Календар


Дестинации

Екскурзия Загадките на Мексико

София-Франкфурт-Мексико Сити-Теотиуакан-Гуаделупе- Туксла Гутиерес-Каньона Сумидеро-Сан Кристобал де лас Касас-Чамула- Вияермоса- Ла Вента-Паленке-Мисол Ха-Кампече-Ушмал-Мерида-Чичен Ица- Рио Лагартос- Валядолид-Коба-Плая дел Кармен- Канкун-Франкфу

Екскурзия Екскурзия Загадките на Мексико  - Самолетна програма 15 дни / 12 нощувки
Екскурзия Загадките на Мексико
Екскурзия Загадките на Мексико
Екскурзия Загадките на Мексико
Екскурзия Загадките на Мексико
Екскурзия Загадките на Мексико

Самолетна програма 15 дни / 12 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 2397.96 € / 4690 лв.

Програма
1 ден, 18.11.2021: СОФИЯ –ФРАНКФУРТ -  МЕКСИКО СИТИ
Полет до Мексико сити през Франкфурт с Lufthansa.
  • София – Франкфурт : 06.50 – 08.25 /местно време/
  • Франкфурт – Мексико Сити : 13.35 – 19.00 /местно време/
Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Нощувка. Нощувките са в централната градска част с възможност за излизане наоколо и вечеря. Нощувка.

2 ден, 19.11.2021: МЕКСИКО – СИТИ ТУР, НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ ПО АНТРОПОЛОГИЯ
Закуска. Пешеходен тур на старата част на Мексико с посещение на Президентския дворец, в който са стенописите на Диего Ривера, Катедралата и останките от някогашния Централен храм на Теночтитлан. Свободно време за обяд. Следобед – посещение на Националния музей по антропология и история, където са събрани най-ценните артефакти от доколумбова Мезоамерика. Свободно време. Нощувка.

3 ден, 20.11.2021 : ТЕОТИУАКАН И БАЗИЛИКАТА „ДЕВАТА ОТ ГУДЕЛУПЕ“
Закуска. Посещение на базиликата „Девата от Гуделупе“ – едно от най- почитаните места в католическия свят и единственото, което съперничи по посещаемост на Ватикана в Рим по брой поклонници за година. На това място Богородица се появява на местния Хуан Диего и го изпраща със заръка при епископа да построи храм. След истинско чудо, което се случва, на това място е построен храм, който може да се посети до днес и се смята, че мястото е чудодейно и сбъдва желания.
Продължаваме с посещение на Теотиуакан. /50 км. от столицата/ Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната са един от символите на Мексико, известни дори на най- незапознатите с тази страна. Заедно с храма на пернатата змия, Кецалкоатл, където се извършват множество човешки жертвоприношения, това е един от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Завръщане в столицата и свободно време. Нощувка

4 ден, 21.12021 : МЕКСИКО СИТИ – ТУКСЛА ГУТИЕРЕС – САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС  /20 km + 80 km./
Закуска. Трансфер до летището и полет до до Туксла Гутиерес, столицата на щата Чиапас.
Мексико Сити – Туксла Гутиерес :
Посрещане на летището от местен водач с лицензиран и климатизиран автобус / микробус, с който продължаваме пътуването към Чиапа де Корсо, който се намира само на 12 км. от столицата. Градчето е разположено по брега на р. Грихалва и не впечатлява с размери или особена значимост, но това е първия град, основан от испанците по тези земи. Местното население дало сериозен отпор на завоевателите, но виждайки, че силите са неравни достойно намира смъртта си малко по-надолу в каньона на реката, където скалите се издигат отвесно на височина от 800 м. над нивото на водата.
От Кахуаре ще се качим на лодки, за да прекосим впечатляващият каньон Сумидеро, след което ще се отправим към Сан Кристобал де Лас Касас, следвайки маршрута на Диего де Масариегос, който предвожда конкистадорите по тези земи.
Сан Кристобал де Лас Касас е малко градче, макар и някога столица на щата, запазил колониалното си очарование с пъстроцветни къщи и своеобразен стил, характерен с особен уют и автентичност.
Настаняване в хотел в Сан Кристобал де Лас Касас. Нощувка.

