Календар


Дестинации

Екскурзия до Коста Рика с водач на български

София - Франкфурт - Сан Хосе - София

Екскурзия Екскурзия до Коста Рика с водач на български - Самолетна програма 9 дни/ 7 нощувки
Екскурзия до Коста Рика с водач на български
Екскурзия до Коста Рика с водач на български
Екскурзия до Коста Рика с водач на български
Екскурзия до Коста Рика с водач на български

Самолетна програма 9 дни/ 7 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

цена: от 2428.64 € / 4750 лв.
1 ДЕН / София - Франкфурт - Сан Хосе, Коста Рика

Среща на летище София, Терминал 2 в 04.50 ч. Полет София – Франкфурт - Сан Хосе в 06.50ч. Пристигане в Сан Хосе в 19.00ч. Добре дошли в Сан Хосе, Коста Рика! Посрещане на международно летище Хуан Сантамария и трансфер до хотела в Сан Хосе. Столицата Сан Хосе, е считана, че е един от най-космополитните градове на Латинска Америка и се намира в центъра на държавата. Градът предоставя известни туристически атракции, исторически сгради, музеи, театри, занаятчийски пазари, красиви паркове, шопинг центрове и разнообразна кухня. Настаняване в хотел в Сан Хосе. Нощувка.

2 ДЕН / Сан Хосе – Вулкан Аренал - 3,5 часа / 135км

Закуска в хотела. Тази сутрин, ще отпътуваме за вулкана Аренал в региона на Северните равнини. Величественият вулкан е едно от природните богатства на държавата. Въпреки, че вулканът е тих и няма изригвания, може да видите облаци дим или пепел, излизащи от върха му. Освен, това, може да се насладите на множеството топли минерални извори в района. По време на вашето приключение в града Ла Фортуна, разположен в подножието на вулкана, ще може да видите зеленчукови плантации и животински ферми. Настаняване в хотел в района на вулкан Аренал. Нощувка.

3 ДЕН / Вулкан Аренал – Преход по пътека 1968 и Водопад Ла Фортуна

Закуска в хотела. Тази сутрин, ще вървим по пътека 1968 в Национален парк Вулкан Аренал. Ще може да видите какъв ефект има вулканичната активност върху горската флора и релефа. В последствие ще посетите водопада Рио Фортуна, разположен в биологичен резерват от тропически гори, които са част от Национален парк Вулкан Аренал. Пътят до водопада минава през 530 стъпала. Когато стигнем, може да се гмурнете в кристално чистите води на река Фортуна. Обяд след тура. Настаняване в хотел в района на Вулкан Аренал. Нощувка.

4 ДЕН / Вулкан Аренал – Тортугеро – 5 часа / 174км

Закуска в хотела. Днес ще пътувате до Карибския бряг, като по път спрем в град Гуапилес за типична метна закуска. След това, ще продължим, минавайки покрай бананови и ананасови плантации, докато не стигнем кея, където ще се качите на лодка до Тортугеро. Ще плаваме през реки и канали, което ще ни отнеме около час и половина, докато не стигнем до ложата в която ще бъдем настанени. Ще пристигнем навреме за обяд. Следобед ще може да се насладите на тур в прекрасния град Тортугеро. Вечеря и нощувка в ложа в Тортугеро.

5 ДЕН / Тортугеро – Плавателните канали на Тортугеро

Закуска в ложата. Тази сутрин, ще се разходим по една от частните пътеки на ложата с екскурзовод и след това ще имате свободно време преди обяд. Ще се качим на лодка, за един следобеден тур през каналите на Национален парк Тортугеро, наричан още „Малката Амазонка“ на Коста Рика. Национален парк Тортугеро е една от дивите зони с най-голямо биологично разнообразие. Плажовете там са известни, за това, че са местообитание на седем вида морски костенурки. Препоръчваме допълнителна екскурзия за нощно наблюдение на гнездене на костенурки(заплаща се допълнително). Вечеря и нощувка в ложа в Тортугеро. Нощувка.

6 ДЕН / Тортугеро – Пуерто Виехо – 6 часа / 201км

Закуска в ложата. Ранно отпътуване с лодка обратно до главното пристанище и от там отпътуване с автобус до Гуапилес, където ще обядваме. След това, ще продължим към южния, карибски, крайбрежен град Пуерто Виехо де Лимон. За карибският регион е характерен богатото културно разнообразие от местно население, африканци и резиденти от много други държави, като така формират уникалното общество на Коста Рика. Настаняване в хотел в Пуерто Виехо. Нощувка.

7 ДЕН / Пуерто Виехо – Спасителен център Ягуар

Закуска в хотела. Тази сутрин ще посетим Спасителния център за ягуари. Тук ще видите как се грижат за болни, ранени и изоставени животинки 24/7. Рехабилитираните такива, ще бъдат пуснати в природата. Следобед, ще може да се насладите на прекрасните плажове, изпълнени с тропическа флора, чисти и топли води и невероятни коралови рифове. Тук ще намерите разнообразие от приключения, културни турове и кулинария, и всичко това на фона на прекрасна карибска музика. Настаняване в хотел в Пуерто Виехо. Нощувка.

8 ДЕН / Сан Хосе - Франкфурт

Закуска в хотел. Трансфер до международно летище Санта Мария. Полет Сан Хосе - Франкфурт в 20.50ч.

9 ДЕН / Франкфурт - София

Кацане във Франкфурт в 15.00ч Полет Франкфурт - София в 19.15ч. Пристигане в София в 22.25ч.





ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Летище София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Самолетен билет София - Франкфурт - Сан Хосе - Франкфурт - София;
  • Летищни такси;
  • Чекиран багаж 23кг + 7кг ръчен багаж;
  • Частен транспорт между дестинациите;
  • 7 нощувки със закуска;
  • 2 вечери и 4 обяда;
  • Преход по пътека 1968 в НП „Вулкан Аренал“
  • Посещение на водопад Ла Фортуна;
  • Закуска, обяд и вечеря в Тортугеро;
  • Посещение на село Тортугеро;
  • Плаване по каналите на Тортугеро;
  • Посещение на Спасителен център Ягуар;
  • Водач на английски и испански по време на цялото пътуване;
  • Такси.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Медицинска Застраховка;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Настаняване в единична стая - 398 EUR;
  • Дейности, които не са описани като включени;
  • Изхранване, което не е описано като включено;
  • Бакшиши за пиколата;
  • Бакшиши за камериерите;
  • Бакшиши за водачите.


Оферта № Е985

« назад

Powered by webdesign