Календар


Дестинации

Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор!

Лондон, Ливърпул, Дъблин, Белфаст, Глазгоу, Единбург, Ковънтри, Кардиф, Гластънбъри, Стоунхендж

Екскурзия Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното 
кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор! - Самолетна програма 10 дни / 9 нощувки с включени летищни 
такси
Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното 
кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор!
Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното 
кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор!
Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното 
кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор!
Екскурзия Англия, Шотландия и Ирландия – Обединеното 
кралство - 10 дни - в хотел 3* или 4* в Лондон по избор!

Самолетна програма 10 дни / 9 нощувки с включени летищни
такси
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 1060.00 € / 2073 лв.
1 ДЕН / София – Лондон

Полет София – Лондон. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка в хотел 3* в Лондон.

2 ДЕН / Лондон – Ливърпул

Закуска. Отпътуване за колоритния Ливърпул- „европейският Ню Йорк“. Ще видим Англиканската катедрала St. James,очарователна със своята неповторима архитектура -най-голямата катедрала във Великобритания , както и най-голямата англиканска църква в света с най-големия все още работещ орган,както и третата по големина камбана в света.Други архитектурни чудеса, привлекателни за Ливърпул,градът на Бийтълс, са красивата сграда на пристанището, сградата на параходството „Кунард“ и високата 97 метра сграда „Ливър“, на която е поставена медна скулптура на птицата ливър, превърнала се в символ на града. Ливърпулци наричат себе си „scousers“. Това е името и на едно от техните ястия, в което има агнешко, картофи и моркови. „Scouse“ се нарича и местният диалект, който звучи така насечено и неясно, че сякаш говорят с пълна уста.Продължаваме към Честър,град сред крепостни стени и архитектурно пиршество,за който писателят пътешественик Джеймс Бозуел пише: „Харесва ми повече от всеки друг видян от мен град“. Ще видим най-големия амфитеатър в Англия, градската катедрала от червен пясъчник /5 GBP/,известната часовникова кула от ковано желязо ,Честър Роус („Редовете“), популярна двуетажна търговска зона, която е най-известният отличителен белег на града. Най-голямата атракция на Честър е самият град – зад крепостните стени е събрана една от най-добрите английски колекции от черно-бели „сврачешки“ сгради, някои от тях с причудливо украсени фасади. Нощувка в хотел 3* в района на Ливърпул/Честър.

3 ДЕН / Холихед – Дъблин

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Ирландия – страната на леприконите, Родината на дъгата, и гостоприемните ирландци. Пътуване с ферибот Холихед – Дъблин (продължителност: 3 ч. 15 мин.). Разкрийте мистиката и очарованието на Изумрудения остров, запознайте се с ирландския фолклор в държава на феи и леприкони,подарете си несравнимто усещане да видите семплата красота и девствена природа на Ирландия, уловете ирландския дух .Ирландия се асоциира с всичко зелено на цвят,на острова има цели 40 нюанса на зеленото?Изумителен факт,вдъхновил Джони Кеш,който му посвещава песента „40 Shades of Green” след визитата си. Пристигане в Дъблин, разположен на западния бряг на Ирландия близо до устието на река Лифей,чието име идва от ирландското "Дъб Лин", което означава "Черен басейн". В Дъблин „духовете” на известни литературни личности, които са живели тук ще ни следват отвсякъде. По протежението на Грийн стрийт ще видим скулптура на Оскар Уайлд, Джеймс Джойс пък е „застанал” в северната част на Ърл стрийт, Патрик Кавана „седи” до брега на Grand Canal. Зашеметяващата панорама на Дъблин дарява едно различно преживяване с много настроение, вкус и атмосфера,а дружелюбния град,наричан „Келтския тигър”и ритъма му остават трайни спомени. Насладата от разходка в Дъблин е невероятна! Ще минем по О 'Connell Street, за да усетите пулса на сърцето на града и видим една от известните забележителности на Дъблин- най-високата скулптора в света,120-метровия пилон The Spire, с официално име Паметник на светлината. Ще видим още‘’Trinity College’’ - най-старият университет в Ирландия, библиотеката "Честър Бийти", където се съхраняват огромно количество старинни книги и средновековни ръкописи, Катедралата „Свети Патрик“, Парламента, Кметството, Kатедралата “Крайст чър”,най-старата каменна сграда в Дъблин. Най-голямата атракция в Дъблин е безспорно изложбената сграда на гордостта на Ирландия - бирата "Гинес". Влизайки вътре, ще изживеете невероятно пътуване из 250-годишната история на популярната тъмна напитка. Вътрешността на сградата наподобява огромна халба бира, а на покрива й се намира бар "Гравити", от който се открива великолепна гледка към града,където ще опитаме традиционното тъмно пиво. Друга основна атракция на Дъблин, която ще посетим е Старата спиртна фабрика на Джеймисън, основана от Джон Джеймисън през 1780 г, затворена от години и превърната в музей, посветен на историята за производство на уиски и дегустация на закрита панорамна платформа, висока 185 фута, която осигурява 360 градуса поглед към Дъблин /35 EUR при група от 20 желаещи туристи /.Настаняване в хотел. Възможност за организирана вечеря в традиционен Ирландски пъб, където можете да опитате Ирландски пай с месо. Нощувка в хотел 3* в района на Дъблин.

