на боговете /закуска/

Закуска. Дълго преди първите испански кораби да се покажат на хоризонта в Атлантическия океан, някои части на Мексико били под владението на древни цивилизации. В страната са останали много реликви, свидетелстващи за величието на тези култури. Най-забележителните са многобройните пирамиди, свързани с култа към планетарни и животински божества. Красотата на пирамидите и напредналите строителни техники продължават да будят възхищение и днес. Отправяме се към смайващия храмов комплекс Теотиуакан –градът на Боговете с площ над 20 км2,който навремето е бил по-голям от съвременен Рим, което го е правило тогава най-големият град в света. Една разходка по Булеварда на мъртвите, край който се редят пирамиди, от Пирамидата на Слънцето до Пирамидата на Луната, подчертава симетрията и величието на неговата архитектура, изцяло съобразена с движението на небесните тела – средищна точка на боговете, небесата, земята и човечеството. Този град е бил свещен за ацтеките, защото според тяхната легенда тук боговете са се събирали да плануват сътворението на човека. Наричан още „Родното място на боговете” и „Мястото на скъпоценната жертва” ,Теотиуакан е дом на три от най-древните пирамиди в цял свят.През днешния ден ще разгледаме и Базилика „Санта Мария де Гуадалупе" ,един от най-важните храмове на католицизма,втори най-посещаван храм в света, след базиликата „Свети Петър" във Ватикана. Легендата разказва, че на бедния Хуан Диего му се явила Дева Мария,но местния епископ не му повярвал и го отпратил.Отново му се явила Девата и го посъветвала да скрие под пончото си букет рози.Когато разгънал пончото пред епископа Девата се явила и епископа я видял с очите си. Базиликата на Девата от Гваделупе представлява мащабен комплекс от църковни сгради и паркове, обсипани с цветя, декоративни храсти, екзотични водопади, скулптурни композиции, от които без съмнение особено впечатляваща е групата на индианците, поднасящи дарове на Дева Мария. Добиваш чувството, че си попаднал в райска градина!Нощувка в Мексико Сити.

4 ДЕН / Мексико Сити – Национален парк Ла Вента - Паленке /закуска/

Закуска. Трансфер до летището и полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Отпътуване за парка под открито небе Ла Вента -един от най-интересните археологически обекти на Мезоамерика,запознаващ ни със загадъчната цивилизация на олмеките,гумени хора на езика на ацтеките. Сред откритията, направени там, са четири гигантски каменни глави, множество фигурки и украшения от нефрит, мозаечни подове от серпентинови блокчета и голям брой красиво издялани каменни скулптури. Един от най-внушителните паметници на Ла Вента е Голямата пирамида - висока 33,5 м глинена могила с правоъгълна форма, стъпаловидни стени и обособени ъгли. Подобно на всички големи могили, издигнати в Ла Вента, пирамидата също била построена по план, отклоняващ се с осем градуса на запад от северната посока, вероятно по астрономически съображения.Продължаваме към Паленке.Настаняване в хотел.Нощувка в Паленке.

5 ДЕН / Паленке /ЮНЕСКО/ – Мерида /Белият град/ /закуска/

Закуска. В гъста девствена джунгла в долината на река Усумасинта се намират едни от най-необикновените руини от културата на маите. Разглеждане на Паленке – един от най-красивите градове на маите на повече от 1600 години! Тайнственият град респектира с добре поддържаните храмове и дворци в един Г-образен комплекс, най-известни от които са Храмът на Слънцето с вид на четиривърха пирамида, гробницата на Червената кралица, Храмът на скрижалите, където се намира и гробницата на най-известния тукашен владетел Пакал. В този храм са открити най-дългите писмени свидетелства за маите под формата на йероглифи, като в тях са описани 180 години от историята на Паленке. Забележителен е и дворецът на Пакал – цял комплекс от лабиринти, дворове, коридори и зали.Продължаваме към Мерида,столицата на щата Юкатан,изключително красив колониален град с преобладаващо бели фасади.Ще видим катедралата със спрелите край нея боядисани в бяло файтони ,най-големият католически храм в щата Юкатан, Кметството с часовниковата кула, Домът на губернатора, красивата неокласическата сграда на Театъра на пеоните, главната пешеходна улица Ел Пасео Монтехо.Настаняване в хотел.Нощувка в Мерида,чиято атмосфера връща векове назад.

