Календар


Дестинации

Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод на български език!

Лима – Куско – Планините на дъгата – Свещената долина - Агуас Калиентес - Мачу Пикчу – Куско – Езерото Титикака

Екскурзия Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод 
на български език! - Самолетна програма
11 Дни / 9 нощувки
Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод 
на български език!
Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод 
на български език!
Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод 
на български език!
Екскурзия до Перу - по стъпките на инките, с екскурзовод 
на български език!

Самолетна програма
11 Дни / 9 нощувки
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
09.04.2021 2755.00 € /5388 лв.  Резервирай за 09.04.2021 »
19.10.2021 2755.00 € /5388 лв.  Резервирай за 19.10.2021 »

цена: от 2755.00 € / 5388 лв.
1 ДЕН / 18.09.2020 - София – Лима

Полет от София в 6:30 ч. Пристигане на летището в град Лима в 23.00 ч, посрещане, трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Лима.

2 ДЕН / 19.09.2020 - Лима: Панорамна обиколка на града /закуска/

Закуска. Сутринта ще посетим Историческия център на Лима "Градът на царете". Започваме обиколката на града, като се тръгва от Парке дел Амор (Парк на любовта) с панорамна гледка към Уака Пукляна (Huaca Pucllana) - религиозен център от времето преди инките, културата на Лима. След това ще минем през най-елитния квартал на Лима - Сан Исидро и ще продължим към Историческия център: Площад Сан Мартин, Площад Армас: Общинската палата, Правителствената палата, ще посетим катедралата, манастира-църква Санто Доминго, където почиват останките на перуанските светци: Света Роса от Лима, Свети Мартин де Порас и Свети Хуан Масиас. Връщане в хотела. Свободен следобяд. Нощувка в Лима.

3 ДЕН / 20.09.2020- Лима - Куско /закуска/

Закуска. Трансфер до летището в град Лима за полета до Куско. Пристигане в Куско. Посрещане и трансфер до хотела. Мате от Кока за добре дошли за аклиматизиране поради високата надморска височина – 3400 m. Настаняване в избрания хотела в Куско. Свободен следобяд. Куско със своите калдъръмени улички е като прозорец към света на инките, прекрасен, жив, възкръснал от историите. Както във филма на трето измерение, оградения град кула с останките от едно отдавна отминало, величие на архитектурата на инките и незаличими следи от испанското завоевание, обединени в град-музей, където на всеки ъгъл има история. Всеки камък разказва история за народ, който все още е жив, горд от миналото си и внимателен с присъствието си. Цялата тази смес е придружена от най-изискана перуанска кухня. Следобед посещение на Свещения град Инкас. Нощувка в Куско.

4 ДЕН / 21.09.2020 - Марас-Море-Чинчерос /закуска/

Закуска. Тази обиколка ни предлага да се насладим на няколко от основните места на Свещената долина. Обиколката започва в Чинчеро, където можем да оценим красотата на града и археологическия му комплекс, участвайки в кратка изложба на традиционни текстилни изделия отличителна черта на този град, известен с красотата и високото качество на тъканите и техниките на боядисване. Продължаваме в Море (Moray), където гледката е впечатляваща благодарение на огромни кръгоподобни тераси, наподобяващи голям амфитеатър (20 различни видове микроклимати, които дават възможност да се измери селскостопанското производство на империята). Ще продължим да Марас, където можем да оценим прочутите и стари солни мини от колониалната епоха. Контрастът на белите му кладенци със зелената долина е внушителен и неподходящ за грандиозна пощенска картичка, на Свещената долина на инките. Нощувка в Куско.

5 ДЕН / 22.09.2020 - Екскурзия до планината на дъгата /закуска и обяд/

Тръгваме от хотела рано сутринта. След около 2 часа стигаме до град Питумарка. Закуска и свободно време. Продължаваме да пътуваме до Чилка (Chilca), където започва екскурзията. Ще ни отнеме около 3-4 часа, за да стигнем до удивителната планина на дъгата „rainbow mountain“ - Цветовете на дъгата са образувани от седиментни минерални слоеве в планината, които са били изложени от ерозия. Такова нещо трудно ще видим някъде другаде на Земята. Ще се насладим на една от най-интересните геоложки забележителности на Перу по време на цялото изкачвате нагоре. Ще видим красиви пейзажи с много планини, покрити със сняг, развъдници на лами и алпака, местни хора с типичната рокля на района, които все още държат културата жива! Колоритните планини от пясъчници в района на Виниккуша са може би най-хубавото нещо, което ще видим в Перу. Обяд на шведска маса. Нощувка в Куско.

6 ДЕН / 23.09.2020 – Екскурзия до свещената долина /закуска и обяд/

Закуска. Екскурзия до Свещената долина на инките, посещението започва със Зоологическата градина, ще видим пумата от Андите, кондора, морското свинче, кучето без косми, ще продължим към АУАНА КАНЧА, където ще видим викуня, алпаки, лами, текстилни техники и естествените оцветители, които тъкачите от Андите все още са запазили. ПИСАК, село в Андите, което съхранява колониалната си църква, привлекателно с пазара си на стоки, като картофи, царевица, киуича, киноа и занаятчийски изделия. Обяд на шведска маса. Следобяд ще посетим ОЛЯНТАЙТАМБО, храм и крепост. След това потегляме с влак към Агуас Калиентес (Топли води), пристигане и трансфер до избрания хотел. Настаняване и нощувка в Агуас Калиентес.

