Календар


Дестинации

Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!

Копенхаген – Осло - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург - Талин - Вилнюс – Варшава

Екскурзия Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - 
Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!  - Самолетна програма 11 дни/ 10 нощувки с включени летищни 
такси
Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - 
Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!
Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - 
Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!
Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - 
Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!
Екскурзия Скандинавия и Санкт Петербург със самолет - 
Северно сияние - в хотели 3* или 4* по избор!

Самолетна програма 11 дни/ 10 нощувки с включени летищни
такси
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 1210.00 € / 2367 лв.
1 ДЕН / София - Копенхаген

Полет София –Варшава - Копенхаген. Трансфер до хотела. Нощувка в района на Копенхаген.

2 ДЕН / Копенхаген – Осло

Закуска. Копенхаген е вълнуващ град, запазил своето очарование и е в списъка на десетте най-мечтани градове в света. Туристическа програма в Копенхаген: Статуята на малката русалка; Датския парламент в двореца Кристиянсборг; елегантната сграда на Борсата; Кралската резиденция Амалиенборг; Мраморната църква; Кметството с паметника на Андерсен. Ще видим Stroget (на датски „stroget” означава „разхождам се”),най-дългата пешеходна улица в Европа, за да стигнете до най-просторния в града Нов кралски площад, където се намират Кралския театър, Художествената академия, най-луксозния и красив хотел на Копенхаген d'Angleterre, от чиито прозорци Ханс Кристиан Андерсен е видял пързалката, описана от него в „Снежната кралица”. Отпътуване за Осло, столицата на Норвегия. Нощувка в района на Осло.

3 ДЕН / Осло – Стокхолм

Закуска. Осло ще ви даде усещане за кристално спокойствие, северна ведрина, светлина и чистота. Градът диша с философията на съвременните викинги, която изповядва едно просто вярване - светът е вечен и достатъчно голям, за да има в него място за всичко и всички различни. Туристическа програма в Осло: Музея на викингските кораби; музея с полярния кораб „Фрам“ на Фритьоф Нансен; Музея „Кон-Тики“, в който се намират папирусовите лодки “Ра I”, „РаII“ и сала “Кон-Тики”, с който Тур Хейердал прекосява Тихия океан. Отправяне към сърцето на града, за да видите Кметството, където се връчва Нобелова награда за мир; Националния театър със статуята на Хенрик Ибсен, централният булевард Карл ХIV Йохан; Парламента; Университета; Статуята на Карл ХIV Йохан; Кралския дворец; Катедралата на Осло. Следва разглеждане на парка Вигеланд неповторимия и уникален парк, наречен на името на скулптора, който в продължение на 40 години го изпълва с фигури от гранит, бронз и ковано желязо. Отпътуване за Стокхолм, столицата на Швеция. Нощувка в района на Стокхолм.  

4 ДЕН / Стокхолм –пътуване с кораб до Хелзинки

Закуска. Следва туристическа програма в Стокхолм – една от най-красивите столици: Стария Гамла Стан – сърцето на стария град, лабиринт от тесни улички, постлани с калдаръм;ренесансовия Кунглига Слотет/Кралски дворец/, надвиснал над водите на Меларен,който има една стая повече от Бъкингамския Дворец;Парламента;Кметството със „Златната зала”, което всяка година е домакин на бала в чест на Нобеловите лауреати. Посещение на уникалния музей Ваза с най-красивият кораб в шведската история,потънал при първото си плаване. Не си бил в Стокхолм ако не си видял този кораб . 15.00 ч. – отпътуване за пристанище Вартан. В 17.00ч. отпътуване с круизен кораб за Хелзинки, столицата на Финландия. Нощувка в каюта на круизен кораб.