6 ДЕН / Мерида – Чичен Итца /ЮНЕСКО/ - /закуска/

Закуска. Отпътуване към Чичен Итца за среща с инженерния гений на маите и величието на толтеките. Най-прочутият, грандиозен и, съответно, най-често посещаван от градовете на маите в Мексико, великолепният метрополис Чичен Итца,едно от новите седем чудеса на света, е бил главният церемониален център на Юкатан. Религиозен, военен, политически и търговски център от времето на маите, който в своя разцвет е бил обитаван от около 35 000 души. Чичен Итца в превод от местното наречие означава „Кладенецът на племето итца”. Най-важната част от комплекса е Пирамидата на Кукулкан, емблема на Чичен Итца, но и символът на Мексико пред света. Висока е 30 метра, изградена е по всички правила на геометрията, конструкцията й е идеална и в голяма степен се свързва с особеностите на прочутия майски календар. Общо 365 стъпала, колкото са дните на годината, са разположени под ъгъл 45 градуса откъм четирите страни на пирамидата и водят до върха, където се намира храмът на главния жрец. На всяка страна на пирамидата има по 52 каменни панела, обозначаващи броя на годините в майския календар. Девет нива от всяка страна на пирамидата са отделени от стълбище с 18 тераси,символ на 18-те месеца в календара на маите.Ще видим също пирамидата,наречена Храма на ягуара –свещено животно,символ на могъществото и силата на владетеля – това е неговото послание чрез изображенията му в паметниците от различните мексикански археологически резервати. Продължаваме разходката из резервата и спираме пред Храма на воините, ограден от десетки каменни колони, създаващи илюзията за армия, която охранява своето божество.Ще стигнем и до Обсерваторията - поредното потвърждение на интереса на маите към наблюдението на небесните тела, гадаели са по тях и на основата на тези наблюдения са изработили знаменития си календар. Вито стълбище водело към върха на обсерваторията, откъдето се извършвали проучванията на небесното пространство. Настаняване в хотел в района на Чичен Итца.Вечерно предложение за посещение на спектакъла „Светлина и звук“ сред руините на древния град - около 4 евро , заплаща се на място. Нощувка в Чичен Итца.

7 ДЕН / Чичен Итца – Тулум – Канкун, една Мексиканска фантазия /закуска/

Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум - една от най-добре запазените забележителности, останали от цивилизацията на маите и третата най-посещавана от туристите след Теотиуакан и Чичен Итца . Името на Тулум означава ограждение, но това е модерното му наименование. Предполага се, че в миналото селището се е казвало Zama, което в буквален превод означава зора. Руините на Тулум са разположени на високи скали над Карибско море, горе-долу точно срещу Каймановите острови, Куба и Ямайка. Зад руините на крепостните стани на Тулум ,на места с дебелината от 8 метра, ще видим множество интересни постройки, най-важните сред които са три – древното светилище,приличащо на цитадела-Ел Кастильо, Храмът на фреските,богато украсен с барелефи и храмът на Спускащия се Бог.Продължаваме към карибския курорт Канкун на Ривиера Мая, с безкрайни бели плажове чиста,синьозелена тюркоазена морска вода и кокосови палми.Следобед настаняване в хотел.Нощувка в Канкун.