5 ден, 22.11.2021: САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС – ИНДИАНСКО СЕЛИЩЕ – ВИЯЕРМОСА  /10 km. + 300 km./
Закуска. Кратка разходка в Сан Кристобал де Лас Касас, по чиито улици ще срещнете представители на маите Цоцил, стигнали до града със своята селскостопанска продукция, произвеждана в планините и докарана до тук с магарета и собственоръчно изплетени кошници.
Денят е истинско потапяне в света на маите, защото пътуването ни продължава с посещение на селище на маите Чамула, известни с характерните си костюми, които с особена гордост носят и днес в ежедневния си живот. Ще посетим и работилница, където жените тъкат пъстроцветни платна за колоритните дрехи.
Следобеда се отправяме към столицата на щата Табаско – Вияермоса. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден, 23.11.2021: ВИЯЕРМОСА – ЛА ВЕНТА – ПАЛЕНКЕ /155 km./
Закуска. Започваме деня с посещение на невероятния археологически парк Ла Вента, в който са събрани експонати, открити във влажните тропически гори и принадлежащи на епохата на олмеките. Втората част на парка е обособен зоокът, в който можете да се срещнете очи в очи в представители на местната фауна и да се удивлявате на огромните каменни глави и мистични олтари, скрити в зеленината на джунглата в съпровод на смразяващия рев на ягуар или под закачливите погледи на маймуните-паяк. По обед – отпътуване за Паленке.
Паленке е една от най-удивителните находки от епохата на маите. След упадъка на цивилизацията им джунглата е погълнала всичко построено и едва в края на  XVIII в. случайно излиза отново на бял свят. Посещението е вълнуващо приключение в стил “Индиана Джоунс“, което ще ви предложи срещи с огромни игуани, разходка сред екзотични растения и лиани, между които изникват каменни постройки. За разлика от други внушителни пирамиди, основната на Паленке не впечатлява с размери, но се оказва гробница на един от великите владетели – Пакал. Във вътрешността на пирамидата е открит саркофаг с тялото на владетеля, покрит с ритуална посмъртна маска от нефрит. По-малката пирамида до него се оказва също гробница, в която е открито тяло на жена, чиито кости, както и стените на погребалната камера са оцветени в ярко червено. Въпреки че все още няма яснота коя е тя, археолозите я наричат “Червената царица“.
Ще изпратим деня сред красотата на някой от водопадите в района, преди да се настаним в хотела. Настаняване. Нощувка. Нощувките в Чиапас са едно от най-вълнуващите емоции, защото нощната тишина е раздирана от страховити ревове и звуци от джунглата. Готови ли сте?

7 ден, 24.11.2021: ПАЛЕНКЕ – КАМПЕЧЕ /360 km/
Закуска. Отпътуване към Кампече през зелените гори на Чиапас и Табаско, където ще се влеем в пасторалния живот на местното население, свързан предимно със земеделие и животновъдство. Ще минем през живописни селища и обширни пасища със стада местни говеда преди да се озовем на брега на Мексиканския залив. Попътно ще спрем за почивка с възможност за обяд и плаж край някое от рибарските селища.
Пристигане в Кампече в късния следобед. Кампече е крайбрежен град, някога често нападан от пирати, поради което е опасан със здрава крепостна стена, която да го защитава от набезите им. Стената има две порти – откъм морето и откъм сушата, а между тях се простира пешеходна улица с множество заведения. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден, 25.11.2021 : КАМПЕЧЕ – УШМАЛ – МЕРИДА / 170 km + 85 km./
Закуска. Отпътуване към Ушмал – древен град на маите, който в превод означава „Строен три пъти“. Легендата разказва, че внушителната пирамида е построена от джудже, родено от яйце. Целият комплекс е прекрасен пример на късната архитектура на маите. Има възможност за изкачване до един от храмовете в комплекса, както и в Двореца, от където се открива впечатляваща гледка към влажните гори наоколо.
Отпътуване за Мерида – Белият град /85 км/.  По пътя има възможност за обяд в крайпътен ресторант, където сервират местния специалитет – кучинита пибил  /месо, печено в каменни пещи, зарити в земята и завито в бананови листа / и тестват издръжливостта на гостите на „Кукарача“.
Пристигане привечер в Белият град, наречен така заради внушителните богаташки къщи в европейски стил, строени през XVIII – XIX в., когато местните производители на сезал и търговци се замогват чрез търговски контакти с Европа. Настаняване в хотел. Нощувка.

