Календар


Дестинации

Екскурзия Албания през Охрид и Касторя със закуски и вечери!

Охрид, Поградец, Елбасан, Берат, Тирана, Дурес, Корча, Преспанското езеро, Касторя, Едеса

Екскурзия Екскурзия Албания през Охрид и Касторя
със закуски и вечери!
 - Автобусна програма 5 дни / 4 нощувки
Екскурзия Албания през Охрид и Касторя
със закуски и вечери!
Екскурзия Албания през Охрид и Касторя
със закуски и вечери!
Екскурзия Албания през Охрид и Касторя
със закуски и вечери!
Екскурзия Албания през Охрид и Касторя
със закуски и вечери!

Автобусна програма 5 дни / 4 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
23.05.2024 380.00 € /743 лв.  Резервирай за 23.05.2024 »
19.09.2024 380.00 € /743 лв.  Резервирай за 19.09.2024 »

цена: от 380.00 € / 743 лв.
1 ДЕН / София – Охрид

Тръгване в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Отправяме се към Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония. Пристигане в Охрид привечер. Разходка из града. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН / Охрид - Поградец

Закуска. Туристическа програма в Охрид – обект на световното културно наследство. Пешеходна обиколка в Стария град: Самуиловата крепост (3 евро/ 183 MKD), Античния театър, църквата „Света Богородица Перивлепта“, обявена за паметник на Световното и културно наследство на ЮНЕСКО, и Иконната галерия (2 евро/ 122 MKD), църквите “Св.Климент” и “Св.Пантелеймон”, Голямата Чаршия със Стария Чинар. Свободно време или по желание разходка с корабче по Охридското езеро (около 1 час). Посещение на манастира „Св.Наум“,разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро, в непосредствена близост до Албания и на 30 км южно от град Охрид. Отпътуване за Поградец - един от най – очарователните курорти в Албания. Заради великолепната уникална екосистема на Охридското езеро и околностите му и поради историческото си богатство, уникална флора и фауна, през 1980 г. Поградец е обявен от Юнеско за място на Световното природно и култулно наследство. Тук има две църкви, едната, посветена на Богородица в старата част на Поградец, и по – новоизградената църква на Възкресението, както и две джамии. Плажът на Поградец започва от центъра на града и продължава с крайбрежната алея „Първи май”. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН / Поградец - Елбасан – Берат – Тирана

Закуска. Отпътуване за Берат и Тирана с кратка почивка в Елабасан за разглеждане на Старата крепост на града. Римляните го наричали Masio Scampa („остър планински връх” на древен илирийски език) заради кулите, които били построени над крепостните стени. Тук можете да се насладите на силата и духа на крепостните стени с чаша ароматно кафе в ръка. Продължаваме към Берат - град - музей, един от най-добре съхранените османски градове на Балканите, известен като “градът на хилядата прозорци”. Берат е бил неразделна част от Първото и Второто българско царство, както и от Охридската българска архиепископия. Този град впечатлява със своята идентичност и богата култура. Продължаваме към Тирана – столица и най-големият град в Албания, където можете да се потопите в уникална смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Настаняване в хотел 3* в района на Тирана. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / Тирана – Корча – Преспанското езеро – Касторя /Кастур/

Закуска. Панорамна и пешеходна обиколка на Тирана, която включва: Джамията на Етем бей, паметника на Георги Кастриоти - Скендербег и централния площад Скендербег, часовниковата кула, Университета, Националния исторически музей, квартала „Блок“, Пирамидата – някогашен мавзолей на първия албански секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Продължаваме към Костур или Касторя с попътно посещение на Преспанското езеро. Пристигане в Касторя, разположен на полуостров в Костурското езеро (на гръцки Орестиада), на 35 километра от Преспанското езеро. Настаняване в хотел 3*.. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН / Касторя /Костур/ – Едеса - София

Закуска. Туристическа програма в Касторя с разглеждане на Стария град, отличаващ се със старинни калдъръмени улички, многобройни църкви и характерните стъпаловидно разположени къщи в старобългарски стил. Касторя предлага много запазени средновековни църкви като църквите „Свети Стефан”, „Свети Архангел Митрополитски” и „Свети Безсребреници”, датиращи от 10 век. Отпътуване за Едеса – един от най-красивите и живописни градове на Гърция, наричан още града на водопадите. Фотопауза при забележителните водопади. Продължаваме към България. Пристигане в София привечер.


Маршрут:


 


ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • София - 08:00 от Национален стадион
  • "Васил Левски" и 08:30 от автогара
  • "Сердика" (само с предварителна
  • заявка)
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 4 нощувки в хотели 3*: по една в Охрид, Поградец, Тирана и Касторя;
  • 4 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • 4 вечери в ресторантите към съответните хотели;
  • Туристическа програма в Охрид, Поградец, Тирана и Касторя;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Доплащане за единична стая - 60 евро / 117 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 5 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 12 лв;
  • Допълнителни екскурзии:
  • Разходка с корабче по Охридското езеро (около1 час) при минимум 25 души – 6 евро;
  • Посещение на античния град Хераклея Линкестис с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод при минимум 25 души - 5 евро;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Такса гориво - информация за нея ще получите 20 дни преди датата на отпътуване.


Оферта № Е631

« назад

Powered by webdesign