4 ДЕН / Белфаст – Шотландия – Глазгоу

Закуска. Посещение на столицата на северна Ирландия, Белфаст,чието име Béal Feirste в буквален превод означава устието на вретеното, на виещата се река Фарсет, край чийто брод е основан градът. Ще видим площад”Виктория”,Кметството, Парламента, известен повече като Стормонт и приличащ на замък с изчистена архитектура и щедра украса.Отпътуване за вълнуващата Шотландия - мистерия и романтика сред средновековни замъци и вълшебни пейзажи. Това е едно от най-магнетичните кътчета на целия континент с удивителна история и патриотичен дух, мозайка от гъсти гори, езера с огледална повърхност и безброй ферми. Пътуване с ферибот Белфаст – Карнриян (Шотландия) с продължителност 2 ч. и 30 мин. Продължаваме с автобус към Глазгоу (около 2 часа), чието име произлиза от "глас-ку", в превод "красива зелена площ",основан ,според легендата от християнския мисионер Св. Мънгоу в средата на VI век. Ще видим площад “Св. Георги” със сградата на Общината, Катедралата на Глазгоу, университета на Глазгоу, проектиран от сър Джордж Скот Гилбърт,архитектурни чудеса на арт нуво дизайнера Чарлс Рени Макинтош. Не пропускайте възможността да „съгрешите" с най-популярното шотландско ястие- хагис/накълцано агнешко месо,гарнирано с картофено пюре/. Нощувка в хотел 3* в района на Глазгоу.