9 ден, 26.11.2021 : МЕРИДА – ИСАМАЛ – ЧИЧЕН ИЦА /70 km. + 70 km./
Закуска. Кратка разходка в центъра на Мерида с посещение на кметството, по чиито коридори е разказана в съвременен стил цялата история на Мексико. Една забележителна галерия на изкуството на толкова необичайно място! Панорамна обиколка по бул. „Монтехо“, където са разположени богаташките резиденции, голяма част, от които днес пустеят.
Отпътуване за Исамал – Градът на три култури. / 70 км./Нарича се така, защото в самият център на днешния град се намират останки от мащабно строителство от времето на маите, върху които е построен бенидиктински манастир, около който е разположен съвременния град. При посещение на папа Йоан Павел II в негова чест градът е оцветен в жълто – всички сгради, къщи, манастир и черкви са в искрящо жълт цвят, което му придава особена приветливост и настроение. Възможност за обяд в града.
В късният следобед отпътуване към Чичен Ица. Настаняване в околностите на археологическата зона и посещение на вечерен спектакъл на пирамидата „Звук и светлина“ /при подходящи атмосферни условия/. Нощувка.

10 ден, 27.11.2021 : ЧИЧЕН ИЦА –РИО ЛАГАРТОС -  ВАЛЯДОЛИД /150 km. + 150 km./
Ранна закуска и посещение на пирамидата на Кукулкан. Пирамидата на Кукулкан е едно от новите 7 чудеса на света. Построена е в късния период на цивилизацията на маите и всъщност, това което виждаме е трета пирамида една върху друга. Във вътрешността съществуват още две постройки. Пирамидата е храм на слънчевият бог Кукулкан /пернатата змия/. На 21 март и 22 септември, при пролетно и есенно равноденствие се образува зрителна измама, която наподобява движението на змия, която се спуска по ръбовете на пирамидата.
Разглеждат се астрономическа обсерватория, Храмът на воините, игрището за игра на топка и платформите, на които са извършвани човешки жертвоприношения. Посещението трае около 3 часа. На цялата територия на комплекса има амбулантни търговци, от където могат да се вземат сувенири. Свободно време на територията на комплекса.
Отпътуване към Рио Лагартос – биосферен резерват, където гнезди розово карибско фламинго. Целият северен бряг на Юкатан е характерен с пусти плажове с фин бял пясък, където излизат да снасят яйца огромни костенурки. Посещение на розовото езеро, чиито води са наистина в розов цвят, дължащ се на специфична бактерия, която се размножава във водите, от които се извлича сол.
Отпътуване към Валядолид. Пристигане във Валядолид в късния следобед. Свободно време в центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.

11 ден, 28.11.2021: ВАЛЯДОЛИД – КОБА - ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН /60 km. +108 km/
Закуска. Отпътуване за Коба  – археологическа зона, в която се намира най-високата пирамида на полуостров Юкатан и трета по височина в Мексико.  Най-амбициозните могат да се изкачат до върха и погледнат безкрайното зелено море на джунглата в краката си.  Пирамидата се намира сред джунглата и до нея се стига пеш, с велосипед или с рикша, които могат да се наемат на входа.
Посещение на сенот. Сенотите естествени езера в карстовата структура на полуостров Юкатан. Тъй като маите били изключително зависими от реколтата царевица, която била основния им поминък, водата е високо ценена и сенотите са смятани за свещени. Също така, местните смятали, че това е вратата съм друг свят. На дъното на някои сеноти са открити ритуални предмети, както и следи от жертвоприношения. Сенотите са три вида – закрити, полуоткрити и закрити, някои от които се намират на сериозна дълбочина.  
Отпътуване към Плая дел Кармен. Настаняване в хотел на база ол инклузив. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

12 ден, 29.11.2021: ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Свободен ден за плаж.

