Календар


Дестинации

Екскурзия до Португалия със самолет

Лисабон, Обидош, Алкобаса, Назаре, Баталя, Фатима, Порто, Абейру, Коимбра, Сетубал и Евора (по желание), Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил (по желание)

Екскурзия Екскурзия до Португалия със самолет - Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки
Екскурзия до Португалия със самолет
Екскурзия до Португалия със самолет
Екскурзия до Португалия със самолет
Екскурзия до Португалия със самолет

Самолетна програма 8 дни/ 7 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 822.00 € / 1608 лв.
1 ДЕН / София - Лисабон

Отпътуване за Португалия с полет София – Лисабон. Трансфер до хотела в Лисабон. Нощувка.

2 ДЕН / Лисабон – Обидош – Алкобаса –Назаре –Баталя - Порто

Закуска. Отпътуване за Обидош. Продължаваме към манастира „Света Богородица от Алкобаса“ с впечатляваща архитектура и учудващо красиви помещения, които ни връщат в Средновековието. Отпътуване към Назаре, където океанът среща брега с огромни вълни. Назаре е най-известното рибарско селище в Португалия, а местните рибари и до днес използват дървени лодки, украсени по начина, по който са изглеждали и лодките на предците им. Свободно време за обяд в Назаре. Денят продължава с посещение на един от най-впечатляващите и оригинални със своята готическа архитектура манастири в Баталя - Санта Мария да Виктория. Този удивителен паметник на църковното и архитектурното изкуство е тясно свързан с вековната история на страната. Продължаваме към Порто. Настаняване в хотел в града. Нощувка.

3 ДЕН / Порто

Закуска. Туристическа програма в Порто – градът на сините плочки и сините мозайки, на рубиненото вино – Портвайн, превърнало се в символ на страната. Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие. Ще видим най-високата камбанария в Португалия – „Торе душ Клерикуш“ - символ на Порто, Централният площад "Либердаде" с паметника на португалския владетел Педро ІV, Кметството с часовниковата кула, мостовете над река Дауро, Катедралата. Посещение на винарска изба и дегустация на традиционния портвайн /10 EUR/. Разходка в крайбрежният район Рибейра. Това е историческият център на Порто, обект под закрилата на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ДЕН / Порто – Авейро – Коимбра – Лисабон

Закуска. Отправяме се към Авейро - град носещ очарованието на иберийския полуостров – красив, цветен и пълен с неочаквани дестинации. Разходка в града. Посещение на светилището Фатима – едно от най-известните места за поклонение в света; на мястото, където се явила Дева Мария се издигат Базиликата и Капелата „Даш Апарисиош”. Днес градчето Фатима представлява огромен площад, застлан с мраморни плочи. Продължаваме към Коимбра, която все още носи частица от достолепието на функцията си като столица на страната през Средните векове. Това, с което е най-прочут градът обаче, е Университетът в Коимбра – най-старият в Португалия и един от най-старите в света. Ще посетим прочутата барокова библиотека на университета; параклиса Свети Михаил; университета, настанен в средновековния кралски дворец. Следва разходка в португалската Венеция-градчето Авейру. Типичните за града лодки, каналите и цветните къщи създават атмосфера, с която малко други градчета ще успеят да ви очароват. Отпътуване за Лисабон. Настаняване в хотел. Нощувка в Лисабон.

5 ДЕН / Лисабон – Сетубал и Евора (по желание) – Лисабон

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сетубал и Евора. Сетубал е едно от най-важните пристанища по атлантическото крайбрежие, прекрасен град, съчетал различни архитектурни стилове. Продължаваме към Евора. Пешеходна разходка в Евора - градче, включено в Списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО: руините на Римския храм; Романско-готическа катедрала; Параклисът с костницата; Университетът. Връщане в хотела в Лисабон. Нощувка.

6 ДЕН / Лисабон – Кабо де Рока – Кашкаиш - Ещорил (по желание) – Лисабон

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кабо де Рока, Кашкаиш и Ещорил. Фото-пауза пред най-голямото казино в Европа и неговата превъзходна градина в Ещорил - романтично градче на Португалската Ривиера. Време за кафе в емблематичния курорт Кашкаиш - парченце португалска магия, на брега на Атлантическия океан. Ще се насладим на елегантните пешеходни улици, кокетни кафенета и луксозни вили. Следва запознаване с португалското наследство с една незабравима културна, романтична и не на последно място – духовна, разходка из Синтра/ЮНЕСКО/. Ще посетим Националният дворец, построен през Средновековието като лятна резиденция на маврите. В свободното време можете да се изкачите до замъка Пеня, кацнал върху красив масив от скали с овални форми - толкова странни, че са като приказни. Преди връщането ни в Лисабон хапнете кейжада де Синтра - местен сладък специалитет със сирене и канела. Нощувка в Лисабон.

7 ДЕН / Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите „Фигейра“ и „Комерсио“, Статуята на мореплавателите, кулата „Белем“ и манастира „Жеронимуш“, считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

8 ДЕН / Лисабон – София

акуска. Трансфер до летището за полет Лисабон – София


Маршрут по програма Екскурзия до Португалия:Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

WIZZ AIR

София – Лисабон

11.45

14.05

София

 

Лисабон – София

14.45

20.40

Лисабон

 

 Полетното разписание подлежи на препотвърждение!ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • летище "София"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 7 нощувки в хотели 3*: 2 нощувки в Порто и 5 нощувки в Лисабон;
 • 7 закуски в ресторанта към съответния хотел;
 • Самолетен билет София – Лисабон – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 10 кг. + 8 кг. ръчен;
 • Туристическа програма в
 • Транспорт с комфортен автобус;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Доплащане за настаняване в единична стая – 195 евро / 381 лв.
 • Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ с покритие 5000 евро за 8 дена за лица на възраст до 70г. – 8 лв; за лица на възраст от 70г. до 85г. – 19 лв;
 • Целодневна екскурзия до „Сетубал и Евора“ при минимум 25 души – 35 евро
 • Целодневна екскурзия до „Кабо де Рока – Кашкаиш – Ещорил“ при минимум 25 души - 35 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуването“


Оферта № Е876

« назад

Powered by webdesign