Календар


Дестинации

Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос със закуски и вечери

Каламбата, Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос, остров Скиатос

Екскурзия Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос
със закуски и вечери  - Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос
със закуски и вечери
Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос
със закуски и вечери
Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос
със закуски и вечери
Екскурзия Метеора, Делфи, Волос, остров Скопелос
със закуски и вечери

Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 260.00 € / 509 лв.
1 ДЕН / София – Каламбака

Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Насочваме се към Каламбака – живописно градче, разположено в полите на величествените скални образувания на Метеора. Посещение на "Метеора" - „висящи във въздуха скали между земята и небето”, едно уникално място, наричано още осмото чудо на света. Метеорът се определя като природен и духовен феномен, където е все още жива втората по големина и по важност (след Света Гора) монашеска общност, обитаваща манастирите по върховете на внушителните скали. Разглеждане на Големия Метеор – Преображенския манастир (3 евро). Пoсещение на галерия за икони. Настаняване в хотел 3* в Каламбака. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Каламбака – Делфийския залив - Волос

Закуска. Отпътуване за Делфи – мястото, където според древните гърци се намира центърът на света. Туристическа програма: разглеждане на Светилището и Храма на Аполон, Съкровищницата на Атинян, и посещение на Музея в Делфи, съхраняващ шедьоври на древногръцката скулптура. Днес руините на Делфи са туристически обект и част от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Продължаваме към Волос. Туристическа програма в града. Разглеждане на основните забележителности на китния пристанищен град, който носи името на бога на мъдростта, магията, познанието, уменията, изкуството, скотовъдството. Посещение на църквата „Агиос Николаос”, площада „Eleftherias”, разходка по прекрасната крайбрежна улица. По време на обиколката ще имате възможността да видите макета и възстановеният кораб на Аргонавтите (герои от гръцката митология). Настаняване в хотел 3* в района на Волос. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Волос – остров Скопелос

Закуска. Отпътуване с ферибот от Волос за о.Скопелос - приказният остров с кристално море от филма „Mamma mia”. Романтични гледки, примамливи плажове, подводни пещери, пътечки сред гората, китни къщи и множество стари църкви... Всичко това е Скопелос. Скопелос заедно със Скиатос и Алонисос оформят островната група Спорадите. Скопелос е изключително зелен – със своите над пет милиона бора, 50 000 маслинови дръвчета и едва 5000 жители той е кътче, запазило природата си по уникален начин. Нощувка на о-в Скопелос. Настаняване в хотел 3* на остров Скопелос. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / остров Скопелос - екскурзия до о-в Скиатос (по желание)

Закуска. Свободно време на острова или по желание екскурзия до о-в Скиатос. Отпътуване с ферибот от Волос за о.Скопелос - приказният остров с кристално море от филма „Mamma mia”. Романтични гледки, примамливи плажове, подводни пещери, пътечки сред гората, китни къщи и множество стари църкви... Всичко това е Скопелос. Скопелос заедно със Скиатос и Алонисос оформят островната група Спорадите. Скопелос е изключително зелен – със своите над пет милиона бора, 50 000 маслинови дръвчета и едва 5000 жители той е кътче, запазило природата си по уникален начин. Нощувка на о-в Скопелос. Връщане в хотела на о-в Скопелос. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Остров Скопелос - София

Закуска. В зависимост от фериботното разписание – разходка до Портария - китно селце, разположено в полите на планината Пелион, известно с производството на коприна в близкото минало и легендите за кентаврите населявали тези планини в антично време. Разглеждане на централния площад с Кметството и музея до него, църквата „Agia Maria” и църквата „Agios Anargyron”. Разходка из калдъръмените тесни улички с малки магазинчета, ресторанти и приветливи спретнати къщи във възрожденски стил. По желание екскурзия с туристическата железницата от Волос до Милиес (20 евро с включен билет). Маршрутът на теснолинейката в Пелион е само 15 км, но предлага живописни спиращи дъха гледки. Влакчето е интересна атракция за любителите на автентичните изживявания. Пусната е в експлоатация през 1895 г.. Пристигане в Милиес. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Маршрут:





ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 4 нощувки в хотели 3*: 1 нощувка в Каламбака и Волос и 2 на о-в Скопелос;
  • 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език;
  • Панорамна обиколка на Солун;
  • Екскурзия до Метеора;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая – 70 евро / 137 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 4 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 10 лв;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е549

« назад

Powered by webdesign