5 ДЕН / Единбург – Ковънтри

Закуска. Туристическа програма в Единбург - роден град на актьорите сър Шон Конъри и Юън Макгрегър,бившият английски премиер Тони Блеър,легендарните писатели сър Артър Конан Дойл и Робърт Стивънсън,футболистът и треньор Греъм Сунес. Единбург е град, който разказва – стените на всяка каменна къща, на всеки зид,на островърхите и величествени катедрали, изникващи на всяка крачка и носещи шепота на отминалото време, на събитията, белязали историята на града и дали тласък в превръщането му в най-притегателното място за туристи в Обединеното Кралство след изумителния Лондон. Единбург е и градът на прекрасните градини и паркове, на известното в цял свят шотландско уиски, на традиционните шотландски полички и мелодични гайди. Ще разгледаме Замъкът Единбург и средновековния дворец”Светия кръст”/Holy Rood/, официалната шотландска резиденция на кралица Елизабет, издигнат след дадено от крал Дейвид I обещание.Между двата замъка е Кралската миля”най-широката,най-дългата и най-красивата улица в света”,според Даниел Дефо,на която ще видим Наблюдателната кула,къщата на търговеца Гладстон Ланд ,Музея на писателя, където се пазят забележителни неща от миналото на Робърт Бърнс, Уолтър Скот и Робърт Стивънсън, катедралата „Сейнт Джил",където започва шотландската реформация,сградата на парламента. Една от атракциите на Единбург, която е емблематична за града, е Грейфрайърс Боби – паметникът на кученцето Боби, останало вярно на стопанина си дори и след смъртта му. Внимание ще обърнем и на Scotch Whisky Heritage Centre, където ще проследим процеса на дестилиране и ще участваме в процеса на дегустиране. Не забравяйте преди да отпиете от „запазената марка", да произнесете традиционния тост "Slaithe mhath", което означава "Наздраве". Отпътуване за Ковънтри. Нощувка в хотел 3* в района на града.

6 ДЕН / Ковънтри – Кардиф

Закуска. Кратка туристическа програма в центъра на Ковънтри. Ще видим паметника на Лейди Годива, запазени къщи от XVI век, бомбандираната Катедрала. Продължаваме към Кардиф,столицата на Уелс - земя на контрасти, на приказни зелени долини и истинско музикално богатство, известна като „земята на песента” . Колко е важен е той за Великобритания личи дори от факта, че британският престолонаследник принц Чарлз носи титлата принц на Уелс. Ще видим Кардифския замък /13.50 GBP+House Tour+3.75 GBP/, Кметството,Парламента на Уелс,както и вълнуващия залив на града. Опитайте от уелските кулинарни шедьоври с праз,един от националните символи на Уелс,който се носи на деня на Свети Давид. Според легендата свети Давид заповядал на уелските си войници да се отличават, носейки праз на шлемовете си, в една историческа битка срещу саксонците, която се провела в поле с праз. Нощувка в хотел 3* в Кардиф.

7 ДЕН / Гластънбъри – Стоунхендж

Закуска. Отпътуване за загадъчното и мистично абатство Гластънбъри, скрило една от най-вълнуващите загадки в човешката история /9,10 GBP/.Според легендата някога там се издигал замъкът на легендарния крал Артур, а една от пещерите водела към подземното му царство, обитавано от елфи и феи,където времето тече толкова бавно, че кралят вероятно все още живее там, очаквайки народът му отново да го призове в труден за Британия момент. Продължаваме към Стоунхендж – най-известният мегалитен паметник в света /20 GBP/, вписан в списъка на световното наследство на Юнеско. Англо-норманът Васе обявил, че името му се превежда като “висящите камъни”, а Хенри Хантиндонгски добавил, че това наименование е напълно заслужено, тъй като “камъните, все едно висят във въздуха”. “Стоунхендж – където камъни с учудващи размери били поставени, образувайки група врати, така че една врата се издига до друга и за никого не е ясно как били повдигнати на такава височина и по каква причина.” Съоръжението наподобява Египетския символ на мъдростта – змия, пресичаща слънчевия диск. Нощувка в хотел 3* или 4* (по избор) в Лондон.

8 ДЕН / Лондон

Закуска. Туристическа програма в Лондон, който с многобройните си архитектурни, исторически и културни забележителности привлича и пленява. Ще спрем пред Бъкингамския дворец, официалната резиденция на кралицата,ще видим сградата на Парламента, знаменития часовник “Биг Бен”; площад “Трафалгар скуеър”, “Уестминстърското абатство” /23 GBP/, “Уайтхол”; Колоната на Нелсън; Даунинг стрийт с резиденцията на британския министър-председател; катедралата „Сейнт Пол”; Лондонското сити, Крепостта Тауър /26 GBP/, моста Тауър бридж, Британския музей/безплатен/. Следва нашето предложение за изумително удоволствие от върха на London Eye /30 GBP/. Връщане в избрания хотел в Лондон. Нощувка.