5 ДЕН / Хелзинки – Санкт Петербург

Около 9.50 ч - пристигане в Хелзинки наричан "дъщерята на Балтийско море". Ще видите: Успенската катедрала /кръстена на Успение Богородично/ - най-големият източноправославен храм в Западна; църквата в скалите (Темпелиаукио),издълбана в здравия гранит, където звучи вълшебно музиката на органа; паметника на композитора Ян Сибелиус. Обиколката продължава с Бялата лутеранска катедрала, символ на Хелзинки и причина града да се слави като "белия град на Севера"; неокласическия Сенатски площад; паметника на цар Александър II; живописния пазар на града; бронзовия фонтан „Хавис Аманда“, нимфата, появила се от морските вълни - символ на града. По обяд отпътуване за Санкт Петербург. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ДЕН / Санкт Петербург

Закуска. Туристическа програма в Санкт Петербург, известен още като Венеция на Севера заради красивата архитектура и каналите, които пресичат града. Той пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Панорамна обиколка: Дворцовия площад,един от най-красивите площади в света; бароковия Зимен дворец; Александровската колона, която била издигната в чест на победата на Русия над Наполеон Бонапарт; Маринският дворец- сега градски съвет; Адмиралтейството,чийто остър златен връх е увенчан с корабче — един от символите на Санкт Петербург; Двореца Юсупов; Медния конник; Смолни –резиденцията на губернатора на Санкт Петербург; Невски проспект; Казанската катедрала - построена за чудотворната икона на Дева Мария от Казан. Следобед посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език /800 рубли/. Това е най-големият музей в Русия и един от най-старите художествени и културно-исторически музеи в света. Руският държавен Ермитаж притежава колекция, наброяваща около три милиона произведения на изкуството и паметници на световната култура. В нея има живопис, графика, скулптура, предмети на приложното изкуство, археологически находки и нумизматични ценности. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН / Санкт Петербург

Закуска. Още един ден посветен на величието на царска Русия. Санкт Петербург създава впечатление за пребиваване сред театрални декори, на чийто фон тече живот с царска елегантност и величие. Посещение на една от най-величествените забележителности на Санкт Петербург - Исакиевският храм, украсен с около 400 скулптури, чийто златен купол се вижда от всички краища на града. Разглеждане на пищната църква"Възкресение Христово", известна още като "Спас на Крови", строена 24 години, със средства, събирани от цяла Русия. Следва вълнуваща разходка с корабче ”Реки и канали на Санкт Петербург - Нева,Мойка и Фонтанка”. Никой гост на Санкт Петербург не е напуснал града, без да се разходи по прочутия в цял свят Невски проспект, където може да опитате истински самогон - силна ракия от пшеница, картофи и цвекло със сельодка, както и фантастични пирожки и блини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН / Санкт Петербург - Петерхоф – Талин

Закуска. Посещение на Петерхоф – царския и величествен дворец на Петър Велики, съперничещ на Версай. Твърде руски, за да бъде европейски и твърде европейски, за да бъде руски – Петерхоф е „прозорецът към Европа“ на Петър І. Дворецът по замисъл и изпълнение се превръща в най-блестящата кралска лятна резиденция за времето си. Прекрасни паркове, многобройни фонтани в различни форми, четири водни каскади, морски канал, пищна централна алея, величествен дворец, множество позлатени статуи на древни богове и герои, забележителни скулптурни композиции, рисунки и миниатюри правят двореца уникално по своята красота място, което често е наричано "столицата на фонтаните". Следобед отпътуване за Талин, столицата на Естония. Нощувка в Талин. 

9 ДЕН / Талин – Вилнюс

Закуска. Следва туристическа програма в Талин: Стария Талин – Тоомпеа и Новия Талин; историческия център; църквата „Св. Олаф“ с построената през 15 в. игла в готически стил, заради която между 1549 и 1625 години тази църква е най-високата в света; живописния площад пред готическата сграда на кметството със стария Томас,който повече от век пази спокойния сън на мирните граждани и охранява града, според средновековната легенда. Отпътуване за Вилнюс. Нощувка.

