Календар


Дестинации

Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 3* или 4* по избор

София - Рим - Ватикана - Сиена - Монтекатини Терме - Флоренция - Лидо ди Йезоло - Венеция - Тревизо - София

Екскурзия Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 
3* или 4* по избор  - Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки с включени летищни 
такси
Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 
3* или 4* по избор
Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 
3* или 4* по избор
Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 
3* или 4* по избор
Екскурзия Италия – Класически тур със самолет в хотели 
3* или 4* по избор

Самолетна програма 8 дни / 7 нощувки с включени летищни
такси

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 688.00 € / 1346 лв.
1 ДЕН / София – Рим

Отпътуване за Италия с полет по направление София - Рим. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в града. Нощувка.

2 ДЕН / Рим

Закуска. Денят е посветен на „Вечния град“ (използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, впечатляващо забързан и модерен. Рим пълни очите, но опустошава сърцето. Туристическа програма в Рим и пешеходна обиколка из Вечния град: църквата „Santa Maria Maggiore“, служила за седалище на папите, базиликата „Сан Клементе”, където е погребан Св.Кирил, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия. Връщане в избрания хотел. Нощувка.

3 ДЕН / Рим

Закуска. Пешеходна обиколка на бароков Рим, по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона – преди е била древноримски цирк, а 15-ти век се превръща в площад, където днес ще видите Фонтана на Бернини, както и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Пантеона – шедьовър на античното изкуство и еталон на гениалната строителна инженерна мисъл, най-големия бароков площад в Рим - Фонтан ди Треви, който е плод на изумителния човешки гений ,където хвърляме монета, с надежда да се завърнем отново в Рим. Време за наслада на чаша капучино на-най-скъпата улица в Рим,виа Кондоти, в най-античното и най-известното кафене “Греко”. И другояче не би могло да бъде, след като тук са отсядали гениални посланици на духа...Връщане в избрания хотел. Нощувка.

4 ДЕН / Рим – Ватикана – Сиена – Монтекатини Терме

Закуска. Сутринта посещение на Ватикана – папската държава с Площада „Сан Пиетро“ и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Разглеждане на Ватиканските музеи, създадени от Папа Юлий ІІ през ХVІ век – величие и богатство от гениални шедьоври на най-големите творци от Ренесанса,събрано в 11 музея с 5 галерии и 1400 зали,оставящо в съзнанието незабравими впечатления. /40 EUR с включена такса за местен екскурзовод/. Отпътуване за Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка, Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Вечеря. Нощувка

5 ДЕН / Монтекатини Терме – Флоренция – Лидо ди Йезоло

Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз) -градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика. Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец; Галерия „Уфици“ - първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция, по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Зашеметяващото и великолепно Дуомо величествено доминира в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено. Продължаваме към Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант) в курорта. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН / Лидо ди Йезоло – Венеция - Тревизо

Закуска. Отпътуване за Венеция. Туристическа програма във Венеция: площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; „Двореца на Доджите“, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; моста Риалто; Канале Гранде. Продължаваме към Моста на Академията и втората по значение базилика в града - „Сан Стефано“. Свободно време. Продължаваме към Тревизо. Настаняване в хотел 3* или 4* (според избрания вариант). Нощувка.

7 ДЕН / Тревизо - София

Закуска. Трансфер до летище Тревизо за полет Венеция – София.


 

 

Цена за настаняване

в хотели 3* по програмата

 

 

Цена за настаняване

в хотели 4* по програмата

 

688 евро / 1346 лв.

735 евро / 1437 лв.

 



Маршрут:



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище "София"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 6 нощувки в хотели 3* или 4* (по избор): по една в Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло, Тревизо и 3 в района на Рим;
  • 6 закуски в ресторантите на хотелите;
  • 2 вечери: в Монтекатини Терме и Лидо ди Йезоло в ресторантите към съответните хотели;
  • Туристическа програма в следните градове: Сан Марино, Асизи, Рим, Сиена, Флоренция, Венеция;
  • Местен екскурзовод във Флоренция;
  • Самолетен билет София – Болоня и Тревизо – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг + 8кг ръчен;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзоводско обслужване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая – 130 евро за варианта с хотели 3*;
  • Доплащане за единична стая – 150 евро за варианта с хотели 4*;
  • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. - 8 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 19 лв;
  • Възможност за доплащане за по-голям чекиран багаж – цена на запитване;
  • Сити такси: 17 евро (за настаняване в хотели 3*) - заплаща се предварително в офиса;
  • Сити такси: 26 евро (за настаняване в хотели 4*) - заплаща се предварително в офиса;
  • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – 20 евро (заплаща се на място);
  • Ползване на обществен транспорт във Флоренция - 2,60 евро на посока;
  • Ползване на обществен транспорт (метро) в Рим - 1,60 евро на посока;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.


Оферта № Е625

« назад

Powered by webdesign