9 ДЕН / Лондон - Оксфорд, Уоруик и Стратфорд (по желание)

Закуска. По желание екскурзия до Оксфорд, Уоруик и Стратфорд (35 евро за транспорт). Отпътуване за Оксфорд, най-старият университетски център на знанието на Британския остров и едно от чудесата на Англия. Красивите кули и златисти камъни на "Оксфорд" вдъхновяват вече поколения студенти,а Радклиф Камера и Бодлейанската библиотека влизат в графата "архитектурни перли".Следва разглеждане на замъка Уоруик – най-изящният английски средновековен замък.Неговата внушителна позиция над река Ейвън е описана като „най-величественото място в Англия“ и то не от кого да е, а от познавач като сър Уолтър Скот. Пътуването ни продължава към Стратфорд,където „Мигът създава с майсторска ръка един вълшебен празник за очите...” Когато първият е Лондон, да имаш славата на втори след столицата на света е повече от престижно. Едно градче, в което времето сякаш е спряло някъде през XVI век, когато там се ражда Уилям Шекспир.Бяло-черни къщи, нашарени с геометрични фигури, автентични тесни улички и алеите край река Ейвън, в която сякаш от край време плуват белоснежни лебеди, английски градини в стил „Тюдор” – всичко сякаш е успяло да се изплъзне встрани от безжалостния ход на времето. Църквата „Св. Троица”, където е погребан Шекспир, непоколебимо стои на брега на реката вече много векове. Дори в последния си час Шекспир не е изневерил на драматурга в себе си и напълно в духа на драматичните си пиеси е пожелал на гроба му да бъдат гравирани следните думи: "Благословен да е този, който пощади тези камъни, и проклет да е онзи, който премести костите ми".Театър, мода, романтика, история и красива природа – всичко това създава незабравимата атмосфера на този малък, но световноизвестен град. Връщане в Лондон. Разходка в Ковънт гардън-най-колоритния и живописен район на Лондон, където още през 1630 г. е открит първия модерен площад в Лондон. Нощувка.

10 ДЕН / Лондон – София

Закуска. Трансфер до летището. Полет Лондон – София.



 

               Цена за настаняване

                      в хотели 3*

                по цялата програма

         Цена за настаняване

                     в хотел 4*

                 в Лондон за

        последните 3 нощувки

                 1060 евро / 2073 лв.

 

             1102 евро / 2155 лв.

 

 

 

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

BULGARIA AIR

София- Лондон

13:45

15:15

София

BULGARIA AIR

Лондон-София

17:05

22:00

Хийтроу

 

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение.

Маршрут:



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • летище "София"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 9 нощувки: по една в Лондон, района на Ливърпул/Честър, Дъблин, Глазгоу, района на Ковънтри и Кардиф в хотели 3* и три нощувки в Лондон (за последните 3 нощувки) в хотел 3* или 4* (по избор);
  • 9 закуски в ресторантите към съответните хотели;
  • Самолетен билет София-Лондон-София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг. + 10 кг ръчен;
  • Трансфери летище-хотел-летище;
  • Туристическа програма в Ливърпул, Дъблин, Белфаст, Глазгоу, Единбург, Ковънтри, Кардиф и Лондон;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Настаняване в единична стая - 300 евро / 586 лв.;
  • Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 9 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г - 9 лв, за лица на възраст от 70 г до 85 г – 23 лв;
  • Фериботен билет Холихед – Дъблин – 40 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Фериботен билет Белфаст – Карнриян (за Глазгоу) – 36 евро (заплащат се предварително в офиса);
  • Екскурзия до Оксфорд, Уоруик и Стратфорд – 35 евро (за транспорт) при минимум 25 души;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуването“;


Оферта № Е687

« назад

Powered by webdesign