Календар


Дестинации

Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери

Поградец, Круя, Тирана, Дурес, Аполоня, Вльора, Саранда, Бутринт, Гирокастро

Екскурзия Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери - Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери
Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери
Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери
Екскурзия Албания – обиколен тур със закуски и вечери

Автобусна програма 5 дни/ 4 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.05.2024 365.00 € /714 лв.  Резервирай за 23.05.2024 »
19.09.2024 365.00 € /714 лв.  Резервирай за 19.09.2024 »

цена: от 365.00 € / 714 лв.
1 ДЕН / София – Поградец

Тръгване в 08:00 часа от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“; 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Пристигане късно следобед в един от курортите на Албания, намиращ се на брега на Охридското езеро - Поградец. Поградец е част от списъка на Юнеско за Световното природно и културно наследство. Настаняване в хотел 3*. Възможност за разходка по плажната ивица. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Круя - Тирана

Закуска. Отпътуване за Круя. Градът, чието име означава пролет, е известен като родно място на националния герой на Албания - Скендербег, живял в началото на XV в. Възможност за посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка на столицата на Албания. Преминаване през площад Скендербег и паметника на героя Георги Кастриоти, известен като Скендербег; джанията Етам бей; часовниковата кула; квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време за обяд, разходка в центъра на града или посещение на Националния исторически музей. Настаняване в хотел 3* в Тирана. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Дурес – Аполония — Вльора

Закуска. Отпътуване за Дурес. Пешеходна обиколка на един от най-древните градове в Албания – Дурес. Градът е бивша столица, разположен на Адриатическо море и е най-голямото пристанище в Албания. Останките от римското минало на града тихо нашепват стари легенди. Разглеждане на амфитеатъра – един от най-големите и запазени на Балканския полуостров, с параклиса „Св. Астий“, останките от Византийската крепост с венецианската кула и археологическия музей. Отпътуване за древна Аполония – основана от Коринтяни, помнеща гласа на Юлий Цезар. Кратък престой за разглеждане и отпътуване за Вльора. Именно във Вльора се обявява независимостта на Албания от Османската империя. Днес градът е второто по големина пристанище на страната, както и предпочитан летен курорт за местните. Възможност за разходка в центъра. Настаняване в хотел 3*. Вечеря и нощувка.

4 ДЕН / Вльора – Бутринт – Саранда

Закуска. Отпътуване за Саранда – градът на четирдесетте светци, курорт с 290 слънчеви дни в годината и с неподправена екзотика, показващ другото лице на Албания. Най-южните албански земи са разположени на брега на Йонийско море. Някога тези земи са били част от византийската провинция Епир. Само на 15 километра на юг е разположен Бутринт - античен и средновековен град, чийто останки са в списъка на Юнеско за Световно и културно наследство. Селището възниква като гръцка колония на жителите на остров Корфу. По-късно става владение на Римската империя, където след приемане на християнството се сформира един от първите християнски центрове на Балканите. Възможност за посещение на археологическия комплекс. Настаняване в хотел 3* в района на Саранда. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Саранда – Гирокастро – София

Закуска. Отпътуване за Гирокастро - роден град на Енвер Ходжа. За първи път през 1331г. е споменат като Сребърната крепост. В непосредствена близост над града е разположена крепостта, която до ден днешен пази спомените от комунистическото минало на страната. Продължаване за България през Гърция. Пристигане в София късно вечерта.


Маршрут: 1773 км.






ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • София - 08:00 от Национален стадион
  • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
  • "Сердика" (само с предварителна
  • заявка)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 4 нощувки в хотели 3*: по една в Поградец, Тирана, Вльора и района на Сарандa;
  • 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
  • Туристическа програма в Тирана и Дурес;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая - 55 евро/ 108 лв.;
  • Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 6 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 12 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 18 лв;
  • Входни такси за туристическите обекти;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.


Оферта № Е553

« назад

Powered by webdesign