8 ДЕН / Канкун – Хавана /закуска/

Закуска. Полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана,влудяващо красива и горда,с високи колониални сгради, огромни фасади и красиво изваяни детайли. Хавана днес е достолепна, бюрократична, ленива, едновременно изискана и хлапашка, ултра туристическа и напълно автентична. Хавана-туптящото, горещо сърце на Куба,страната на 60-годишните кадилаци. Среща с широката кубинска душа , която неизменно върви с пурите, Фидел, ром и мохито. Кубинците, както и всеки народ, си имат свое разбиране за щастие, но то е това, което прави хората свободни и открити, отзивчиви и благодарни, истински…Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Хавана.

9 ДЕН / Хавана /ЮНЕСКО/ - /закуска и обяд/

Закуска. Ще изследваме богатството от колониална архитектура и ще се потопим в атмосферата на историческия град , запазил очарованието си през вековете.Хавана е изключително красив град, в който архитектурните стилове от различни епохи ще ни пренесат назад във времето. Ще посетим бароковата катедрала „Сан Кристобал де ла Хавана“ с бронзовата статуя на един от най-известните в Куба изпълнители на танца фламенко – Антонио Гадес, двореца Лос Маркизес де Агуас Кларас,внушителния площад Пласа де Армас със статуята на Мануел де Кеспедес,площада на Оръжията с дървената улица и хаванските букинисти ,крепостта Сан Карлос де ла Кабаня.Ще видим още Кинка авенида,аристократичния квартал Мирамар,статуята на кубинския национален герой Хосе Марти на площада на Революцията,историческата сграда на хотел „Насионал“,манастира Сан Франсиско,известната търговска улица „Обиспо” с най-хубавия кубински сладолед „Копелия”. Колкото Хемингуей е обичал Куба и нейният ром, толкова Куба е обичала и продължава да обича Хемингуей.Твърди се, че преди няколко години по време на свое пътуване в Хавана внучката на Хемингуей Мариел казала: „Куба има три икони – Фидел, Че и моя дядо“. Хемингуей е избрал вибриращата атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява и зарежда, а La Bodeguita del Medio е барът, в който Хемигуей си е пиел мохитото.Хемингуей е обичал коктейлите си, приготвени с кубински ром, и именно той прави мохитото и дайкирито световноизвестни.И като казахме дайкири, El Floridita е другото емблематично място, където писателят е консумирал точно тази алкохолна комбинация.Следващата спирка в Хавана е хотел Ambos Mundos, в който писателят е живял седем години през 30-те. Стая 511 е превърната в мини-музей, подредена така, сякаш прочутият й обитател тъкмо си е тръгнал внезапно. Хаванското ни приключение няма да е пълно без посещение на грандиозно шоу в известното клуб-кабаре „ Тропикана Шоу“,срещу допълнително заплащане / 120 евро/ В куверта за спектакъла получаваме ечеря ,чаша шампанско, а след 22.00 половин литрова бутилка ром „Хавана клуб” за двама, местната тикола (кока кола не се предлага в Куба). При влизане на дамите се поднася цвете, а на мъжете – пура. Невероятна сценография, музика, костюми, изключително пластични танцьори – радост и наслада за сетивата. Ще се оставим да бъдем завладени от бляскавата магия от цветове, ритми, танци и красота, и вероятно ще си тръгнем тананикайки си ”Гуантанамера” . Нощувка в Хавана.

10 ДЕН / Хавана - Варадеро / All Inclusive /

Трансфер до Варадеро, един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Добре дошли в „Перлата на Куба” и в „Райското кътче по брега на Мексиканския залив”. Кристална морска вода, километри дългата плажна ивица с фин бял пясък, възможности за голф, водни спортове и приключения из крайбрежните пещери и паркове, богат подводен свят – дар за любителите гмуркачи… Вечеря и нощувка във Варадеро.