10 ДЕН / Вилнюс – Варшава

Закуска. Следва туристическа програма във Вилнюс – един от най-красивите градове в Европа, в който хармонично са съчетани отгласа на митично време, прегърнал готика, класицизъм, барок и съвремие: Стария град – историческият център на Вилнюс; Вилнюския университет - най-мащабният архитектурен комплекс, който е сред най-старите в Европа; старинните и живописни улици Пилес, Шванто Йоно (Св. Йоан), Скапо, Пилес (Дворцовата); Кулата Гедиминас, от чийто връх пред посетителите се разкрива прекрасна гледка към Стария град; Катедралата Св. Станислав и Св. Владислав; Президентството – бившия епископски дворец. Отпътуване за Варшава. Нощувка.

11 ДЕН / Варшава – София

Закуска. В зависимост от полетното разписание кратка туристическа програма във Варшава, която е била почти изцяло разрушена по време на Втората световна война, но е възстановила манастирите и кралските дворци и е успяла да съхрани духа на отминалите славни времена: Кралският дворец, който ще ни разкаже приказка за Полша от стари времена; Колоната на крал Зигмунт III, паметника на Шопен; Президенството; великолепният паметник на Николай Коперник; най-тясната къща във Варшава; живописният площад Ринек Старего Миаста. Ще се насладите на площад Канониа (Kanonia) с огромната бронзова камбана от ХVІІ век, която според преданието, ако обиколите три пъти ще ви донесе късмет. Трансфер до летището. Полет Варшава – София.


Цена при настаняване

в хотели 3* по програмата

Цена при настаняване

в хотели 4* в Стокхолм, Копенхаген, Осло и Санкт Петербург

1210 евро / 2367 лв.

1273 евро / 2490 лв.

 

Полетно разписание:

Авиокомпания

Направление

Излита

Каца

Летище

LOT Polish airlines

София- Варшава

14.35

15.30

София

Варшава - Копенхаген

17.25

18.55

LOT Polish airlines

Варшава (Фредерик Шопен)-София

14.20

17.15

Варшава
(Фредерик Шопен)

* Полетното разписание подлежи на препотвърждение!


Маршрут: 

 

 



ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище "София"
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 10 нощувки: по една във Вилнюс, Варшава, Талин в хотели 3* или 4* (по избор): по една в района на Копенхаген, района на Осло, района на Стокхолм, 3 в Санкт Петербург и 1 нощувка на круизен кораб (настаняване в четворна каюта);
  • 10 закуски в ресторантите на съответните хотели;
  • 3 вечери в ресторанта към съответния хотел в Санкт Петербург;
  • Самолетен билет София – Варшава - Копенхаген и Варшава - София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20кг. + 10 кг. ръчен;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Туристическа програма в Копенхаген, Осло, Стокхолм, Хелзинки, Санкт Петербург, Талин, Вилнюс
  • Екскурзовод на български език;
  • Транспорт с комфортен автобус;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Настаняване в единична стая - 340 евро / 665 лв.;
  • Виза за Русия – 120 лева (виза /нормална поръчка/ + визова услуга) / 190 лв. за бърза поръчка – от 1 до3 дни ;
  • Медицинска застраховка към ЗЗД "Армеец" за 11 дни за лица на възраст до 70 г. – 15 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 38 лв. с покритие 30 000 евро за периода в Русия и с покритие 5000 евро за останалия период;
  • Сити такси (за целия период) – 10,50 евро (заплаща се предварително в офиса);
  • Доплащане за настаняване в различни каюти на кораба Стокхолм – Хелзинки (плаща се в офиса на агенцията предварително);
  • Доплащане за настаняване в двойна вътрешна каюта – 40 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в двойна външна каюта – 80 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в тройна вътрешна каюта – 30 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в тройна външна каюта – 43 евро на човек;
  • Доплащане за настаняване в четворна външна каюта – 25 евро на човек;
  • Ползване на обществен транспорт в някои от градовете;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • По желание застраховка "Отмяна на пътуване".


Оферта № Е938

« назад

Powered by webdesign