7 ДЕН / 24.09.2020 – Екскурзия до Мачу Пикчу /закуска и обяд/

Закуска. Рано сутринта ще се качим на автобуса, за да се изкачим до Изгубеният град на инките Мачу Пикчу, считан за един от енергийните и духовни центрове в света. Като по пътя ще се насладим на невероятните изгледи на реката Урубамба и Амазонската джунгла. Когато пристигнем на върха на Мачу Пикчу ще видим големите размери на строителството на неговите тераси, стълби, церемониални пространства. Препоръчва се, да носим оригиналните си паспорти за да ни сложат печат, за посещението на този уникален град. Обяд на шведска маса. В късният следобед се качваме на влака с крайна дестинация град Куско. Трансфер Куско – Пуно (7 часа). Нощен преход.

8 ДЕН / 25.09.2020 –Езерото Титикака и острови Урос & Силустани /закуска и обяд/

Закуска. След закуска ще се качим на корабче и ще преминем през езерото Титикака по посока на островите Урос – плаващи острови, изградени от тръстика. Тези плаващи острови са набор от обитаеми изкуствени повърхности, построени от тотора - водно растение, което расте на повърхността на езерото. Следобяд посещение на комплекс Силустани (Sillustani), използван като погребални кули от културите преди инките и по време на инките, които се издигат на височина до 12 метра. Ще посетим селска къща за да видим как живеят мъжете Аймара. Обяд на шведска маса. В късния следобед завръщане в град Пуно. Нощувка в град Пуно.

9 ДЕН / 26.09.2020 – Пътя на слънцето – Пуно/Куско /закуска и обяд/

Закуска. Тръгване към град Куско. По пътя ще направим приятни спирки, за да разгледаме атракциите на този живописен маршрут. Нашата първа спирка ще бъде музеят на Пукара. Не пропускайте тази възможност да вземете един от класическите бикове на града. Следващите ни спирки ще бъдат за обяд и ще се насладим на красиви гледки в Ла Рая (La Raya), естествена граница между Пуно и Куско. Ще продължим към Рачи, храма на бога Уиракоча, в който се разкриват огромните стени и проходи на заграждението. Преди нашата крайна дестинация ще посетим красивия параклис Андауиилилас. Ще пристигнем късно следобяд в град Куско. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Куско.

10 ДЕН / 27.09.2020 – Куско-Лима-Франкфурт

Закуска. Трансфер до летището в град Куско за полета до град Лима. От летището в Лима, качване на борда на самолет за полет до Франкфурт.

11 ДЕН / 28.09.2020 - Франкфурт-София

Пристигане в София в 22:45 ч.


 
Цена на човек в двойна стая
Цена на човек в единична стая
  2755 3155Необходими документи:

Български граждани пътуващи по програмата е необходимо да притежават паспорт, валиден до 6 месеца след датата на пътуването;


Вид използван транспорт:

 • самолет
 • автобус / бус

Хотели по програмата: 3+*

Лима: Britania или подобен - https://hbritaniamiraflores.com/

Пуно:Casona Plaza или подобен - https://casonaplazahoteles.com/casona-plaza-hotel-puno/
Куско:San Augostin Internacional или подобен - http://www.hotelessanagustin.com.pe/en/hotels/internacional-cusco/
Агуас Калиентес: Hatun Samay
или подобен - http://www.hatunsamay.com/

ТРЪГВАНЕ ОТ:
 • София
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетни билети за международни полети: София-Лима-София;
 • Самолетни билети за вътрешните полети Лима-Куско–Лима;
 • Летищни такси;
 • Трансфери Летище - Хотел - Летище;
 • Трансфер по програмата;
 • 2 нощувки в Лима;
 • 1 нощувки в Пуно;
 • 4 нощувки в Куско;
 • 1 нощувка в Агуас Калиентес;
 • 1 нощувка с нощен преход;
 • 9 Закуски;
 • 5 Обяда;
 • Панорамна обиколка на град Лима;
 • Посещение на Свещения град Инкас;
 • Екскурзия Марас-Море-Чинчерос;
 • Екскурзия до Планините на дъгата;
 • Екскурзия до Свещената долина на инките;
 • Програма Посрещни изгрева в Мачу Пикчу;
 • Екскурзия до плаващите острови Урос и Силустани;
 • Екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език, от водачът който придружава групата);
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска и туристическа застраховка – 22 лв, за лица от 65 г. до 80 г. – 50 лв;
 • Застраховка за отмяна на пътуване - на запитване;
 • Доплащане за единична стая:400 EUR;
 • Допълнителни екскурзии и услуги, които не са включени в програмата;
 • Лични разходи;


Оферта № Е986

« назад

Powered by webdesign