11 ДЕН / Варадеро – Перла в Кубинската корона /All Inclusive/

Закуска. Вълнуващ ден, на база All Inclusive ,сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни.Любителите на спорта е добре да знаят, че единственото голф игрище на територията на Куба, което е с 18 дупки, се намира именно във Варадеро. Съвсем наблизо е и град Матанзас, където афро-кубинската музика и танци създават вълшебна атмосфера. Тук се предлагат и многобройни атракции за всеки вкус: гмуркания с цел разглеждане на потънали кораби, наблюдение на птици, риболов, водни спортове. Художествени галерии, музеи, библиотека и кино внасят разнообразие в престоя на почиващите. Тук се намира и единствената по рода си издателска къща Вихия, изработваща ръчно книгите си. Варадеро е място, където артистичната атмосфера, културата и изяществото се обединяват в пълна хармония с лежерната почивка на плажа или по желание плуване с делфини - най - очарователните обитатели на океана / 120 евро /.Вечеря и нощувка във Варадеро.

12 ДЕН / Варадеро – Сърцето на слънчева Куба /All Inclusive/

Закуска. Вълнуващ ден ,на база All Inclusive, сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни .Във Варадеро ще откриете безброй плажове с бял пясък, палми, които се поклащат от вятъра и топъл тюркоазен океан . Никак не е учудващо, че на испански името на курорта означава "почивам си“ или целодневна екскурзия по желание с катамаран до Кайо Бланко с включен обяд и напитки /87 евро /. Морските дълбини ще зарадват гмуркачите с пъстроцветни корали, редица видове риби, омари, скариди, раци, морски костенурки и над 70 вида мекотели. Корабчето позволява и на нежелаещите да се потопят в солените води да се насладят на магическите водни обитатели. Вечеря и нощувка във Варадеро.

13 ДЕН / Варадеро – Хавана - София

Закуска. Трансфер до международното летище в Хавана. Полет през транзитно летище.

14 ДЕН / София

Пристигане в София.


При промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията може да се наложи доплщане на горивна
такса , която се обявява 20 дни преди пътуването!


Информация за хотелите (или подобни):

Мексико Сити - ZOCALO CENTRAL 4* - // www.centralhoteles.com/en/zocalo-central-home/

Паленке – HOTEL NUTUTUN 4*- //www.nututun.com 

Мерида – BEST WETERN MAYA YUCATAN 4*  - //book.bestwestern.com/bestwestern/MX/Merida-hotels/BEST-WESTERN-Maya-Yucatan/Hotel-Overview.do?propertyCode=70167

Чиченица  – HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS  3*- //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html

Канкун – LA QUINTA INN & SUITES HOTEL 4*- //www.laquintacancunmx.com/


Хавана – Tryp Habane Libre 4* -https://www.melia.com/en/hotels/cuba/havana/tryp-habana-libre/index.html

Варадеро – Melia Varadero 5* - http://www.hotelmeliavaradero.com/


Маршрути: ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международните полети и вътрешния полет
 • Летищни такси за всички международни полети,които подлежат на препотвърждение
 • Летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
 • 1 обяд в Хавана
 • 3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 5* във Варадеро, Куба;
 • Всички входни такси на предвидените за посещение забележителности
 • Наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, водач от ТА „ОДАНС” и местен екскурзовод (с превод на български език);
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за настаняване в единична стая - 940 лв.;
 • Персонална такса при полета Канкун - Хавана – 23 щ.долара - плаща се на място на летището в Канкун при напускане на Мексико, преди полета;
 • Персонална такса – около 25 евро - в зависимост от Авиокомпанията, с която селети (плаща се на място на летището при напускане на Куба);
 • Виза за Куба – 48 лв;
 • Такса за обработка и подаване на документите за виза за Куба – 40 лв;медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 30 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 г. до 80 г.- 60 лв;
 • Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • Допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на агенцията):
 • Тропикана шоу с вечеря и двупосочен трансфер - 135 евро - 9 ти ден
 • Плуване с Делфини - 120 евро - 11 ден
 • Екскурзия с катамаран и с обяд - 87 евро - 12 ти ден


Оферта № Е502

« назад

Powered by webdesign