13 ден, 30.11.2021 : КАНКУН – ФРАНКФУРТ
Закуска. Напускане на хотела и трансфер на летището в Канкун. Полет до Франкфурт.
Канкун – Франкфурт - 18.40 – 10.35 +1 ден   /местно време/

14 ден, 01.12.2021 : ФРАНКФУРТ – СОФИЯ
Франкфурт – София - 19.15 – 22.25
 
Други
Програмата не е подходяща за хора със ограничения в мобилността! Обектите по програмата са в естествени условия и не са адаптирани за придвижване с помощни средства.


ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:
  • При записване - 500 лв.;
  • До 15.09.2021 г. - 1500 лв.;
  • До 30.09.2021 г. - 1000 лв.;
  • До 15.10.2021 г. - пълната сума.
**При записване след 15.09.2021 г. депозита за записване включва дължимите към съответния период суми.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Данни по лична карта, копие на паспорта, сключване на договор и заплащане на депозит.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и  2 свободни страници;
  • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
  • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. 
ВИЗОВ РЕЖИМ:
Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.


ВИД ТРАНСПОРТ:
  • самолет
  • автобус / микробус

ИНФОРМАЦИЯ:
  • Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
  • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
  • В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
  • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
  • Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
  • Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
  • Цените са при курс  1 щ.д. = 1,65 лв. и 1 евро = 1,96 лв. 1 щ.д. = 19.85 MXN При промяна с повече от 6% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.
  • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Мексико.


Цената включва:
  • Самолетни билети София – Франкфурт  – Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж и летищни такси;
  • Самолетни билети Канкун – Франкфурт – София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж и летищни такси;
  • Самолетен билет Мексико Сити – Туксла Гутиерес с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг . ръчен багаж и летищни такси;
  • Трансфери летище – хотел в Мексико Сити и Туксла Гутиерес;
  • Трансфери хотел – летище в Мексико Сити и Канкун;
  • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата;
  • 3 нощувки със закуски в 4* хотел в Мексико Сити;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Сан Кристобал де Лас Касас;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел във Вияермоса;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Паленке;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Кампече;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел в Мерида;
  • 1 нощувка със закуска в 3* в хотел в околностите на Чичен Ица;
  • 1 нощувка със закуска в 4* в хотел във Валядолид;
  • 2 нощувки със закуски  в 4* хотел в Плая дел Кармен;
  • Всички входове в туристически обекти по маршрута;
  • Водач на български език по целия маршрут;
  • Местен водач по целия маршрут;
  • Медицинска застраховка с покритие на COVID-19 за 50000€.
Доплащане за единична стая : 800 лв.
Цена за дете до 12 год.: 4490 лв.

 


Цената не включва:
  • Такса обслужване на летището в Канкун 60 евро - заплаща се на място;
  • Входове в сеноти в хода на програмата;
  • Обяди и други хранения, непредвидени в програмата;
  • Бакшиш за носене на куфарите в хотелите;
  • Бакшиш за шофьор и местен водач / мин. 5 USD на ден на човек/;
  • Допълнителни екскурзии от Плая дел Кармен;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ за стойността на пакета /около 2,5%/;
  • Туристическа такса в Плая дел Кармен /плаща се лично директно на рецепция/.

Доплащане за единична стая : 800 лв.
Цена за дете до 12 год.: 4490 лв.


ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • София


Оферта № Е760

« назад

Powered by webdesign